Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
“ABD, CEMAATİN DE ERDOĞAN’IN DA İPİNİ ÇEKTİ!”
“ABD, CEMAATİN DE ERDOĞAN’IN DA İPİNİ ÇEKTİ!”
 
Her konuşması olay yaratan stratejist Erhan Göksel Turktime Genel Merkezi’nde Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla ve Genel Yayın Yönetmeni Ersin Tokgöz’e konuştu. İşte Göksel’in bomba açıklamaları…
 
1.7.2008 - 21:45
 

Özal’dan Demirel’e Yılmaz’dan Çiller’e kadar birçok siyasetçinin danışmanlığını yapan Erhan Göksel Türkiye’nin yakın siyasi tarihinin kapalı kutusu, yürüyen hafızası adeta. Ancak son zamanlarda bu kapalı kutudan her hafta  birbirinden ilginç dosyalar çıkıp gündeme bomba gibi düşüyor. İktidar muhalefet ayırmadan herkesi topa tutan Göksel için “Ulusalcıların Tuncay Özkan’dan sonraki yeni coşku adamı” nitelemesi yapılsa da Göksel buna karşı çıkıyor. “Beni solcular da ulusalcılar da dinlemez.” diyen Göksel’e göre Tuncay Özkan benzetmesi özellikle Ak Parti tabanında geniş yankı bulan açıklamalarının etkisini kırmak için cemaat tarafından bilinçli olarak yapılan bir maniplasyon. Aslında öngörülerindeki isabet ve derin kulis bilgilerindeki hakimiyeti göz önüne alındığında Göksel’in söylediklerine her türlü ön yargıdan uzak bir şekilde bakmakta yarar var. İşte Göksel’in her satırı olay olacak açıklamalarının birinci bölümü…

 

 

 

TURKTIME: Tuncay Özkan’ın bıraktığı boşluğu doldurduğunuz ve ulusalcıların yeni coşku adamı olduğunuz yorumları yapılıyor. Bu yorum sizin duruşunuzu ve son dönemlerdeki çıkışları ne kadar doğru anlatıyor?

ERHAN GÖKSEL: Bu tamamen yanlış bir saptama. Bu şekildeki yorumlar özellikle cemaatin internet sitelerinde yayınladı. Beni dinleyen insanların sosyal tabanı kesinlikle Tuncay Özkan’ı dinleyen insanlar değil. Bunu hem ratinglerden hem de ekibimizin yaptığı araştırmalardan biliyoruz. Beni izleyenlerin yüzde 70’i muhafazakar kesim. Ben Tuncay Özkan’la özdeşleşirsem yüzde 70’lik tabanı kaybederim. Cemaatin siteleri onun için bunu yapıyorlar. Şu anda da cemaatle en büyük savaşa giren benim. CHP tabanı beni dinliyor olsaydı Ak Parti için bir rahatsızlık yaratmazdı. Ak Parti için Erhan Göksel ve Verso, kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda da belirttikleri gibi, büyük tehlike. Hatta bir Bakan, Ak Parti içinde pimi çekilmiş bomba etkisi yarattığımı söylüyor. Bazı illerde konferans verdiğimde belediye başkanları arkamdan seçim dengelerini değiştirecek kadar etkili olduğuma ilişkin yorumlarda bulunmuşlar. Bu yüzden Tuncay Özkan ile paralellik kurarak beni yıpratmaya yönelik bir girişim içindeler. Üstelik bu reel de değil. Ben sol kökenli bir insan olmama rağmen solcular benimle ilgilenmiyorlar. Yalnız Alevi kesimin hassas olduğunu biliyorum. Ancak Aleviler dışındaki sol kesimin beni dinlediğini söyleyemem. Nereye gidersem gideyim dinleyenlerin ağırlıklı bir bölümü Ak Parti ve MHP tabanıdır. Bırakın ulusalcıların coşku adamı olmamı internette bana gelen küfürlerin büyük bir bölümü ulusalcılar tarafından gönderiliyor.

 

TURKTIME: Neden? Söylemleriniz ulusalcıların söylemlerine çok yakın aslında…

ERHAN GÖKSEL: Bir röportajda Ergenekon ile ilgili yaptığım açıklamalardan dolayı. Bir de “Cumhuriyet mitinglerine katılanların yarısı orada vicdanlarını rahatlattı sonra gitti Ak Parti’ye oy verdi” dediğim için kızdılar bana.

