Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3513
EURO
34,7228
IMKB
10.046,000
ALTIN
2.409,220
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Şehitlerin Yürek Burkan Hikayeleri
Şehitlerin Yürek Burkan Hikayeleri
 
Kimi evliydi kimi nişanlı, kimi yeni baba olmuş kimisi çocuk bekliyordu. Hepsinin ayrı ayrı hikayeleri vardı. Şemdinli’deki mühimmat faciasında şehit olan kahramanların hayat hikayeleri yürekleri dağladı.
 
11.11.2018 - 08:19

Türkiye Hakkari Şemdinli'de şehit olan kahramanlarına ağlıyor. Kimi, Konya'dan kimi Muş'tan kimi de Şanlıurfa'dandı, Antalya'dandı...

Hepsi görevlerin en kutsalı olan vatani görevlerini yapıyordu. Silah arkadaşının şehit için yazdığı gözleri yaşartan mesajında ifade ettiği gibi; onlar plan yapamaz, hayal kuramazdı. Çünkü vatan her şeyden önce gelirdi.

Önceki gün de Irak'ın Hakurk bölgesindeki terör hedeflerine top atışı sırasında yaşanan mühimmat faciasında 7'si şehit oldu. İşte o kahramanlar:

4 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI
Şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş (26). 'Zeytin Dalı' ve 'Fırat Kalkanı' harekâtlarına da katılmıştı. Memleketi Konya'nın Ereğli ilçesi acı haberle yasa büründü. Şehidin, 4 ay önce Ayşe Kızıl ile nişanlandığı ve 2 gün önce görüştüğü ağabeyi Turan Daş ile Ramazan Bayramı'nda yapacağı düğün hakkında konuştuğu belirtildi. Şehit Daş'ın babası Mahmut Daş'ın da 9 yıl önce vefat ettiği belirtildi. Daş'ın bir silah arkadaşının, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından paylaştığı "Allah rahmet eylesin. Bizim mesleğimiz böyle; hayal kuramayız, plan yapamayız, her şeyimiz yarım kalır" mesajı okuyanları duygulandırdı.

İKİNCİ KEZ BABA OLACAKTI
Şehit Topçu Er İbrahim Özkur'un (21) acı haberi baba ocağı Muş'un Varto ilçesindeki ailesine ulaştı. Kudbettin-Hanım Özkur çiftinin 7 çocuğundan biri olan İbrahim Özkur'un yakınları ağıtlar yaktı. 1 çocuk babası olan ve eşinin hamile olduğu öğrenilen İbrahim Özkur'un terhisine 80 gün kaldığı öğrenildi.

Şehit Topçu Er Menduh Çelik'in (20) şehadet haberi, memleketi Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesini yasa boğdu. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken acılı aileyi sağlık ekipleri ve yakınları teskin etti.

Topçu Çavuş Mehmet Kaşık'ın (25) Kahramanmaraş'taki baba ocağına da ateş düştü. Onikişubat ilçesinde oturan baba Cafer ve anne Meryem Kaşık'a acı haberi askeri yetkililer verdi. Bekar olan şehidin anne ve babası gözyaşlarına boğuldu. Eve Türk bayrakları asılırken, şehidin yakınları da eve akın etti.

Şehit Topçu Er Yusuf Önder'in (22) Antalya'nın Alanya ilçesinde oturan annesi Sevcan Önder ile babası Sunay Önder'e acı haberiaskeri yetkililer verdi. Evin önüne taziye çadırı kuruldu. Yusuf Önder'in bekar olduğu kaydedildi.

TAKDIR BELGESI ALMIŞTI
Artvin Şavşatlı şehit Topçu Er Melih Sancar'ın İstanbul Avcılar'da yaşayan ailesinin yüreğine oğullarının şehadet haberiyle birlikte ateş düştü. Baba Müslüm Sancar güçlükle konuşurken, "Vatan sağolsun, 4 evlat var. 7 aylık askerdi. En güzel yavrumu kaybettim" dedi. Sancar'a Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından eğitim ve atış konularındaki üstün başarılarından dolayı takdir belgesi verilmişti.

Gaziantepli şehit Er Samet Kaymakçı'nın şehadet haberi de, Gümüştekin Mahallesi'ndeki ailesine ulaştı. Sağlık ekiplerinin sevk edildiği şehidin babaevine acı haberi askeri yetkililer verdi. Şehit Kaymakçı'nın 10 aylık asker olduğu öğrenilirken, 4 kardeşi bulunduğu belirtildi. Şehitlerin bugün memleketlerinde toprağa verileceği bildirildi.

 

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'den Erbaşia Mısırlıoğlu Tepkisi

Erdoğan, Trump ile Sohbet Etti

Kılıçdaroğlu'ndan Hakakiri Mesajı
»  Fenerbahçeliler Anıtkabir'e çıkarma yapt
»  Aci Haberi Erdoğan Verdi
»  Türkiye'de Hayatın Durduğu Vakit 09.05
»  İşsizlik Maaşına Başvuru Patlaması
»  Devletin Zirvesi Anıtkabir'de
»  Bakan Akar'dan Patlama Açıklaması
»  Bahçeli'ye Çok Konuşulacak Ziyaret
»  Hollanda Büyükelçisi Belli Oldu
»  Atilla Taş yeniden cezaevinde
»  Kılıçdaroğlu'na Sert Sözler
»  "Akıllarınca PKK’yı Sobeliyorlar"
»  Ferhat Sarıkaya Hakkında Karar
»  MHP'nin İstanbul Adayı Kim Olacak?
»  CHP'de Öztürk Yılmaz İçin Flaş Karar
»  İYİ Parti İstanbul Adayını Belirledi
»  İYİ Part'nin CHP ile Uzlaşma Planı
»  S.Arabistan'da Bir Kaşıkç Vakası Daha
»  Erdoğan'a Sunulan Anketteki 4 İsim
»  CHP'de Büyükşehirlerde Güçlü Aday Planı
»  MHP'den Ankara İçin Bir Sürpriz Hamle
»  Cezaevindeki FETÖ'cülerden haber var!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.