Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,0524
EURO
37,2327
IMKB
9.820,000
ALTIN
3.368,220
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞÇİYE YARIM MAAŞ BAYRAM ÖDEMESİ
İŞÇİYE YARIM MAAŞ BAYRAM ÖDEMESİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Anayasa Mahkemesi tarafından kısmen iptal edilen sosyal güvenlikle ilgili yasa, bizi zorunlu olarak yeni bir değerlendirme yapma mecburiyetiyle karşı karşıya bırakmıştır. Şimdi gerekçeli kararı bekliyoruz” dedi
 
23.12.2006 - 01:27

Başbakan Erdoğan, Tes-İş'in 8. Olağan Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, bazı maddeleri Anayasa Mahkemesince iptal edilen sosyal güvenlikle ilgili yasaya değindi. Sosyal Güvenlik Yasası'nın üzerinde önemle durduklarını ve son 30 yıldır Türkiye'nin gündeminde bulunduğunu ve bütün hükümet programlarında yer aldığını belirten Erdoğan, ancak bu düzenlemelerin bir türlü hayata geçirilemediğini söyledi.Sosyal güvenlikle ilgili çalışmalara görevi devraldıktan sonra hemen başladıklarını ve 3.5 yıllık sürede gerçekleştirdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, daha önceki sosyal güvenlik sisteminin bütün nüfusu kapsamına alamadığını ifade etti. Önceki sistemde, Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı mensubu olunmasına göre farklı standart ve normlara göre hizmet alındığını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:“Finansman açıklarıyla yoksulluğu önlemedeki yetersizliğiyle sürdürülemez bir sistem ülkemizde söz konusuydu. Bu çarpık yapıya son vermek, adil, eşit, ulaşılabilir bir sosyal koruma sistemi kurmak üzere yola çıktık. Bu sadece bize yönelik bir şey değildi. Gelişmiş ülkelerin ulaşmış olduğu standartlardı. Bu ülkeler bu standardı yakalamışsa benim ülkemin insanı niçin bu standardı yakalamasın? Bunu biz yakalamak durumundaydık. Bu ayrımcılığı ortadan kaldırmak durumundaydık. Onun için de 1 Ocak 2007'de yürürlüğe girmek üzere TBMM'den bu yasa onaylanarak çıktı. Bu başarı hem ülkemizde hem de uluslararası camiada takdirle karşılandı.”

“GELECEK NESİLLERE KARŞI SORUMLULUK”

Hükümetin hiçbir siyasi rant beklemeden bu zor reformu başardığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, gelecek nesillere olan sorumluluğunu yerine getirdiğini söyledi. Erdoğan, özellikle her doğanın 18 yaşına kadar sosyal güvence altında olması olayının Türkiye'de bir ilk olduğuna işaret ederek, ”Hastane kapılarından geri döndürülen veya hastanedeki yavruların vehmedildiği dönemleri unutmayalım. Bunları Türkiye yaşadı” diye konuştu.

Yasanın bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından kısmen iptal edildiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu bizi zorunlu olarak yeni bir değerlendirme yapma mecburiyetiyle karşı karşıya bırakmıştır. Şimdi gerekçeli kararı bekliyoruz. Bu gerekçeli karar çıktıktan sonra değerlendirmemizi yapacağız ve bu değerlendirmeyi yaptıktan sonra eğer atılabilecek adımlar varsa, bu adımları atacağız. Ama atılamayacak adımlarla ilgili çalışmalarımızı da yapıp bu konuda da ne zaman bu adımı atarız bunun takvimini belirleyerek ona göre de adımları atacağız.

Tabii burada hak kayıpları, kargaşa ve vatandaşlarımız açısından sıkıntılar söz konusu olabilir. Bunları da giderebilmek için ne gerekiyorsa bu gerekçeyi gördükten sonra buna göre çalışmamızı yapıp yola devam edeceğiz. Hiçbir zaman bu konuda reform hedefinden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Çünkü, bunu gelecek nesillere karşı bir sorumluluk olarak görüyorum.”

BAYRAM ÖNCESİ ÖDEME MÜJDESİ

Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun kamu işçilerinin ikramiye ve maaşlarının bir kısmının bayramdan önce ödennmesi talebine karşılık Başbakan Erdoğan, ikramiye ödemelerinin 2007'ye ait olması nedeniyle bunları ödeyemeyeceklerini, ancak maaşlarına mahsuben Kurban Bayramı'ndan önce ödeme yapılacağını bildirdi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TELEKOM 146'DAN MAHKUM EDİLDİ

'DEMOKRATİK CUMHURİYETİ, BÜROKRATİK CUMHURİYET YAPTIK'

SOSYAL GÜVENLİK YASASI 6 AY SONRAYA ERTELENDİ
»  GÜRCİSTAN İLE ENERJİ KRİZİ
»  BABACAN'DAN BBDK'YA UYARI
»  TÜSİAD'DAN HÜKÜMETE SEÇİM DESTEĞİ
»  İŞTE ÇİN MALI OTOMOBİLLER
»  'SOSYAL GÜVENLİK REFORMU ERTELENEBİLİR'
»  KREDİ KARTIYLA PORSCHE ALAN TÜRK
»  ÇİN MALI CEP TELEFONLARI GELİYOR
»  İRAN'IN AMERİKAYA SON KAZIĞI EURO
»  ''AB'NİN EN UCUZ ELEKTRİK VE DOĞALGAZINI KULLANIYORUZ''
»  FATURA ALMAMANIN CEZASI 139 YTL
»  MOTORİN'İN RAFİNE ÇIKIŞ FİYATINDA İNDİRİM
»  DANIŞTAY, KEPEZ'DE DE UZAN LEHİNDE KARAR VERDİ
»  OTOMOBİL'DE YENİ MODELLER FİYATLARI UÇURDU
»  EHLİYET'E YENİ YIL ZAMMI
»  DEVLET BÖYLE KAZIK GÖRMEDİ!
»  60 BİN KİŞİYE YENİ İŞ İMKANI
»  BÜYÜK İKRAMİYE'NİN GÜNLÜK GETİRİSİ 9 BİN YTL
»  TÜRKİYE'DE 43 KİŞİYE BİR MEMUR DÜŞÜYOR!
»  ŞENER'DEN İMAR BANKASI BONOZEDELERİNE KÖTÜ HABER
»  ELEKTRİK PEK YAKINDA VATANDAŞI ÇARPACAK
»  BOR ÜRETİMİNDE AMERİKAYI GEÇTİK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.