 

TURKTIME: Sol kökenlisiniz, Ak Parti’ye sıkı muhalefet yapıyorsunuz ama sizi muhafazakarlar, sağcılar dinliyor. Bu aslında bir paradoks değil mi?

ERHAN GÖKSEL: Ben sol tabanlı olduğum için solcu olmayı önemli bir kriter olarak görürdüm. Benim için solculuk halkçı olmakla eş anlamlıdır. Halkçılık insanların adaletli bölüşümünü ön planda tutmak demektir. Diğerleri teferruattır. Ben her şeyin eşit bölüşülmesini savunan ve egemen sınıflara karşı bir adamım. Eskiden solcu olmak kriteri yetiyordu. Ama şimdi Türkiye’nin konjonktürünün olağanüstü kötüye gidiyor olması, sadece Ak Parti ile bağlantılı değil. 90’lı yıllardan sonra olağanüstü bir şekilde şirazesinden kayan bir iktisadi ve sosyal yapı var ve Türkiye bu coğrafyada varlığını sürdüremeyecek bir yapıya gidiyor. Bu da benim uykularımı kaçırdı.

 

TURKTIME: Bu yüzden mi bu kadar sertsiniz?

ERHAN GÖKSEL: Evet… Ben danışmanlık yaptığım dönemlerde doğal olarak hesap yaparak konuştum. 99’dan beri kimseyle çalışmıyorum. Bundan sonra da bir siyasi parti ya da liderle çalışmayacağım. Ben artık bu ülkeden yana olanlarla bu ülkeyi umursamayanlar diye iki grupta bakıyorum insanlara. Benim için artık sağcılık solculuk dindarlık laiklik önemli değil.  Son iki senedir söylemim şunun üstüne oturur: bu ülkenin ezilen bir halkı var. Dindarı da laiki de eziliyor. Ezenin kim olduğu belli, ezilen kim ise onun yanındayım. Bu aslında bu güne kadar ortaya konulmamış bir siyaset projesi. Ben öncelikle Türk halkını uyarmak ve silkelemek için konuştum. Bunda başarılı oldum. Şimdi de Türk halkı siyaseti ve sistemi silkelemeli.

 

 

“TUNCAY ÖZKAN’IN YAPTIĞI SİYASET DEĞİL, SLOGAN ATIYOR!”

 

 

TURKTIME: Tuncay Özkan ile özdeşleştirme beni yıpratma çabası dediniz. Bundan, sizin Tuncay Özkan’ı olumsuz bir figür olarak gördüğünüzü mü anlamalıyız?

ERHAN GÖKSEL: Tuncay bey ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Tuncay bey benim için siyasi bir kimlik değildir. Hayatının belli bir döneminden sonra siyaset yapmaya çalışan biridir. Tuncay Özkan’ın yaptığını siyaset de saymıyorum. O slogan atıyor. Bunu tarih değerlendirecek. Burada söylemek istediğim şu: Bir siyasi partiyi rahatsız eden şey, onun tabanına yönelik söylemle üst yapısı arasındaki farktır. Mesela Ak parti iktidarını CHP’nin söylemi hiç rahatsız etmez. Tam tersine CHP’nin tepkisi Ak Parti’yi kemikleştirir ve onu iktidarda tutar. Yüzde 47 oy almış bir parti kendi parti yönetimini değil de Erhan Göksel’i dinliyor ve o Erhan Göksel hükümet üzerine karabasan gibi çökmüşse Ak Parti’nin bir numaralı sorunu haline gelmiştir. Buna kartel medyası da dahil. Bu kadar büyük iddiaya sahibim, benimle ilgili bir tek satır ne kartel medyasında var ne de diğer medyada.

 

 

 

“BUGÜN SEÇİM OLSA CHP BARAJI AŞAMAZ!”

 

TURKTIME: Neden yer verilmiyor bu büyük iddialarınıza?

