Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2595
EURO
37,6381
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.887,250
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İHANETİN BÜYÜĞÜ İÇİMİZDE
İHANETİN BÜYÜĞÜ İÇİMİZDE
 
Dünyaca ünlü Profesör Gedikoğlu,içini döktü... Gündüz Gedikoğlu, "Ama gelecekten korkum yok. Çünkü güçlü Atatürkçü gençlik var" dedi
 
8.12.2007 - 04:17
Türkiye’de yaşanan sorunların temelinde eğitimsizlik ve üretim yetersizliği yattığını söyleyen Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu Atatürk’ün izinden gelen gençlerin her türlü engeli aşabilecek güçte olduğunu belirtti

ÇOCUKLUK çağı kan hastalıklarının tedavisi konusunda hizmet vermek amacıyla 1980 yılında kurduğu Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı ile ülkemize önemli katkılar sağlayan Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu, Türkiye’deki ilk vakıf kurucularından. Uzun yıllar yurt dışında yaşamını sürdüren Gedikoğlu, yaptığı başarılı operasyonlar ve verdiği konferanslarla ülkemizi başarıyla temsil etti. Eğitim alanında yaşanan sorunlardan dolayı 1998 yılında Haliç Üniversitesi’ni kurmaya karar veren Gedikoğlu, 4000 öğrenciye eğitim imkanı sundu. Üniversitesi’ndeki ofisinde ziyaret ettiğimiz Prof. Gedikoğlu ile ülke gündeminden, özel hayatına, eğitimden, sağlığa uzanan bir sohbet gerçekleştirdik.

  • Sayın Gedikoğlu, kurduğunuz Lösemili Çocuklar Vakfı ve yaptığınız hayırlarla ülkemizin örnek kişiliklerinden biri oldunuz. Öncelikle vakfınızın faaliyetlerinden bahseder misiniz?

    İnsanoğlunun iki anayasal temel hakkı vardır. Birincisi eğitim, ikincisi sağlıktır. Paranın iki yüzü gibi. Bebekler doğduğu zaman ağlarlar. Bu sanki benim eğtimimi ve sağlığımı unutmayın sinyalidir. Bizim vakfımız, 1980 yılında kuruldu. 27 yaşındayız. Bugüne kadar birincilikler elde ettik. 2002 yılında Avrupa ödülümüz var, Pakistan’da ve ülkemizde de birçok ödüle layık görüldük. Bunlar bizi çok onurlandırdı. Vakıf olarak düşündüğünüzde, insanların çivi çakamadığı dönemde bu işi yapabilmek kolay değil. Bizim en önemli özelliğimiz dünyaya kapıları açmak oldu. Avrupa’da 22 yıl Türkiye’yi temsil ettim. Kongreler yaptık, sunumlar yaptık. Adımızı orada da duyurduk.

    Hainler içimizde

  • Çok yakında açılacak olan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı hastanesi şu an hangi aşamada?

    Sağlık hizmetlerindeki başarımızdan dolayı bir hastene açmaya karar verdik. Okmeydanı’nda Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Hastanesi. Kaba inşaatı bitti. Biz ayrıca eğitim alanında hizmet vermek için kolları sıvadık. Türkiye’de eğitim, Ulu Önder Atatürk’ten bu yana muvaffak olamamıştır. Ülkemizde hâlâ 7 milyon kadınımız okuma yazma bilmiyor, 1 milyon kızımız kurslarda, 8 milyon ediyor. 10 milyon da engelli var. Durumu tüylerim diken diken olarak söylüyorum. Bunun üzerine 1998 yılında bir üniversite kurduk. Bir hafta sonra 10 yaşında olacağız. Kısacası, ülkemizde sağlık ve eğitim alanında çok büyük açıklar var. Bizde elimizden geldiğince milletimize hizmet etmek istiyoruz.

  • Çocuklarda ilik naklini ülkemizde ilk siz gerçekleştiren profesörsünüz. Oldukça da başarılı sonuçlar elde ettiniz bu dalda...

    Doğru. Bugüne kadar 199 kemik iliği nakli yaptım. 3 yıldır yapamıyorum çünkü yeni gelen yönetmelikler bizi biraz zorluyor. Hastanemiz açılır açılmaz inşallah tekrar başlayacağız. Operasyonlarda bizim başarı oranımız çok yüksek.

    Gençlere güvenim tam

  • Sağlık sorunlarının yanında ülkemizin son günlerdeki diğer önemli sorunu da terör olayları... Sizce kökü nasıl kurutulacak bu problemin?

    Maalesef. Ben akşam haberlerini izlerken gözyaşlarımı tutamıyorum. Polisimizin, askerimizin çektiği dramlar yürekleri dağlıyor. İhanetin büyük bir kısmı içimizde. Ama neden? Eğitimsizlikten, açlıktan, üretim olmadığından. Ankara’dan itibaren tüm fabrikalar Batı’ya yığılmış. Niye zamanında Doğu’yu yapılmamış ki? Onlar da dünyayı öğrensin, onlar da karnını doyursun, onlar da üretsin. Bakın o zaman bu problemler yaşanıyor muydu?

  • Bu yolun sonu ekonomiye çıkıyor değil mi?

