Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2302
EURO
37,4755
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.869,660
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"İSTANBUL'DA YAŞAMANIN BİR BEDELİ OLMALI"
 İSTANBUL DA YAŞAMANIN BİR BEDELİ OLMALI
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1994 yılında İstanbul'da belediye başkanı olarak göreve başladığında kentin en önemli sorununun su sıkıntısı olduğunu ileri sürdü.
 
2.12.2007 - 18:20
 Erdoğan, "O dönemde banyo küvetlerinin kullanma sularıyla dolduruluyordu. Bidon satıcıları köşe başlarını tutmuştu. Biz geldik. Şimdi nasıl döviz büroları kapandıysa o zaman bidon satanlar ortadan yok olmuştu. Çünkü bidona ihtiyaç kalmamıştı. İstanbul'un suyu vardı. Şimdi de TL değerli olduğu için dövize ihtiyaç yok. Onun için döviz büroları kapanıyor. Bütün bunlar Türkiye'nin değişiminin, Türkiye'nin bir güç devşirmesinin adıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Melen Suyu Projesi Açılışı ve Ağaçlandırma Seferberliğinin Başlatılması Töreni'nde yaptığı konuşmada, zaman zaman Türkiye'nin su kaynakları açısından zengin bir ülke olduğunun söylendiğini, ancak Türkiye'nin kullanılabilir su potansiyeli açısından yoksul bir ülke olduğunu söyledi.

-"SUYUN DENİZLERE AKIP GİTMESİNİN FAYDASI VAR MI?"-
Suyun bir medeniyet haline dönüşmesi için mevcut imkanların değelerlendirilmesi ve yeni yatırımlara ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Erdoğan, özellikle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen baraj yatırımlarına karşı çıkan çevreleri eleştirdi.

Erdoğan, "Bakıyorsunuz, kusura bakmasınlar ama Greenpeaceliler ayaklanıyorlar, sağa sola saldırıyorlar. 'Efendim, baraj yapamazsınız' diyorlar. Niye? Kardeşim bak, biz bu suyu insan için kullanıyoruz. İnsandan daha değerli varlık var mı? Yok. Bu su böyle denizlere akıp giderse bunun insana faydası var mı? Yok" diye konuştu. Suyun olmadığı yerde hastalık ve pisliğin kol gezdiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin suya şiddetle ihtiyacı olduğunu, denizlere giden suyu barajlarda rezerv edeceklerini ve buradan enerji elde edeceklerini kaydetti.

-"BARAJLARIN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEDİLER, ÇOK ZORLANDIK"-
Türkiye'nin günlük su tüketiminin dünya ortalamasının altında olduğuna dikkat çeken Erdoğan, DSİ'nin 2003-2007 döneminde 111'i baraj ve gölet olmak üzere 366 tesis açtığını belirterek, "Yarım asırdır hayali kurulan, ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Ilısu Barajı, Yusufeli Barajı, Bağbaşı Barajı ve Mavi Tünel gibi dev projeler şimdi başladı. Bunların da önünü kesmek istediler. Çok zorlandık" dedi. Erdoğan, 15 gün sonra İzmir'de de dev bir baraj açılışı gerçekleştireceklerini ifade etti.

-"BAŞARILARIMIZI SAHİPLENMEK İSTEYENLER VAR"-
Erdoğan, "Gece rüyalarımıza giren her konuyu tek tek gerçekleştirdik" diyerek, bazı siyasi partilerin AKP'nin tamamladığı projelere sahip çıkmaya çalıştığını söyledi. Erdoğan, "Şu anda parlamentoda bazen çok komik şeyler oluyor. Farklı siyasi partilerin milletvekilleri diyor ki 'Filanca eseri biz başlattık'. Ne başlattınız? Böyle bir şey yok. Neyi başlattınız? Var mı vesikanız, gösterin diyoruz" dedi.

