Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞEHİT AİLELERİNİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
ŞEHİT AİLELERİNİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
 
Kuzey Irak'ta başlatılan kara harekatının ilk gününde şehit olan askerlerin memleketi Konya, Çanakkale, Çorum ve Diyarbakır'da yas var.
 
23.2.2008 - 13:35

Kuzey Irak'ta başlatılan kara harekatının ilk gününde şehit olan 25 yaşındaki Sağlık Astsubay Selam Kemer'in Ilgın İlçesi'ndeki babasının evine ateş düştü. Güçlükle ayakta durmaya çalışan baba Abdullah ile anne Rabia Kemer, çocuklarının şehit haberini almadan 1 gün önce posta ile fotoğrafının geldiğini söyledi. Kemer ailesi ve yakınları, Selam Kemer’in son fotoğrafına bakıp gözyaşı döktü.Ilgın İlçesi Ilıca Mahallesi'nde bulunan şehitin baba evi taziye ziyaretçileriyle doldu taştı. Kaymakam Cahit Işık ve Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Akıncı'nın ziyareti sırasında şehitin babası Ilgın Şeker Fabrikası'nda işçi olarak çalışan Abdullah Kemer ile ev kadını 2 çocuk annesi Rabia Kemer, sinir krizleri geçirdi.

Sağlık Astsubay Selam Kemer'in şehit düştüğü haberi dün saat 23.00 sıralarında verilirken gözü yaşlı anne- babaya, 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.Kemer çifti, çocuklarının şehit haberini almadan 1 gün önce postadan yeni fotoğrafının geldiğini söyledi. Bolu ve Manisa’da görev yaptıktan sonra Siirt'e tayini çıkan Astsubay Selam Kemer'in sınır ötesi harekat için bölgeye gönderildiği belirtildi. Şehit astsubayın dedesi Yakup Ez, torununa özenle baktıklarını belirtip, “Onu bu yıl evlendirmeyi düşünüyorduk” dedi. Şehit Selam Kemer'in adını aldığı dedesi Selam Kemer ise, “Dün postadan mektubu geldi. Mektubun içerisinde son çektirdiği fotoğrafı vardı. Fotoğrafa uzun süre baktık. Bugün de şehit haberini aldık” dedi.  ÖSS'ye hazırlanan şehit astsubayın kız kardeşi Emine Kemer'in postadan gelen ağabeyinin fotoğrafını üniversite sınavı hazırlığı için gittiği dershaneye götürüp, arkadaşlarına gösterdiği belirtildi. Ailesi, Astsubay Selam Kemer'in Mahmuthisar Köyü'ndeki köy mezarlığında toprağa verilmesini kararlaştırdı. Bunun üzerine şehit mezarı kazıldı. Askeri yetkililer şehit için cenaze töreninin yarın öğle namazı ardından Ilgın İlçe Merkezi'ndeki Çukur Camii'de düzenleneceğini açıkladı. Cenazenin akşam saatlerinde Ilgın'a getirileceği açıklandı.

Çanakkale'ye şehit acısı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yönelik kara harekatında şehit düşen askerlerden er Gökhan Özkan'ın Çanakkaleli olduğu belirlendi.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, havaalanında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı karşılamak üzere beklerken gelen bir telefonla kara harekatı sırasında şehit olan askerlerden birinin Çanakkaleli olduğu bilgisini aldı. Şehit komando piyade er Gökhan Özkan'ın Siirt 3'üncü Komando Tugayı'nda vatani görevini yaptığı, dün saat 13.45'de şehit düştüğü belirtildi. Şehit askerin cenazesinin Çanakkale'ye ulaştıktan sonra doğum yeri olan Çanakkale'nin Yenice İlçesi'ne bağlı Boydanlar Köyü'nde toprağa verileceği açıklandı.

Kara harekatında şehit düşen Uzman Çavuş memleketi Çorum’a getirildi

Kuzey Irak’ta PKK’lı teröristlere yönelik başlatılan kara harekatında şehit düşen bordo bereli Özel Kuvvvetler'de görevli Uzman Çavuş 30 yaşındaki Yasin Keyvanoğlu’nun cenazesi bu sabah memleketi Çorum’un Sungurlu İlçesi’ne getirildi. Sungurlu'yu yasa boğan Uzman Çavuş Keyvanoğlu, bugün ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından önceki akşam başlatılan kara harekatında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmalarda şehit olan 5 askerden Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu’nun cenazesi, bugün sabah saatlerinde memleketi Çorum’un Sungurlu İlçesi’ne getirildi.