ERHAN GÖKSEL: Çünkü hükümetle kartel medyası birbirine göbekten bağlı. Kartel medyasında Türkiye’nin hiçbir gerçek sorunu yok. Buzdağının üstündeki kısmı büyüterek buzdağının altı gibi gösteriyorlar. Gerçek sorunları göstermiyorlar. Hükümet istese 24 saatte Cem Uzan gibi kartel medyasının defterini dürer. Ama dürmüyor. Çünkü bu bir pazarlık. CHP de bu büyük pazarlığın bir parçası. Örneğin büyük akaryakıt araştırma komisyonu, meclisten geçen raporda suçlanan şirketlerden bir tanesi İş-Doğan ortaklığı. İş bankasında CHP’nin yönetimde 4 üyesi var. Erdoğan’a soru önergesi verdiğinde Kemal Kılıçdaroğlu bütün belgeleri ile, Ak Parti CHP’ye zımni olarak “bu işin içinde sen de varsın” diyor ve CHP kımıldayamıyor.

 

TURKTIME: Siz Ak Parti ile CHP aynı pazarlığın parçaları dediniz ama CHP çok sert muhalefet de yapıyor…

ERHAN GÖKSEL: Nerede sert muhalefet? Benim söylediklerimin onda birini söylüyorlar mı? Neler oluyor Türkiye’de? Neler konuşuyorlar? Ağzını açması gereken konuların birinde tek söz ediyor mu? Sadece Salı günü grup konuşmalarında taş atıyorlar. Kamuoyunda da CHP muhalefet ediyor gözükmüyor. Öyle gözükseydi CHP ayakta kalırdı. Bugün seçim olsa CHP’nin barajı aşması mümkün değil. Ak Parti döneminde muhalefet ettiği tek bir konu var: Galataport. Onda da Şener’in arkasından gitmeselerdi muhalefet edecekleri yoktu. İş-Doğan’ın petrol kaçakçılığı iddiası olağanüstüdür. Ama dalaşmalara bakın, sende yolsuzluk var; yok sende daha fazla var. Türkiye’nin gündemi CHP’nin 1 trilyonu mu? Bakın, CHP iktidar olsa bu ülkede elektrikler kesilir, sular akmaz. Bir partinin kasasını bile idare etmekten aciz. Telefonu bile açıp kapatmayı beceremeyen bir yaşlı genel sekreter var. Onu da geçin, yaşlı genel sekreter bunu anlamamış olabilir. Ortaya bir olay çıktığında bir tane mühendise sorsalar neyin ne olduğunu öğrenebilecekken top yekûn, Baykal dâhil, açıklamalarda bulundular ve rezil oldular.

 

 

“TÜRKİYE BÖLÜNECEK, İÇ SAVAŞ ÇIKACAK!”

 

 

TURKTIME: Türk halkını silkelediniz… Peki silkelediğiniz halkın ortak bir harekette doğru bir şekilde kanalize olmadığını görürseniz duruşunuzu bir adım ileriye götürüp siyasete girer misiniz?

ERHAN GÖKSEL: Ben siyasetçi değilim. Siyaset yapsaydım 30 yıldır yapardım. Herkesten çok imkanım vardı. Yaptığım iş siyasettir ama ben siyasetçi değilim. Türk halkı mevcut siyasal sistemi değiştirmezse Türkiye konusunda çok karamsarım. İnsanların tahayyülü almıyor belki ama  benim dünyadaki popülerliğim geleceği görmek üzerine kurulu. Ben Türkiye’yi çok vahim görüyorum. Türkiye’nin bölünmesine, bir iç savaş çıkmasına kadar gidecek. Mevcut siyasal sistem 10 seneden bir kutuplaşmaya oturdu. Ya o ya o diye bir tercih sunuluyor halka. Hal bu ki halkın politik çıkarları kendi vatandaşlık çıkarından geçer. Sen kendi ekonomik talepleri, sınıfsal çıkarlarını bir kenara bırakırsan Erdoğan mı daha iyi çorba dağıtıyor Baykal mı ya sokarsan, sistem sana her gün daha iyi çorba verecek birini bulur. Böyle baktığınız zaman CHP ile Ak Parti’nin birbirinden hiçbir farkı yok. Türkiye’deki CHP Ak Parti kutuplaşması CHP’nin de işine gelmektedir. Kutup siyaset olmasa CHP barajı aşamaz. Ak Parti’den korkan kesim CHP’ye oy veriyor. Çünkü kutup teorisine göre iki ucu akordeon gibi çektiğinizde orta erir. Kutuplaştığınızda aradaki gri tonlar kaybolur. 22 temmuz seçimlerinde Ak Parti ve CHP’nin yüksek oy alıp diğer partilerin ezilmesinin nedeni bu kutuplaşmadır. Bu kutup siyasetinden kurtulup ekonomik çıkarın üzerine kurulmazsa bu bir sanal siyaset olur ki o zaman da körler sağırlar birbirini ağırlar.