    Evet, tek çare ekonomi. Bir de eğitilmiş ve karnı doymuş insan kavga etmez. Aç olan insanın kan şekeri düşer, gerilir. Bu atmosferde yaşadığım için çok kaygılıyım. Ama gelecekten korkmuyorum. Çünkü çok güçlü bir gençlik var. Mustafa Kemal Atatürk’ün güvendiği gibi bende gençlere güveniyorum. Atatürk Gençliği, iç ve dış düşmanların karşısında kale gibi sağlam duruyor. Atatürk’ü çok iyi tanımalıyız. O çok özel bir insan. Biraz daha bağışlayıcı ve merhametli olalım. Kendi içimizde birlik olalım. Biz bayramlarımızı unuttuk. Bitişik komşumuzu tanımaz olduk.

    Gelecek eğitimde

  • Eski bayramları bize biraz hatırlatır mısınız?

    Bayramların fevkalade özellikleri vardı. Öncelikle hummalı hazırlık yapılırdı, bayram günü ziyaretlerde bulunulur, kucaklaşılırdı, sonra da rahmetlileri gider ziyaret ederdik. Şimdi bakıyorum, bayramlarda tatil programları yapılıyor. Birtakım hasletlerimizden vazgeçiyoruz. Gelecek eğitimde. Yıllardır söylüyorum. Kendi bakımınızı yapıyorsunuz, evinizin bakımını yapıyorsunuz, arabanızın bakımını yapıyorsunuz. Peki dünyanın bakımını yapıyor musunuz? Bugün dünyayı yüzde 75’e yakın kirleten Amerikadır. Ama onlar anlaşmalara imza atmıyorlar. Endüstri ve sanayinin çok yüksek olduğu ülkelerde atmosfer bozuluyor.

  • Balıklar ölüyor, buzullar eriyor...

    O yüzden dünyadaki “Ağa babalar” ben onlara böyle diyorum çok tehlikeliler. Düşünüşü, görünüşü aynı olması zor olan bir dünyada yaşıyoruz. Mustafa Kemal’ler, Namık Kemal’ler, Yunus Emre’ler yok artık. Bizim ülkemizde bir tarih var. Biz üç medeniyeti yaşamış bir ülkeyiz. Bakın Batı Dünyasına... Bir tane daha bizim gibi bir yer yok. Ben Avrupa’ya gittiğimiz zaman, bilgin adamlar, “Siz dünyanın en zengin, en medeni tarihisiniz. Sizin 8000 yıllık geçmişiniz var” diyorlar. Ama biz bunun farkında değiliz.
    TERCÜMAN


  • Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
      Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


    Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
     

    Bu haber henüz yorumlanmamış...

      Bu kategorideki diğer haberler


    'BAŞBAKAN'IN O BEYANINDAN AF ÇIKMAZ'

    SAPIK HOMOLAR ÇETESİ

    GENELKURMAY'DAN BASIN'A CAN GÜVENLİĞİ UYARISI
    »  DIŞİŞLERİ'NDEN AP'YE; "ÇİZGİYİ AŞTINIZ" TEPKİSİ
    »  FLAŞ..FLAŞ..GAFFAR OKKAN'IN KATİLİ YAKALANDI
    »  ATLAS JET'TE, 'ARIZA VAR'ANONSU PANİK YARATTI
    »  FATİH TERİM'İN MAAŞI MECLİS'İ KARIŞTIRDI
    »  MEHMETÇİK SINIR ÖTESİ'NDE DEVRİYEDE
    »  YENİ YIL'IN BOMBASINI TRT PATLATTI
    »  BİLGİSAYARDA ÇOCUK PORNOSU SAKLAYANA 10 YIL
    »  TUĞBA ÖZAY'A ÇETECİLİK'TEN 6,5 YIL İSTENDİ
    »  PADİŞAH 2'NCİ ABDÜLHAMİT'İN TORUNU OLDU
    »  SADDAM'IN TÜRK GELİNİ IRAK'TAN KAÇTIĞINA PİŞMAN
    »  "SAYIN KELİMESİNİ FAZLA KULLANMIŞIM, GERİ ALIYORUM"
    »  PİŞMANLIK YASASINDAN 353 TERÖRİST YARARLANDI
    »  RUS RULETİ FACİASI'NIN TANIKLARI
    »  BAŞBAKANLIK'TAN BİLAL ERDOĞAN AÇIKLAMASI
    »  90 BÖLGE'DE JANDARMA'NIN YETKİLERİ POLİS'E
    »  "BENİM BİR OĞLUM VAR, ÇEKTİ KURAYI GİTTİ, SİVEREK'E"
    »  ERDOĞAN'DAN YENİ PİŞMANLIK YASASI SİNYALİ
    »  HİZBULLAH'IN KİLİT ADAMI İSA ALTSOY YAKALANDI
    »  EMEKLİLERDEN BAKAN ÇELİK'E MEKTUP
    »  23 TÜRK HACI ADAYI HAYATINI KAYBETTİ
    »  KADINA BİR İNEK KADAR DEĞER VERİLMEYEN ÜLKE
     
      ÇOK OKUNANLAR
      YAZARLAR

     
    EMİN VAROL
     
    GAZETEC? ACI S?YLER !

     
    Ercan Deva
     
    Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

     
    MURAT ŞAHİN
     
    Matematik Ucuzlugu

     
    Cahit Saraçoğlu
     
    100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
      ÇOK YORUMLANANLAR
      ANKET
    Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
    Evet
    Hayır
    İlgilenmiyorum
     Sonuçları göster   
     
     
    RSS

    Add to Google
    Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.