‘MÜRÜVVETİNİ GÖREMEDİK’

Çocuklarının şehit olduğu haberini alan 52 yaşındaki Sultan ve 55 yaşındaki Seyfi Keyvanoğlu sinir krizleri geçirdi. Keyvanoğlu çifti, eve akın eden yakınları, komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. 7 yıldır sınır bölgesinde görevli şehit Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu’nun 3 hafta önce evine izin için geldiği belirtildi. Ablası 31 yaşındaki Züleyha Kevanoğlu, “3 hafta önce izne geldiğinde ‘ona evlenmeyecek misin?’ diye sordum. Bana ‘benim evlenmek gibi bir düşüncem yok. Ben vatanıma hizmet etmek istiyorum. Tek düşüncem bu’ diye yanıt verdi. Onun mürüvvetini göremedik” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Babası Seyfi Keyvanoğlu ise oğluyla en son geçen salı günü telefonla görüştüğünü belirterek, “Bana, ‘baba ben iyiyim. Ama uzun bir süre görüşemeyeceğiz. Çünkü göreve gidiyorum. Beni merak etmeyin’ dedi. Operasyondan haberimiz yoktu. Yüreğimiz yanıyor. Oğlum bizi bırakıp nereye gidiyorsun” diye gözlaşı döktü.

Şehit haberini alan tüm Sungurlular, Keyvanoğlu ailesine başsağlığı dilemek için evlerine geldi. Türk Bayrağı'nın asıldığı şehidin evinde gözyaşı hiç durmadı. Terör örgütü PKK’ya lanet yağdırıldığı Sungurlu’da ikindi namazının ardından şehit Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu son yolculuğuna uğurlanacak.

ŞEHİT ER ASLAN'IN BABASI: “ÇOK ÜZGÜNÜZ”

 Irka'ın kuzeyinde başlatılan kara harekatında şehit olan askerlerden Diyarbakırlı komando er Erkan Aslan ailesi yasta.

Irak 'ın kuzeyinde terör örgütü unsurlarına karşı sürdürülen sınır ötesi harekatta teröristlerle çıkan çatışmada dün şehit olan 5 askerden biri olan er Erkan Aslan'ın Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini yaptığı bildirildi.

Balaban köyünde yaşayan Baba Hakkı Aslan, dün gece Eğil Kaymakamı Memduh Tura ile askeri yetkililerin evlerine geldiğini belirterek, “Oğlum Erkan'ın Irak 'taki operasyonda şehit olduğunu ve cenazesinin bugün geleceğini söylediler. Çok üzgünüz” dedi.Terhisine 2 ay kaldığı bildirilen Erkan Aslan'ın cenazesinin yarın düzenlenecek törenle Balaban köyünde toprağa verileceği öğrenildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YAZICIOĞLU: "IRAK SINIRI YENİDEN ÇİZİLMELİ"

4 ŞEHİT, VAN'DAN ANKARA'YA UĞURLANDI

ERDOĞAN, 55 YAŞINA GİRİYOR
»  TOKİ'DEN MİLLETVEKİLLERİNE MİT'E KOMŞU LÜKS KONUT
»  CANLI YAYINDA KAVGA
»  YIRTIK ÇORAPLI ŞEHİT ÇOCUĞU İÇİN...
»  OPERASYON GÜNÜ TÜRBAN'A ONAY UYANIKLIĞI
»  PEŞMERGE ALARMA GEÇTİ
»  “44 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ”-
»  KUZEY IRAK'TA 5 ASKER ŞEHİT OLDU
»  GENELKURMAY KONUŞAN ESKİ PAŞALARA KIZDI
»  ODTÜ REKTÖRÜ'NDEN TÜRBAN RESTİ
»  GÜL, TÜRKİYE’NİN CUMHURBAŞKANI OLMA FIRSATINI KAÇIRDI”
»  İŞTE OPERASYONDAN İLK FOTOĞRAFLAR
»  ERDOĞAN: GÜNDEMİMİZDE ARTIK TÜRBAN YOK
»  BEYAZSARAY:" BİZ HAREKATI SINIRLI İSTEDİK"
»  UYANIK VALİ YARDIMCISINA HEM TAYİN HEM CEZA
»  TERSANE İŞÇİLERİ GREVE GİDİYOR
»  FLAŞ..FLAŞ..GÜL:TÜRBAN DÜZENLEMESİNİ ONAYLADI
»  OPERASYON İŞTE BU ÖZEL ODADAN İZLENİYOR
»  PAMUKOĞLU: "HAREKAT DAM ÜSTÜNDE SAKSAĞANDIR"
»  GENELKURMAY'DAN MEDYA'YA UYARI ..
»  GENELKURMAY HAREKATTAN FOTOĞRAFLAR YAYINLADI
»  GECE YARISI BUSH'U ARADIM
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.