 

TURKTIME: Bu yönde umudunuz var mı?

ERHAN GÖKSEL: Yeni yeni bir umut beliriyor. Son 15 gündür Anadolu’da birçok konferans verdim ve orada ciddi bir hareketlenme var.

 

TURKTIME: Bu hareket kimde karşılığını bulur?

ERHAN GÖKSEL: Siyasetçi demek savaşçı demektir. Türk halkı savaşçı arıyor. Şimdi ortada olan yada ortaya çıkmaya çalışanlardan hiçbiri savaşçı değil. Halk kendisini taşıması için savaşçı ortaya çıkarıyor. Ortaya çıkmaya çalışan insanların hepsi kendini halka taşıtmaya çalışıyor. O yüzden halkta karşılığını bulamıyor.

 

TURKTIME: Ama bu bir çıkmaz sokak. Bu sokaktan nasıl çıkılır?

ERHAN GÖKSEL: Bunun tek bir yolu var. Türk halkının önünü tıkayan İstanbul Dükalığı dediğimiz 13-15 aileden oluşan İstanbul burjuvasıdır. İkincisi kartel medyasıdır. Bakın, hükümet yandaşı medyayı kastetmiyorum. Hükümet yandaşı medyayı okuduğunuz zaman tavrını biliyorsunuz, süzgecinizden geçiriyorsunuz. Ama kartel medyası sanki hükümete karşıymış gibi gözüküp hükümetin ekmeğine yağ sürüyor. Ve üçüncü olarak siyaset suçludur. Kartel medyası ve İstanbul Dükalığı büyük bir imaj atağıyla Türkiye’deki bütün sorunların günah keçisi olarak siyaseti ortaya çıkartıyorlar. Üçüncü sırada olanı birinci sıraya çıkartıyorlar, kendi sorumluluklarını gizliyorlar. Bu sistemi değiştirmediğiniz sürece Türk halkını uyandıramazsınız. İkinci olarak, iyi bir savaşçı çıktığı zaman, savaşçının başarılı olması için arkasında halk desteği olması lazım. Ama o savaşçının çıkmasına kartel medyası ve İstanbul Dükalığı engel oluyor. Mesela; hiç haz etmediğim bir siyasetçi, Erkan Mumcu. 2001 yılında Mesut Yılmaz Erkan Mumcu’ya görevi bıraksaydı, Anavatan Partisi batmaz, AK Parti de yüzde 35 almazdı. Mumcu’nun çıkamamasının nedeni İstanbul dükalığıdır, karteldir. Türkiye’de siyaset, devlet pastasını tırtıklamak üzerine kurulu. 85 senedir bu ülkede devlet eliyle burjuvazi yaratacağız diye uğraşan Cumhuriyet, devlet pastasını burjuvaziye tırtıklata tırtıklata sermaye oluşturmaya çalıştı. Sermayesi olmayan, sermayesi olmadığı için ona uygun üst yapısı da olmayan bir ülke haline geldi. Türkiye’deki bütün bankaların toplam sermayesi bir Deutsche Bank etmiyor. TÜSİAD’ın Ecevit’i ilanlarla yıktığı rezil dönemi, benim için TÜSİAD’ın yüzkarası dönemidir, o TÜSİAD bile milliydi. Bu günkü TÜSİAD gayri millidir.

 

TURKTIME: Ferda Aksüt size dava açacağını söylemişti. Açtı mı?

ERHAN GÖKSEL: Hayır açmadı. Açamaz. Mahkemeye vermenin kötü yanı şudur: belgeler ortaya çıkar.

 

 

 

 

ÖZAL, DEMİREL, YILMAZ, ÇİLLER, ERDOĞAN…

 

 

TURKTIME: Özal, Demirel, Çiller, Aydın Güven Gürkan, Hikmet Çetin, Baykal, Yılmaz... Danışmanlığını yaptığınız siyasiler. Bu isimleri birer cümleyle nasıl tanımlarsınız?

