Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,5311
EURO
38,0309
IMKB
9.727,000
ALTIN
3.354,350
 
Hava Durumu ANKARA
2 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Özgür Özel: Silah Bırakma çağrısı Önemli
Özgür Özel: Silah Bırakma çağrısı Önemli
 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Özel, paylaşımında terör örgütünün silah bırakması ve kendini feshetmesi çağrısının önemli olduğunu belirterek, "Ağır ekonomik ve toplumsal tahribat yaratan terörün ilelebet sonlanmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
28.2.2025 - 00:27

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ekim 2024'te yaptığı çağrıyla başlayan süreç, bugün terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "silah bırakma" çağrısıyla devam ediyor.

Türkiye'de ve dünyada bomba etkisi yapan çağrısnın ardından siyasilerden peş peşe tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak çağrı sonrası olağanüstü toplanan CHP'de Genel Başkan Özgür Özel, açıklamalarda bulundu.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİLAH BIRAKMASI ÇAĞRISI ÖNEMLİDİR"
Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:


"Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizin tüm sorunlarının demokratik yollardan çözümü konusunda tarihsel tutarlılığımızı sürdürüyoruz. Aynı şekilde, terörün ve şiddetin her türlüsüne her zaman karşı olduk, bundan sonra da karşı olmaya devam edeceğiz.

Kürt meselesinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, toplumun tüm kesimlerini kapsayarak, şeffaflıkla ele alınması ve çözülmesi yönündeki tavrımızı koruyoruz. Demokrasi, hukuk devleti ve toplumsal barış için tüm toplumun görüşlerinin, şehit ailelerinin, gazilerimizin ve bütün mağdurların rızalarının öncelendiği çözüm için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bugüne kadar yaptığımız katkıları, bundan sonra da esirgemeyeceğiz.


Terör örgütünün silah bırakması ve kendini feshetmesi çağrısı önemlidir. Bu çağrının gereklerinin, muhatapları tarafından yapılmasını ve onbinlerce cana mal olan, ağır ekonomik ve toplumsal tahribat yaratan terörün ilelebet sonlanmasını temenni ediyoruz.

Hiç şüphesiz meseleler, temennilerle değil, güven ortamı tesis edilerek ve icraatlarla çözülür. Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümü ancak iç barışın sağlanmasıyla mümkündür. İç barış ise, otoriter bir sistemde değil, demokratik düzende, hukuk devleti ilkelerine uymakla, adalet ve eşitlikle sağlanır.

Demokratikleşme için gerekli kanuni düzenlemelerin yapılması kadar, mevcut kanunların uygulanmasındaki hukuk dışı yaklaşımların terk edilmesi ve anayasa ihlallerine son verilmesi elzemdir.

Cumhuriyet Halk Partisi, toplumun barış ve demokrasi taleplerinin hiçbir makam, mevki ve aktör tarafından kendi siyasi hedefleri doğrultusunda istismar edilmesine izin vermeyecektir.

Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesi doğrultusunda, her zaman barış ve demokrasi çabalarının yanında; savaşın, terörün, çatışmanın ve otokrasinin karşısındayız."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Beştepe'den İlk Değerlendirme

Öcalan'ın Çağrısına Kim, Ne Yanıt Verdi?

Flaş... İmralıdan Tarihi Çağrı Geldi
»  Yıllar Sonra Öcalan'dan İlk Fotoğraf
»  MSB'den Özgür Özel'e Dava
»  İşte İmamoğlu'nun Yol Haritası!
»  Trump, Rusya ve AB'ye Meydan Okudu!
»  Erdoğa^n'dan Özel'e Sert Sözler
»  Mansur Yavaş'tan 'Beykoz' Tepkisi!
»  Beykoz Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
»  Öcalan'ın Çağrısı İçin Dev Ekranlar
»  İmamoğlu: Daha Güçlü Ayağa Kalkıyorum
»  İsrail'den GüneySuriye'ye Hava Saldırısı
»  6 İlin Milletvekili Sayısı Değişti
»  Sahte Diploma İddialarına Belgeli Yanıt!
»  AK Parti'de Önce 360,Sonra Seçim Hesabı
»  Dem Parti 3. Kez İmralı Yolunda
»  Beykoz Belediyesi'ne 'Konser' Operasyonu
»  İkinci Emekli Maaşı Geliyor
»  Selvi: Akşener Cumhur İttifakı'nda
»  Kağızman Belediyesine Kayyım
»  Şamil Tayyar'dan Dikkat Çeken Çıkış!
»   100 Bin Aileye Ramazan Desteği
»  Mansur Yavaş'tan Diploma Yanıtı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.