Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2509
EURO
37,6551
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.912,780
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İTİRAFÇI, PKK'NIN YENİ HAİN TAKTİĞİNİ AÇIKLADI
İTİRAFÇI, PKK NIN YENİ HAİN TAKTİĞİNİ AÇIKLADI
 
İtirafçı terörist, terör örgütünün bombalı eylemlerde kulanacağı yeni taktiklerini açıkladı.
 
12.6.2008 - 05:15
Bingöl'ün kırsal alanlarında faaliyet yürütürken örgütten kaçarak gittiği Antalya'da güvenlik güçlerince yakalanan ‘Agit’ kod adlı PKK'lı terörist H.B.'nin, örgütün bombacısı olduğu ortaya çıktı. H.B., örgütün önümüzdeki dönemde oyuncak arabalar ve oto alarm sistemiyle çalışan bombalarla kent merkezlerinde eylem yapacağını iddia etti.

Antalya'da yakalanan PKK'lı terörist H.B., güvenlik güçlerine örgütün Bingöl, Erzurum, Tunceli ve Diyarbakır yapılanmasıyla ilgili önemli itiraflarda bulundu. İstanbul Bayrampaşa Cezaevi'nde ‘PKK terör örgütüne yardım etmek’ suçundan tutuklu bulunduğu sırada buradaki örgüt mensuplarının organizasyonuyla tahliye olduktan sonra Edirne'den sınırı kaçak geçerek Bulgaristan'a girip Sofya'daki örgüt evine ulaştığını kaydeden H.B., şunları anlattı:

DÜNYAYI GEZDİ
“Sofya'dan sonra trenle Yunanistan'a gidince polisler beni yakaladı ve geçici oturma izni aldım. Atina'daki Kürt derneğinde bir süre kaldıktan sonra uçakla Gürcistan'a gönderildim. Buradan Ermenistan'a geçtim. Erivan'da bir süre kalıp bu kez Azerbaycan üzerinden İran'a geçtim. Askeri ve siyasi eğitimden sonra 20 kişilik grupla, Kuzey Irak'ın Hakkari sınırından Türkiye'ye giriş yaparak 25 günlük yürüyüşün ardından Bingöl kırsalına ulaştık. Örgüt Karadeniz yapılanmasına büyük önem verdi, ancak bu gücün sürekli başarısızlığa uğraması üzerine giden gruplar da Tunceli- Sivas üzerinden geri geldi. Örgütün özel kuvvetler bölge sorumlusu ‘Soro’ kod adlı Sadık Kaplan'dır. Bu kişi daha önce Genç ilçe sorumlusuydu. Genç kırsalında uzaktan kumandalı mayınlı saldırıda 1 binbaşının şehit edilmesi, 1 yarbayın yaralanması olayını bizzat gerçekleştiren Soro, Kandil'deki ana karargah tarafından bölge sorumluluğuna atandı.”

"BELEDİYE BAŞKANINI BAHOZ BIRAKTIRDI"
PKK'lı terörist H.B., Bingöl'ün Yayladere Belediye Başkanı Haşim Akyürek'in yol kesilerek kaçırılması talimatını Diyarbakır bölge sorumlusu Suriyeli ‘Sofi Nurettin’ kod adlı teröristin verdiğini, ancak birkaç gün yanlarında kalması üzerine Suriyeli ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin'in talimatıyla serbest bırakıldığını anlatti. H.B., şunları söyledi:

“Ben ayrıca Erzurum kent merkezinde Finansbank'a ait ATM'ye bomba koydum. Örgütün Elazığ veya Erzurum bölgesinde taban bulması için bu eylemi yapmam için Erzurum sorumlusu ‘Azat’ kod adlı terörist bana talimat verdi. Ben Diyarbakır'da eylem yapılmasını önerdim, ama kabul görmedi. Cep telefonu hattını bomba düzeneğine bağladım. Bana bombayı 9'uncu Kolordu Komutanlığı'na atmamı istediler, şehirde biraz dolaşıp hedef aradım. Tren garında askerler dolaştığı için bombayı buraya bırakmayı düşündüm, sonra vazgeçtim. Bombayı uygun bir yerde kontrol ettim. Kablolar vasıtasıyla ampulün yanıp yanmadığını kontrol ettim. Ampul yanarsa bu düzeneğin çalıştığını gösterir. Polis karakoluna yöneldim ancak fırsatım olmayınca Finansbank'a yöneldim. Bombayı ATM önüne bırakıp caddenin karşı tarafına geçip düzeneğin bağlı olduğu telefonu aradım, aç- kapa yaparak 3 kez çaldırdım ancak bomba patlamadı. Sonra beni şehire getiren işbirlikçinin saman dolu kamyonetinin arkasına gizlenip Bingöl'e döndüm. Şerafettin Dağları'nda oto alarm sistemiyle çalışan bomba düzeneğinin çalışma şekli, nasıl bağlandığı konusunda eğitim aldım. Bu sistem 1200 metreden çalışabiliyor ama önünde engel bulunmamalı. Bu düzeneğe genellikle örgütün kullandığı Kobra el telsizleri, oto alarmı, cep telefonu ve oyuncak arabalar kulanılır. C-4 tipi patlayıcılar ise yurda giriş yapan örgüt mensupları tarafından Kuzey Irak'tan getiriliyor.”

KAÇIŞINI ANLATTI
Terörist H.B., örgütteki yaşam koşullarının ağır olması nedeniyle gece nöbet sırasında kaçarak Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne geldiğini, burada bir benzinlikte 21 plakalı kamyon aradığını, 21 plakalı bir kamyonu görünce şoförünün yanına gidip kendini Diyarbakırlı bir çoban olarak tanıtarak komyana binip Diyarbakır'a geldiğini söyledi. H.B., “Şoför halime bakıp bana acıdı ve evine götürüp kahvaltı verdi. Kahvaltıdan sonra evden ayrılarak otobüsle Mersin'e gittim. Buradan da İstanbul'a gittim, tekrar geri dönüp bu kez Antalya'ya gittim. Örgüt, kaçmaların artması ve gruplardaki kırılmaları önlemek için kendilerine yakın gördükleri kişiler aracılığıyla ajan sistemi kullanarak kaçma eğiliminde olanları tespit ederek önlem almaya çalışıyor” dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ATATÜRK DÜŞMANI KADIN, İLTİCA'CI ÇIKTI

ODTÜ'DEN GÖKÇEK'E AĞIR SUÇLAMA

HİLMİ GÜLER'E STENT TAKILDI
»  TBMM BAŞKANI, DİYALOG TURLARINA BAŞLIYOR
»  KAMER GENÇ:"BÜYÜK OLAYLAR OLABİLİR"
»  DIŞİŞLERİNDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİK
»  "SEZER'İN ONURUNA VERİLEN BİR AİLE YEMEĞİ İDİ"
»  "PARTİYİ TUNCAY'A VERMEDİM"
»  O PAPAZ, UZMAN ÇAVUŞ ÇIKTI
»  BABACAN'DAN BÜYÜK İTİRAF
»  "AKP HAYALET PARTİ"
»  MECLİS'TE İNÖNÜ KAVGASI
»  SEZER'İN DOST ZİYARETİ HEYECANLANDIRDI
»  "GELİNİM BAŞINI AÇSA KARIŞMAM"
»  "BU TREN'DEN İNEN TEKRAR BİNEMEZ"
»  "HUMEYNİYİ SEVİYORUM, ATATÜRK'Ü SEVMİYORUM"
»  BAHÇELİ,HEDEF ŞAŞIRIP ASKERE ÇATTI
»  KAMU HASTANELERİ MERCEK ALTINA ALINDI
»  TÜRBANA ELEŞTİRİLERİN YANITLARI GEREKÇELİ KARARDA
»  AKP,İSMET İNÖNÜ'YÜ MİLLET DÜŞMANI YAPTI
»  AKP, OSMANLI'YA YANLIŞ ATIF YAPIYOR
»  BAHÇELİ, NEREDESİN ! PKK'NIN AYNASI "TÜRK" İSMİNİ ÇİZDİ
»  MÜMTAZ SOYSAL, PARTİSİ'Nİ TUNCAY ÖZKAN'A DEVRETMİYOR
»  YOBAZLAR'DAN CUMHURİYET ÖĞRETMENİ'NE TÜRBAN DAYAĞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.