ERHAN GÖKSEL: Özal, Türkiye’de geleceği en iyi gören adamdı. Ama talan ekonomisi de Özal ile başladı. Fakat Turgut bey olmasaydı Türkiye teknoloji ve gelişme açısından Afganistan olurdu. Türkiye’nin en önemli meselesinin Kürt sorunu olacağını gören kişi Özal’dır. Ayrıca Anadolu İslamiyeti’nin gerçek İslam olduğunu, şehirlerde Araplaşma eğiliminin başladığını, bunun büyük bir tehlike olduğunu, eğer bu konuda önlem alınmazsa bu konunun Kürt meselesinden daha tehlikeli olacağını, dinci-laik çatışması başlayacağını 15 yıl önce söylemişti. Süleyman bey 65-69 döneminde ciddi bir başbakandır. Ondan sonrasında siyasi başarısı dünyada olmayan bir başarıdır. Dünya tarihinde bu kadar uzun bir süre seçim kazanan hiçbir lider yoktur. Ama devlet adamlığı özellikle 65-69’da önemlidir. Mesut bey çok iyi bir cumhurbaşkanı olabilirdi, başbakan olamazdı. Yanlış tercih yaptı. Tansu hanım Türkiye’nin bin yıllık tarihini yazabilirdi. Adeta Türkiye’nin führeri olurdu. Ama Tansu hanım inanılmaz bir şansı harcadı. Tansu hanıma Türkiye ve uluslar arası platformun açtığı kredi çok az kişiye açıldı. Tayyip bey için açılan kredi de ne Özal’a ne Menderes’e açılmıştır. Tayyip bey de sanal gerçeklerle uğraşmak yüzünden o krediyi ve Türkiye’nin geleceğini berhava etmiştir. Diğerleri ile ilgili de konuşmaya gerek yok.

 

TURKTIME: En rahat çalıştığınız ve en rahatsız olduğunuz siyasetçi kimdi birlikte çalışırken?

ERHAN GÖKSEL: İkisi de Özal. Kavga etmediğimiz hiçbir gün yoktu. Hiçbir zaman dediğimi dinlemedi ama hiçbir zaman da Özal’ın ne yapacağını gazeteden öğrenmedim. Mutlaka tartışırdı. Tartıştığımız konularda benim dediğimi de kendi dediğini de yapmaz, bir üçüncü yol bulurdu. Beni dinlediği 10 tanede bir tanedir. Kendi söylediğini yaptığı da 10 tanede 2 tanedir. Geri kalanında üçüncü bir yol bulurdu ve Özal’ı Özal yapan oydu.

 

 

 

 

GÖKSEL, KIRIKKALE’DE HALKI NEDEN KOVDU?

 

 

TURKTIME: Şu an araştırma şirketinizin durumu nasıl? İş alabiliyor musunuz? Yoksa belli bir ön kesme çalışması var mı?

ERHAN GÖKSEL: Yutdışından zaman zaman Türkiye’nin durumu ile ilgili araştırma talepleri oluyor. Biz en son seçimde anket yayınlamadık.Yaptık ve sadece sitemize koyduk. Medyanın alıntı yapmasına izin vermedik. Çünkü 2004’te Tarhan Erdem’in maniplasyonlarından sonra anket yayınlamama kararı aldık. Siz ne yaparsanız yapın Kartel Medyası Tarhan bey hiç girmediği anketleri bile birinci çıkartır. Çünkü kartelin 19 yıllık genel koordinatörüdür. 2002 seçimlerini tek bilen şirket biziz. Vatan Gazetesi seçimlerden önce 5 şirketin sonucunu yayınladı. En kötü sonuç Tarhan beyin. Ama 4 kasım tarihli Hürriyet Tarhan Erdem bildi diye çıktı. Biz Türkiye’nin en eski araştırma şirketiyiz. Araştırma şirketleri birkaç yılda bir isim değiştirirler. Biz 25 yılını doldurmuş tek şirketiz.

 

TURKTIME: Kırıkkalede halkı “Defolun gidin” diyerek kovduğunuz söyleniyor. Doğru mu bu?

ERHAN GÖKSEL: Evet…

 

TURKTIME: Neden?

