Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,4249
EURO
36,4442
IMKB
9.433,000
ALTIN
2.844,180
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KIDEM TAZMİNATI GİDERSE GAZETECİLERE NE KALIR!?
 Ercan Deva 14 Temmuz 2011 Perşembe  

Aslında, Yunanistan’da başlayan, sonra Portekiz’e sıçrayan ve İtalya ile İspanya’ya da sıçramasından korkulan borç krizi ile ilgili bir yazı yazmayı düşüyordum. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın “Avrupa’da risk artıyor. Kötü senaryoya hazır olun” şeklindeki açıklaması da ileriye dönük önemli bir mesajdı. Türkiye’nin AB’ye tam üyelik için “Kıbrıs’taki çözüme endeksli emrivakilere” yada “tehdit dolu çıkışlara” hedef olması gerekli miydi? Bana kalırsa hiç gerekli değil. AB, kendi söküğünü bile dikemezken Türkiye’ye ne verebilir?
 AB’deki gelişmeleri ikinci plana iten konu uzun yıllardır tartışılan “Kıdem Tazminatı”nın kaldırılması konusunu yeniden gündeme getiren haberler oldu. 
 
Gazeteci Hatice Nazlı Erdoğan’ın Gazeteport’ta yazdıkları kıdem tazminatı konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili önemli ayrıntılar içeriyordu. Buna göre, seçim öncesi işçi sendikaları ile kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle rafa kaldırılan “kıdem tazminatı” konusunda Hükümet yeniden düğmeye basmıştı. Hükümetin, Kıdem Tazminatı Fonu’ndaki ısrarında, tıpkı İşsizlik Sigortası Fonu’nda olduğu gibi, fonda biriken paralarla Hazine’nin fonlanabilmesi açısından önem taşıyordu.
 
Her şey planlandığı gibi giderse, Ağustos ayı başında Çalışma Bakanı’nın başkanlığında toplanması beklenen üçlü danışma kurulunda konunun ele alınacak ve konu süratle sonuçlandırılacak. İşçi kesimi, daha önce, kıdem tazminatının kaldırılması halinde genel greve gidecekleri uyarısında bulunmuştu. 
 Bu konu yeni bir gerilimin tırmanmasına yol açabilir. Keşke yanılsak!
 Bu konunun bir yönü. Kıdem Tazminatı, tüm çalışanlar açısından olduğu gibi, basın sektörünce görev yapan gazeteciler açısından da büyük önem taşıyor. Basın sektöründe sendikacılık neredeyse son bulmuş durumda. Gazetecilerin tek güvence kaynakları olan “kıdem tazminatı”nın Hazine’nin istediği zaman fonlayabileceği bir kaynak haline dönüştürülmesi, sektörde çalışmanın hiçbir farkının kalmaması sonucunu doğurabilir. Bu gelişmenin, Türkiye’de en çok tartışılan ve çağdaş demokrasilerin önemli unsuru olan “basın özgürlüğü” nün geleceğinin kararması anlamına geleceği açıktır!  
 İKİ ADET YORUMSUZ
 * YÖK’ün başvurusu üzerine lisansüstü (ALES) sınavına türbanla girilebilmesine Danıştay onay verdi.
*  Milletvekili seçilen Prof. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın tahliye edilmeleri yönünde oy kullanan 13. Ağır Ceza Hakimi Köksal Şengün, yetkileri kaldırılarak Bolu Hakimliğine atandı.
 14 Temmuz 2011

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...


 Yazarın Diğer Yazıları
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.