Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1374
EURO
37,9581
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.884,540
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İZMİR'DE ŞÜPHELİ OLAY
İZMİR DE ŞÜPHELİ OLAY
 
İzmir'in Bornova ilçesi'nde 'dur' ihtarına uymayan cipe polis ekipleri uyarı ateşi açtı. Yol ortasındaki elektiğik direği ve ağaca çarpıp duran cipin sürücüsü Baran Tursun ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Tursun'un başında mermi çekirdeği bulunurken beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi.
 
25.11.2007 - 16:27
Olay, bugün saat 03.30 sıralarında Manas Bulvarı Tekel Depoları önünde meydana geldi. Polis ekipleri, Karşıyaka İlçesi Bayraklı semtindeki Smyrna Meydanı'nda, şüphelendikleri 35 AL 9207 plakalı cipin sürücüsüne 'dur' ihtarında bulundu. Polisin ihtarına uymayan ve içinde 3 kişinin bulunduğu cip, Bornova yönüne doğru kaçmaya başladı. Cipin peşine düşen polis, telsiz anonslarıyla kaçış güzergahı üzerinde önlem aldı. Tekel Depoları önünde barikat kuran polis ekiplerini de geçen cipe, vatandaşların iddiasına göre, uyarı ateşi açıldı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden, Tursun Hazır Giyim ve Tursun İnşaat firmalarının sahibi Mehmet Tursun'nun oğlu 20 yaşındaki Baran Tursun, önce yol ortasındaki ağaça ardından da elektirik direğine çarparak, durabildi. Ağır yaralanan sürücü Baran Tursun, haber verilmesiyle olay yerine gelen ambulasla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Araçta bulunan Tursun'nun arkadaşları, 20 yışandaki Atilla Doğan ve 20 yaşındaki Emre Ökçelik gözaltına alınarak karakola götürüldü. Hastanede tedaviye alınan Baran Tursun'un çekilen beyin tomogrofisinde, başında mermi çekirdeğinin bulunduğu tespit edildi.

HASTANEDE ÖLDÜ
İzmir'de, 'dur' ihtarına uymayan cip polis ekipleri uyarı ateşi açtı. İki arkadaşıyla birlikte ciple polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçtıkları iddia edilen gençlerden araç sürücüsü olan Baran Tursun (20), kafasından aldığı kurşun yarası sonucu kaldırıldığı hastanede öldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise 'dur' ihtarına uymayan cipin ardından uyarı ateşi açıldığı yönünde bir ibare yer almıyor. Acı haberi alan Baran Tursun'un yakınları hastane önünde sinir krizi geçirdi. Baran Tursun'un polisin silahından çıkan kurşunla ölüp ölmediği konusundaki araştırma sürüyor.

SUÇ UNSURUNA RASTLANMADI
Aracın içinden yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, üç arkadaşın yapılan kimlik sorgusunda sabıka kayıtlarının da bulunmadığı anlaşıldı. Baran Tursun'un sürcü belgesine geçen haziran ayında, alkollü araç kullanmaktan ikinci kez yakalandığında 2 yıl süreyle el konulduğu anlaşıldı. Alkollü oldukları belirtilen üç arkadaşdan Baran Tursun'un bu yüzden polisten kaçtığının sanıldığı belirtildi.

Tursun'un, Karşıyaka Gazi Lisesi'nden mezun olduğu, Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü 1'inci sınıfına devam ettiği kaydedildi. Üç çocuklu Müteahhit Mehmet Tursun ve evhanımı Berrin Tursun'un tek oğlu Baran Tursun'un, 4 yıldır babasıyla birlikte çalıştığı, 5 Ocak'ta 21'inci yaşını kutlamaya hazırlandığı belirtildi.

BABA: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM
Acı haberin ardından eşi Berrin, kızları Şelale ve Berfin'le geldiği hastanenin bahçesinde bir mucize gerçekleşmesini bekleyen baba Mehmet Tursun tepkisini şöyle dile getirdi:

“Bu ülkede vatandaşın hayatı çok ucuz. Kapkaççı, gaspçının bile canı daha değerli. Ben onca emek verip oğlumu yetiştirdim. Ortada hiçbir şey yokken, uyarıya rağmen aracıyla durmadığı için ateş açan bir polisin kurbanı oldu. Bu işin peşini bırakmayacağım. Artık kredi kartı borcuna kızıp, ateş açarak masum insanların canına kıyan polislere dur demek gerekir. Kaçan bir aracın durdurulması için birçok yöntem denenebilir. Ancak onlar hemen silaha sarılmışlar. Tekerleklerine ateş edeceklerine oğlumun kafasına ateş etmişler. Bir de olayı gizliyorlar. Benim oğlum, ne hırsız, ne gaspçıydı. Suçlarını bildikleri için bizden olayın nasıl olduğunu gizliyorlar. Ama ben tüm insanlardan yardım istiyorum. Bu şekilde mağdur olanların birleşmesi gerek. İhmali olanların en ağır cezayı çekmeleri için mücadeleye çağırıyorum.”