ERHAN GÖKSEL: Konuşma yaparken birisi “Amacınız ne? Neden geldiniz” dedi. “Ben sizi uyandırmaya geldim. Ben siyasetçi değilim. Size yalakalığa gelmedim. Siz bana borçlusunuz, ben size değil” dedim. Ve hepsini kovdum. Herkes şaşkınlığa uğradı. Kahve toplantısıydı, 250-300 kişi. Hiç kimse gitmedi. Ben bir hesapla konuşmuyorum. Gerçekleri söylemeyi Türk halkı sevmiyor. Yüzleşmek istemiyorlar. Çünkü Türk halkına umut pompalandı. Çin’i nasıl afyonla 100 yıl uyuttuysa İngilizler Türkiye’de de umut pompaladı. Bunu daha önce ben iç siyaset sanıyordum. Değilmiş. Umut hep şu: bir gün gelecek her şey iyi olacak. Ben halkı çok kötü hırpalıyorum konuşmalarda.

 

TURKTIME: Halk sizin dediklerinizi ne kadar dikkate alıyor?

ERHAN GÖKSEL: Ben Konya’da iki konferansta, bir televizyon ve bir gazetede konuştum. Karteli boykot edin dedim. 3 binin altına düştü kartelin satışı. Bana “Hep eleştiriyorsunuz ama alternatif önermiyorsunuz” diye eleştiri geliyor hep. Benim dediğim şu; Önce siz yıkın bunları, alternatif gelir. Çünkü kartel varken alternatif çıkamıyor.

 

 

“AYDIN DOĞAN MEDYASINA BENİM ADIMI ANMAMALARI İÇİN TALİMAT VERDİ!”

 

TURKTIME: Kartel dediğiniz medya grubu size destek vermiyor ama pek yüklenmiyor da…

ERHAN GÖKSEL: Yüklenmiyorlar çünkü korkuyorlar. Yer vermemelerinin nedeni de şu:  Aydın Doğan’ın talimatı var. Benim adım anılmayacak. Bakmayın Yalçın Bayer yazıyor ama. Başkaları yazamaz artık. Benim Hürriyet’te yayınlanan röportajlarımın çoğunu veri tabanından çıkarmışlar. Başlığı var, tıklıyorsun çıkmıyor. Beni yok sayarak etkisizleştirmeye çalışıyor.

 

TURKTIME: Aydın Bey bu talimatı neden verdi?

ERHAN GÖKSEL: Mesut Bey nedeniyle.

 

TURKTIME: Mesut Bey’in çok da gücü kalmadı ama…

ERHAN GÖKSEL: Halk üzerinde pek gücü olmayabilir ama Mesut bey Türkiye’nin en güçlü adamlarından biridir. Almanya ve Rusya devletinin büyük müttefikidir.

 

 

“MESUT YILMAZ ASKERE DESTEK OLARAK ABD’YE MESAJ VERİYOR!”

 

 

TURKTIME: Mesut Yılmaz çok tartışılan bir çıkış yaptı ve bu çıkışı herkes tarafından farklı analiz edildi. Sizce tam da bu dönemde böyle bir çıkış yapmasının nedeni neydi?

ERHAN GÖKSEL: Mesut Yılmaz bu mesajı Türkiye için vermedi. Ben askeri destekliyorum dedi çünkü şu anda askeri Cheney destekliyor. ABD Mesut beyin üstünü iki kere çizmiştir. Ve Mesut bey bu dönemde askere destek vererek aslında ABD’ye mesaj verdi. Bu mesaj da alındı. Türkiye ile ilgili her şeyin kararını ABD’de Cheney veriyor. Cheney askerlere destek vererek Ak Parti’nin ipini çekecek. Bu arada Fethullah Gülen’i ve cemaati de yok edecekler. Türkiye tarihi bir devlet hesaplaşmasına gidiyor. Ve bu hesaplaşma çok katı olacak.

 

TURKTIME: Hesaplaşma fiziki bir çarpışma boyutuna gelir mi?

ERHAN GÖKSEL: Bu bir siyasi hesaplaşma değil. Fiziki bir çarpışma olmaz. Cemaatin böyle bir gücü yok. Ama fiziki olarak çok cismin ortadan kaldırılacağına eminim.

 

TURKTIME: Nasıl olacak bu ortadan kaldırma? Türkiye’de idam da yok…

ERHAN GÖKSEL: Putin birçok yöntem geliştirdi biliyorsunuz. İnsanlar kendiliğinden ölüyor.

 

 

 

“ABD, CEMAATİN DE ERDOĞAN’IN DA İPİNİ ÇEKTİ!”

 

TURKTIME: Bu çarpışmanın sonunda kim ayakta kalacak? Sizin öngörünüz ne?

