Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2666
EURO
37,6952
IMKB
9.033,000
ALTIN
2.921,440
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Uzattığımız El Milli Birlik Mesajıdır"
 Uzattığımız El Milli Birlik Mesajıdır
 
Devlet Bahçeli: DEM'e uzattığımız el, milli birlik mesajıdır
 
8.10.2024 - 11:00

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bize göre doğru siyaset buluşturan, yakınlaştıran, kavuşturan, kucaklaştıran, kutupları teker teker aşındıran ahlaklı siyasettir. Doğru siyaset sorumluluk duygusunu ilke edinen , kardeşlik ve kaynaşma kültürünü vatan ve millet sevgisiyle eklemleyen akıl dolu siyasettir. Tehditlerin kol gezdiği bulanık dönemlerde, bekamıza çevrilmiş kanlı namlılarla karanlık niyetlerin çevremizde sırayla nöbete girdiği bir zaman diliminde mili birlik ve dayanışma ruhumuzu zinde tutmak, dengeli, düzgün ve doğru siyasetin vazgeçilmez erdemidir. Bu erdeme bağlıyız. Bu erdemin refakatiyle önümüze gerilen perdeleri yırtıyor, münasebetlerimizi kuruyor, mücadelemizi yürütüyoruz. Biz siyaseti bir savaş biçimi olarak ele almıyoruz, insanların birbiri üzerine egemenlik kurması olarak değerlendirmiyoruz biz siyaseti teorik ve retorik arka planı Batı’nın sınıf çatışmalarına dayanan bundan mülhem toplumun düşman kamplara bölünmesine çanak tutan kriz ve grilim süreci olarak tanımlamıyoruz ve kabul etmiyoruz. Çünkü sınıflı bir toplum yapısını tamimiyle reddediyoruz. Siyasette hiç kimseyle hiçbir parti ile kategorik olarak alıp veremeyeceğimiz konuşup çözemeyeceğimiz bir şey yoktur. Siyasi alakamız sert veya yumuşak tavrımız tek tek fertlerin şahsiyet kalibreleri değil fikir ve düşünce kapasiteleriyle sınırlıdır.

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'nin yeni yasama yılının açılışında DEM Parti sırasında oturanlarla tokalaşmış; ana muhalefet partisi CHP Lideri Özgür Özel de milletvekillerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalma kararı aldıklarını duyurmuştu.

"Günden güne körüklenen bölgesel yangının cümle kapımıza dayandığı besbelli ortaydayken hala birbirimizin ayağına basmakla ensesine tokat atmakla açığını aramakla vakit mi kaybedelim? Bu hakikatlere sırtımızı dönemeyiz, hızla akan tarih nehrinin kıyısına fütursuzca çıkıp hayatın ve hadiselerin geçişini atıl bir şekilde hiçbir şey yokmuş gibi seyredemeyiz. MHP genel başkanı olarak Cumhur İttifakı'nın duruşuna müzahir bir şekilde DEM sıralarına giderek elimi uzattım, doğaçlama olmayan bu iyi niyetli tutumumu siyasi nezaketten öte önümüzdeki cumhurbaşkanlığı çarpışması ve yeni anayasa için cephe genişletme çabası olarak görenler mayın tarlasında söğüt gölgesi arayan biçarelerdir. Uzattığım el milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır.

Uzattığım el gelin Türkiye partisi olun gelin teröre cephe alın gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenin teklifidir. Biz gelişi güzel keyfe keder, can sıkıntısından anlık dürtülerle dümenden el uzatmayız. Biz durduk yere el vermeyiz. Öylesine yerimizden kalkıp da el sıkmaya teşebbüs etmeyiz. DEM’e düşen sorumluluk uzanan bu samimi elin kıymet hükmünü anlaması dahası Türkiye partisi olması yönünde bir eşik olarak algılayıp değerlendirmesidir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Lübnan'daki Türklere Tahliye Kararı

Yavuz Ağıralioğlu Partisini Kuruyor

İrfan Değirmenci Özgür Özel'i Topa Tuttu
»  Manisa'da Kadın Cinayeti
»  TBMM'de Kapalı Oturum Günü
»  Binlerce KHK'lıya Tazminat Alma Hakkı
»  CHP'den O Gazeteci İçin İhraç Talebi
»  TBMM'de yeni oturma planı
»   "Cumhurbaşkanı Adayı Ben Değilim”
»  İsrail Gece Yarısı Suriye'yi Vurdu!
»  Hizbullah:200 İsrail Askerini Öldürdük
»  Atama ve Görevden Alma Kararları
»  Selvi: Erken Seçim Kararı Alınabilir
»  Emeklilikte Hak Kaybı İçin 3 Formül!
»  Selvi: Özgür Özel’e Operasyon Çekiliyor
»  İmamoğlu'na Yasak Gelirse Ne Olacak?
»  Yargıtay'a 8, Danıştay'a 3 Yeni Üye
»  Sinan Ateş'in Ailesine Saldırı
»  Flaş... Sinan Ateş Davasında Karar
»  Sinan Ateş'in Annesine Suç Duyurusu
»  YSK'dan Heyecanlandıran İlan!
»  Kürsüde Eleştirdi,Akşam Gönlünü Aldı
»  CHP'ki Vekillere Erdoğan Tebliği
»  Flaş..Erdoğan: İsrail Gözünü DikeceK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.