Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2821
EURO
34,7787
IMKB
10.269,000
ALTIN
2.437,100
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İşte Bakanlık İçin Adı Geçenler
İşte Bakanlık İçin Adı Geçenler
 
Siyasi kulisler ‘Cumhurbaşkanlığı kabinesi’ olarak adlandırılan yeni hükümetteki isimlere yoğunlaştı. Bakan adayları arasında üç müsteşar, bir vali ve bir genel müdürün adı geçiyor. Eskiden ‘denge, tecrübe’ gibi hesaplarla yapılan tahminler zorlaşırken ‘bakan yapmak için istifa ettirilecek milletvekili’ konusunda da ibre değişti. İşte bakanlık için adı geçen isimler..
 
4.7.2018 - 09:19

ÖNÜMÜZDEKİ hafta açıklanması beklenen, 16 bakan ve en az 3 cumhurbaşkanı yardımcısından oluşacak yeni kabine konusu, AK Parti kulislerinde gündem oluşturdu. Geçmiş dönemlerde, “seçim bölgesi dengeleri ve deneyimli siyasetçi hesapları” nedeniyle yaklaşık olarak tahmin edilen yeni hükümet üyeleri, ilk kez uygulanacak yeni sistem nedeniyle eskisi kadar öngörülemiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu süreçte iyi çalıştığı ve projelerine güvendiği bürokratlarla, özel sektör temsilcileri ve eski siyasetçilerden yeni bir ekip oluşturması bekleniyor.

YARDIMCILARDAN BİRİ KADIN

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın Kulis  haberine göre Erdoğan’ın yardımcılarından birinin kadın olacağı, hem kabineye hem de grup yönetimine kadın siyasetçi alacağı belirtiliyor. Daha önce AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın dile getirdiği ve teknik olarak üç milletvekilinin bakan yapılmak üzere istifa etmesine engel olmadığına ilişkin açıklamasına karşın, yeni kabineye milletvekilleri arasından isim alınacağı iddiaları dünden itibaren değişmeye başladı. Bunun yapılması AK Parti açısından özellikle Meclis görevleri konusunda risk oluşturmasa bile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kimseyi istifa ettirmeyeceği ifade ediliyor.

GRUP YÖNETİMİNE ESKİ BAKANLAR


AK Parti’nin, Meclis yönetiminde yer alacak yeni isimler de merak konusu. Erdoğan’ın yeni grup başkanvekiliği görevine Nurettin Canikli, Bekir Bozdağ, Bülent Turan ve Özlem Zengin gibi isimleri getireceği iddia ediliyor. TBMM Başkanlığı için Binali Yıldırım’ın adaylığına kesin gözüyle bakılırken, yapılacak yeni düzenleme nedeniyle ‘grup başkanı’ seçiminin yapılmayacağı belirtiliyor. Mevcut grup başkanvekilleri ile bazı eski bakanların komisyon başkanı olarak değerlendirilmesi gündemde. AK Parti’nin yeni genel merkez yönetimi, 18 Ağustos’ta yapılacak büyük kongreden sonra değişecek. Erdoğan, yeni MKYK’sının içinden yeni genel başkan yardımcılarını seçecek.

İŞTE BAKANLIK İÇİN ADI GEÇEN İSİMLER

KULİSLERE göre kabine için adı geçen bürokratlar arasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal da bulunuyor. Tekin, Özçelik ve Kartal’ın müsteşarlık yaptıkları bakanlıklarda değerlendirileceği, İstanbul Valisi’nin İçişleri Bakanı yapılacağı iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Dışişleri Bakanı olarak kabineye alınması durumunda, Ömer Çelik’in Kalın’ın görevini üstleneceği konuşulurken, Çelik’in Cumnhurbaşkanı yardımcılarından biri olacağını öne sürenler de bulunuyor.

Milletvekili listesine alınmayan Mehmet Şimşek ve Naci Ağbal’ın bakan yapılıp yapılmayacağı da halen belirsizliğini koruyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Örgüte Kimse Talimat Veremez"

Yeni dönem KHK'lar Yayımlandı

Meclis 7 Temmuz'da Toplanacak
»  Başbakan Yıldırım Böyle Veda Etti
»  CHP'de Kurultay için İlk İmzalar Atıldı!
»  Alkollü İçkiye ÖTV Zammı
»  İnce'nin Teklifi Kılıçdaroğlu'nuKızdırdı
»  Baykal TBMM'yi AçmakTan Vazgeçti
»  İnce Kılıçdaroğlu'na Neyi Teklif Etti?
»  Ankara'da Heyecanlı Bekleyiş
»  Akşener'in Eylül ve Leyla Öfkesi
»  Seçimlerden Sonra İlk Kez Yüz Yüze
»  "CHP’liler Sürekli İstifamı İstiyorlar"
»  Bahçeli'den Savcı Tepkisi
»  Küçük Leyla'dan Acı Haber
»  Kırıkkale Başsavcısı Görevden Alındı
»  Erken Yerel seçim Tartışması Büyüyor
»  Kılıçdaroğlu ile İnce,Bu Akşam Görüşecek
»  Elitaş: OHAL, 18 Temmuz Gecesi Kalkacak
»  Berberoğlu İçin Tahliye Başvurusu
»  CHP Yeni Yol Haritasını Belirledi
»  2020'de Erken Genel Seçim İddiası
»  Yeni Sisteme Geçiş Haftası
»  Kongre ve Yerel Seçim Talimatı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.