ERHAN GÖKSEL: Müesses nizam… Cemaatin ipi çekildi çoktan. Gülen’i ABD dışarı atıyor. Yani askere teslim ettiler. Fetullah Gülen Türkiye’ye gelmeyecek, başka bir ülkeye gidecek. Yıllardır kerhen göz yumuyorlardı ama artık sınır dışı ediliyor. Bu olayı doğru okumak lazım. 3 ay önce Konya’ya inip 1,5 milyon kişiyle karşılanacak büyük bir organizasyon yapıyorlardı. Çünkü yüksek mahkemenin yeşil kart vereceğine inanılıyordu. Yeşil kart demek gerektiğinde geri dönmesi için önünün açık olması demekti. Bu arada Gülen’e kefil olanlardan birinin Emin Başer olduğunun altını çizmek istiyorum. Cemaatin nerelere kadar uzandığının işaretidir. Cemaat hatayı ordunun içine uzanmakla yaptı. Ve o yüzden bu bir tarihi hesaplaşmadır. Türk devleti 3 bin yıllık bir devlettir. Aslında Türk devleti diye bir şey yoktur, Türk ordusu diye bir şey vardır.

 

TURKTIME: Bu hesaplaşmada sanki Erdoğan müesses nizamın yanında olacakmış gibi bir hava var…

ERHAN GÖKSEL: Hayır… 1 Mart tezkeresinde fatura orduya çıkmıştı. Ama ondan sonraki süreçte en büyük hata Meşal’in getirilmesi oldu. Türkiye Öcalan hakkında ne düşünüyorlarsa Yahudiler de Meşal için onu düşünüyor. Onun için bu konuda uyardılar. Türkiye anlamadı bunu. Cheney nihai noktada ABD’ye tam olarak egemen haline geldi. Tayyip Erdoğan’a hiçbir şekilde güvenmiyorlar. Bu arada Erdoğan bir büyük hata daha yaptı. Davutoğlu, Gül ve çevresi gibi insanlar Tayyip beye yardımcı olmuyorlar onun dibini oyuyorlar. Tayyip bey artık yalnız adam ve ipi çekildi. Bundan sonra siyaset sahnesinde olmasının imkanı yok. Bir daha siyaset sahnesine çıkamayacak şekilde ortadan kaldıracaklar. Siyasi yasak geldikten sonra yargılama sürecinden kurtulamayacak. JP Morgan da Tayyip beyi hızla yargılayarak yok edecekler diye yazdı.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KARARI ÇIKTI. AYASOFYA CAMİ OLACAK

"ÇOK GİZLİ" 9 TELEFONUN SIRRI DA ÇÖZÜLECEK Mİ?

ŞAHİN: KAÇ KİŞİ GÖZ ALTINDA BİLMİYORUM
»  ATALAY: "CHP ÖZÜR DİLESİN"
»  ERGENEKON SAVCISINDAN DÜZELTME!
»  "BUNLAR HERKESİ SUSTURABİLECEKLERİNİ ZANNEDİYORLAR"
»  İŞTE GÖZ ALTILARA GELEN TEPKİLER
»  ERGENEKON'DA SON DURUM
»  CHP'NİN TELEKULAK ÖNERGESİ REDDEDİLDİ
»  ATO'YA SUİKAST SİLAHINI KİM KOYDU?
»  ERDOĞAN, BAŞBUĞ'A HABER VERDİ Mİ?
»  AYDIN DOĞAN'I DA ALACAKLAR
»  ÇÖMEZ İNGİLTERE'DE
»  SAVCI ZEKERİYA ÖZ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  TUVALETTEKİ SİLAHIN SIRRI
»  GENELKURMAY KÖSTEBEĞİ TABİB ASTEĞMEN ÇIKTI
»  ERDOĞAN'DAN VEKİLLERE, 'KONUŞMAYIN' UYARISI
»  POLİS, TURHAN ÇÖMEZ'İ ARIYOR İDDİASI
»  HURŞİT TOLON KONTROLDEN GEÇİRİLDİ
»  ERDOĞAN: "4 KİŞİ ARANIYOR"
»  ERDOĞAN, YİNE CHP'YE YÜKLENDİ
»  BAŞSAVCI: "AKP KAPATILMALI"
»  BAHÇELİ'DEN ERGENEKON DEĞERLENDİRMESİ
»  ERDOĞAN, GÖZALTILAR İÇİN NE DEDİ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.