ABLA: POLİS HAYALLERİMİZİ ÇALDI
Oğlunun acı haberiyle yıkılan anne Berrin Tursun ise sakinleştirici iğnelerle ayakta tutulmaya çalışıldı. Anne Tursun, yakınları tarafından güçlükle teskin edildi. Ellerini açıp kardeşinin iyileşmesi için dua eden abla Şelale Tursun da sunları söyledi:

“İşlerimiz çok yoğundu. Haftada bir tek cumartesi gecesi arabayla dışarı çıkıp gezerdi. Ehliyeti alınmıştı ama araç kullanmaya devam ediyordu. Yine uyarmama rağmen dinlemeyip, hemen döneceğini söyleyerek gitti. Daha sonra acı haberi geldi. Gece gündüz demeden çalışıyordu. En büyük hayalimiz, iki kardeş bir şirket kurmaktı. Ama polis hayallerimizi bizden çaldı. Bunun hesabını kim verecek şimdi. Buradan Başbakan başta olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum, hiç uğruna masum insanlar vuruluyor. Biraz da bunlarla uğraşsınlar, acımıza ortak olsunlar, suçluların cezasını versinler. Başka erkek kardeşimiz olmadığı için bana, ‘Birader’ diyen koç gibi kardeşim yaşam mücadelesi veriyor. Ciğerimiz yanıyor.”

SORGULARI SÜRÜYOR
Bu arada, olay sırasında Tursun'un yanında bulunan arkadaşları Atilla Doğan, Emre Ökçelik ile polis memurlarının sorgularının sürdüğü, İzmir Emniyeti'nin daha sonra açıklama yapacağı belirtildi.

(HÜRRİYET)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


VİNÇ KİRİLAYIP 30 TONLUK YAKIN TANKINI ÇALDILAR!

GENÇ KIZA ERKEKLER KOĞUŞUNDA TECAVÜZ

ÜNİVERSİTELİ KIZLARA BÜYÜ TUZAĞI
»  BOĞAZİÇİ'NDE ESRARENGİZ ÖLÜM
»  ÜNİVERSİTELİ KIZLARIN BÜYÜSÜNÜ NASIL BOZDULAR
»  TEKMECİ POLİS TUTUKLANDI
»  YAŞLI ÇİFTİ DÖVÜP ALTIN VE PARALARINI ÇALDILAR
»  ''POLİSİN TEKMESİYLE ÖLDÜ'' İDDİASINA ARAŞTIRMA
»  SUİKASTCİ İBDA-C'LİLER TUTUKLANDI
»  ÇEŞME SUYUNU HALİS SIZMA ZEYTİN YAĞI DİYE SATTI
»  JANDARMA'YA AB UYUMU
»  PKK'NIN BOMBALI EYLEM PLANI ORTAYA ÇIKARTILDI.
»  BİR OSMANLI TOKATI ATTI ÖLDÜRDÜ
»  POLİSLE TARTIŞIRKEN BAYILDI, HASTANEDE ÖLDÜ
»  SOYUNMA KABİNİNDE GİZLİ KAMERA SKANDALI
»  YUH ARTIK, ÇALDIKLARI OTOMOBİLİ SAHİBİNE SATMAK İSTEDİLER!
»  YOĞUN BAKIMDA TACİZ!
»  BALTAYLA BANKAYA SALDIRDI
»  KOCASI'NA KIZAN KADININ MÜTHİŞ İNTİKAMI
»  ANKARA SOSYETESİNE KOKAİN BASKINI
»  KARI-KOCA'DAN ÇIPLAK ŞANTAJ
»  EMEKLİ MAAŞINDAN KESİLİNCE ÇILDIRDI
»  EMEKLİ ÖĞRETMEN EŞİNİ ÖLDÜRDÜ
»  KAÇAK İLAÇTA DEV VURGUN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.