Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2076
EURO
37,9004
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.927,310
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İÇKİ YASAĞI TBMM'NİN EMRİ!
İÇKİ YASAĞI TBMM NİN EMRİ!
 
Yıldız Parkı’ndaki restoranda içki yasağını TBMM getirmiş.
 
11.8.2008 - 00:20
1 Ağustos’tan itibaren kapısına kilit vurulan Yıldız Parkı içindeki Yıldız Restoran’daki alkol yasağı belgelendi. Hem de TBMM Genel Sekreterliği tarafından göndenilen bir belgeyle. İstanbul Beşiktaş’taki Yıldız Porselen restoran, geçtiğimiz ay CHP İstanbul Milletvekili Canan Arıtman’ın verdiği bir soru önergesiyle gündeme geldi. Arıtman’ın restoranda neden içki yasağı uygulandığı şeklindeki sorusuna Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil “Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası Yerleşkesi’nde yer alan restoranda, gündüz saatlerinde, personelin de kullandığı bir yer olması nedeniyle içki servisi yapılmamaktadır.” diye yanıt vermişti. VATAN ekibi olarak restorana gittiğimizde gündüz alkol servisi yapmadıklarını ama akşam olabileceğini söylemişlerdi ancak bunun da doğru olmadığı ortaya çıkmıştı. İşletme Sorumlusu Mehmet Güler alkol servisinin 10 güne kadar yapılacağını açıklamıştı ki 1 Ağustos’tan itibaren restoranın kapısına kilit vuruldu. Gerekçe olarak da restoranın verimli çalışmadığı gösterildi.



Oysa asıl gerekçenin alkol yasağı olduğu ortaya çıktı. TBMM Genel Sekreterliği Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından 7 Ocak 2008 tarihinde restorana gönderilen bir yazıda ’alkol yasağı’açıkça dile getirildi ve şöyle denildi:.

“Bünyemizde bulunan ve kısmi hizmetlerin firmanız aracılığı ile yürütülen Yıldız kafe-rertonantınızda bilindiği üzere her türlü alkollü içkinin alımı, satımı ve bulundurulması uygun görülmemektedir. Buna rağmen 30.12.20077 tarihinde tesislere içki getirilmek istendiği, işletme görevlilerince bilinen talimatlar doğrultusunda müsade edilmediği ve lokanta görevlileri ile güvenlik görevlileri arasında tartışmalara neden olduğu işletme müdürlüğü tarafından bildirilmiştir. Bu nedenle kısmi hizmetlerin firmanız aracılığı ile yürütülen kafe restorantımızda her türlü alkollü içkinin bulundurulması satılması veya her ne sebeple olursa olsun işletme müdürlüğü sınırları içersine sokulmasının YASAK olduğunun hatırlatılması, ayrıca firmanız tarafından verilen diğer hizmetlerde tesislerin her ne amaçla olursa olsun hiçbir şekilde depo hazırlama vs gibi kurum harici hizmetlere yönelik kullanılmayacaktır. Bilgi edinilmesi ve gerekli önlemlerin alınarak titizlikle riayet edilmesi hususunda gereğini önemli rica ederim.”



İŞletme Sorumlusu Mehmet Serdar Güler konuyla ilgili olarak VATAN’a şu açıklamayı yaptı.

“Milli Saraylar Daire Başkanı, işletmenin sorumluluğunu bana verdiğinde alkol servisi yapıp yapmayacağımı sordu. Ben de içki kullanan biri olduğum halde alkollü kişilerle uğraşmamak için ’alkol vermemek benim işime gelir’dedim. Başkanda ’Biz de zaten içki verilmesini istemiyoruz. Eğer verirsen kapatırım’ dedi.


‘Alkol servisi yapmayacaksın’


Ancak konuyu Canan Arıtman Meclis gündemine getirince gündüz değil akşam alkol servisi yapabilirsin dediler. Bizde turizm acentalarıyla görüşmeler yaptık ve alkollü mönüler hazırladık. 15 Eylül’den itibaren her gün için 60 kişilik turist rezervasyonları aldık. Ancak rantabl çalışmadığı gerekçe gösterilerek aniden kapatma kararı aldılar. Oysa Meclis Başkanı Köksal Toptan da çok memnundu. Kaç sefer ailesiyle birlikte geldi. ”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜRCİSTAN EKONOMİ BAKANINDAN ŞOK İDDİA

ERGENEKON'UN UCU GÜL'E DE DOKUNDU

AKP'Lİ EDİBE SÖZEN KORUMA TASARISINI GERİ ÇEKTİ
»  ERDOĞAN TATİL'DE...
»  GÜRCİSTAN PES ETTİ, BİRLİKLERİNİ ÇEKİYOR
»  PKK'DAN TOPLU KAÇIŞ
»  ERDOĞAN'A CARGİLL CEZASI
»  MİNİBÜSÇÜLERDEN, 'AKBULUT BİZİ DOLANDIRDI' İDDİASI
»  ERUYGUR, 'KORKMUŞ VE ÜZGÜN'
»  RUSYA: "1500 KİŞİ ÖLDÜ"
»  GÜRCİSTAN'A ELEKRTİK VERMEYE BAŞLADIK
»  TÜRK KIZILAY'I HAREKETE GEÇTİ
»  UZAN'DAN DEHŞET TEKLİF
»  GÜRCİSTAN,GÜNEY OSETYA'NIN TAMAMINI ELE GEÇİRDİ
»  "1. ORDU YAZISININ ÜZERİNİ NEDEN KAPATALIM"
»  DETONE SESLİ MÜEZZİN ALARMI!
»  ERDOĞAN:" PUTİN VE SAAKAŞVİLİ'Yİ ARAYACAĞIZ"
»  GÜRCİSTAN'IN İSTEDİĞİ YARDIMI VERMEYE BAŞLADIK
»  ERKENEKON İDDİANAMESİ DEVLET SIRRI FALAN BIRAKMADI
»  KIŞLAYA SALDIRIYI YENİ BİR ÖRGÜT ÜSTLENDİ
»  CHP- ASKER GERİLİMİNDE YUMUŞAMA
»  GÜRCİSTAN 4 SAVAŞ UÇAĞINI DÜŞÜRDÜK
»  ERGENEKON DOSYASI GİZLİ TANIKLARI KENDİSİ İFŞA ETTİ.
»  ERDOĞAN:"UMARIM ATEŞKES TEMİN EDİLİR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.