AKP’NİN, iktidara gelmesinden sonra ’özgür medyada’ çalışan bazı isimler bürokrasi, siyaset ve medyada önemli noktalara geldi. 2002 sonundan itibaren AKP’ye yakın basın kuruluşlarından önemli noktalara transfer edilen bazı isimler şöyle:
KANAL 7’DEN BAŞBAKANLIĞA
Akif Beki: Kanal 7’nin eski Ankara Temsilcisi. Haziran 2005’te bu görevini bırakarak Başbakanlık Sözcüsü görevine getirildi.
KANAL 7-BAŞBAKANLIK-ÇALIK GRUBU
Ahmet Tezcan: Kanal 7’nin kuruluş yıllarında “4. Kuvvet Medya” adı altında program yaptı. AKP’nin iktidara gelmesinden sonra Başbakanlık Basın Müşavirliği görevine geldi. Ancak Akif Beki’nin sözcü olmasından sonra Başbakanlık’ta pasif duruma düştü. Geçen ay Başbakanlık’tan tamamen ayrılarak Çalık Grubu’nda Medya Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanlığı’na geldi.
Nabi Avcı: Kanal 7 televizyonunun kuruluşunda yer alan birkaç isimden biriydi. 2003’te Başbakanlık’a geçti. Başmüşavir olarak Erdoğan’la çalışmaya devam ediyor.
Özkul Eren: Kanal 7’de danışmandı. Başbakanlık Müşaviri oldu.
KANAL 7’DEN RTÜK’E
Zahid Akman: Kanal 7’de Ankara ve Washington Temsilciliği görevlerinde bulundu. RTÜK’e AKP kontenjanından üye seçildi. Daha sonra AKP’li üyeler tarafından başkan seçildi. Deniz Feneri e.V. davası ile birlikte Almanya’daki şirketlerle bağlantısından dolayı RTÜK Başkanlığı da tartışmalı hale geldi.
Davut Dursun: Kanal 7’de Mayın Tarlası programını yaptı. Dursun, AKP kontenjanından RTÜK’e üye seçildi.
KANAL 7’DEN BAKAN DANIŞMANLIĞINA
Rukiye Kacaaltıncaba: Kanal 7’de muhabirlik yaptı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun Basın Danışmanlığını yapıyor.
İMTİYAZ SAHİPLİĞİNDEN MECLİS’E
İhsan Arslan: Bir dönem Zaman gazetesinin imtiyaz sahibi oldu. İki kez Mazlum-Der Genel Başkanlığı yaptı.
GAZETELERDEN MECLİS’E
Mehmet Ocakden: Yeni Şafak Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmenliği ve Ankara Temsilciliği yaptı. 22 Temmuz’da Balıkesir Milletvekili seçildi.
Fuat Bol: Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü yaptı. Başbakan Erdoğan’a yakınlığı sayesinde 22 Temmuz’da İstanbul Milletvekili oldu.