Istranca Dağları'ndaki barajların yapımını da sahiplenmek isteyenler olduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:
"Biz başlattık biz bitirdik. Bunlar dürüst de davranmıyorlar. Geçen mecliste gördüm. Bazı arkadaşlarım 'Konya Adalet Sarayı'na biz başladık' diyor. Onlar ise 'biz başladık' diyorlar... Türkiye hep böyle aldatılmış. 20-25 yıl önce temeli atılanlara bile sahip çıkanlar var bu ülkede... 20-25 yıl önce temeli atılır da bu bitmez mi? Ona sıkılmadan sahip çıkıyorlar. Biz bu değiliz. Biz temeli atarız, tarihi veririz ve o tarihte de bitiririz. Bizim anlayışımız budur. Bugüne kadar böyle geldik, böyle de gidiyoruz. Melen de böyle oldu."
-"BU YIL 200 MİLYON FİDAN DİKTİK, AVRUPA BİRİNCİSİ OLDUK"-
Ağaçlandırma seferberliğine ilişkin de konuşan Erdoğan, Türkiye'nin bu yıl 200 milyon fidan dikerek Avrupa birincisi ve dünya üçüncüsü olduğuna işaret ederek, "Biz sevgili Peygamberimizin 'Kıyamet kopmaktayken bile elindeki fidanı ihmal etme' tavsiyesine uyan inanca sahibiz. Doğal hayata sahip çıkmak tüm kurumların ve milletimizin görevidir. Ağaçlandırma seferberliğiyle ülkemizi yeşillendirmeyi, topraklarımızı korumayı ve halkımızı yaşadığı yerde memnun etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Erdoğan, 2008-2012 yıllarını kapsayan Ağaçlandırma Seferberliği süresince Trakya Bölgesi kadar yani 2 milyon 300 bin hektar alanın yeşillendirileceğini vurguladı.

-"BÜYÜK ŞEHİRLERDE BİR DAHA ASLA SU KESİNTİSİ YAŞANMAYACAK"-
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da, törende yaptığı konuşmada, Melen Suyu Projesi için şu ana kadar 990 milyon YTL para harcandığını, böylece İstanbul'da susuzluk tehlikesi kalmadığını söyledi. Melen Projesi kapsamında hayata geçirilen 130 kilometrelik hattın binlerce iş makinesi, mühendis ve işçinin çalışmasıyla inşa edildiğini vurgulayan Eroğlu, "Şunu rahatlıkla söyleyeyim, bundan sonra İstanbul ve diğer büyük şehirler asla su kesintisi yaşamayacak. İstanbul'un yaklaşık 2 milyon metreküp su kullandığını düşünürsek, neredeyse üçte biri bu boruyla geliyor. Gerçekten emeği geçen bütün firmaları, müteahhitleri tebrik ediyorum" dedi.

Eroğlu, Ağaçlandırma Seferberliği'ne ilişkin olarak ise, dünyadaki en büyük ağaçlandırma seferberliğini başlattıklarını, 5 yıl içinde 2 milyon 300 bin hektarlık alanın ağaçlandırılacağını kaydetti. Eroğlu, "Gerçekten büyük bir seferberlik. Türkiye 2008'de ağaçlandırmada dünya birincisi olacak, çünkü herkes bu seferberliğe katılacak" diye konuştu.

-"İSTANBUL'A REZVE DERESİ'NDEN DE SU GETİRECEĞİZ"-
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, İstanbul'a su temin etmek için Melen Suyu'nun yanısıra Rezve deresinin suyunu getirmek için de bir çalışma başlattıklarına işaret ederek, suyu dönüştürmek ve çevreyi kirletmemek için bir başka çalışmanın da ihale sürecinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Topbaş, söz konusu projelerin 2009 yılına kadar tamamlanacağını ve hayata geçirilecek tesisten elde edilecek dönüştürülmüş suyun park ve bahçe sulamalarında kullanılacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de törene yolladığı video mesajında, Türkiye'de artık doğum ve evlenmelerde en iyi hatıranın ülkenin yeşillendirilmesi olacağını, vefatlarda bile kaybedilenlerin anısını canlı tutmak için ağaçlandırma yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Melen Suyu Projesi'nin 1'inci etabını bitiren firmalara DSİ tarafından hazırlanan plaketleri sundu. (ANKA-


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GAZETECİYE JANDARMA ENGELİ

KAYSERİSPOR: 1 - GENÇLERBİRLİĞİ OFTAŞ SPOR: 1

'HEM DTP, HEM PKK PARTİNİN KAPATILMASINI İSTİYOR'
»  BÜTÇE MARATONU, TBMM GENEL KURULUNDA BAŞLIYOR
»  ''KİM BAŞARILI OLURSA O HAKİM VE SAVCI OLUR''
»  UYKUNUZ YOKSA KENDİNİZİ ZORLAMAYIN
»  SIFIR NOKTASINDA GECE SEVKİYATI
»  LAPTOP'LARA ÇELİK KABLO
»  ARINÇ'IN MECLİS İHALE BİLANÇOSU
»  PKK'DAN PANİK AÇIKLAMASI
»  AKP'Lİ VEKİLDEN TORPİL İTİRAFI
»  UÇAK, 'KESTİRME'DEN ÇAKILMIŞ
»   MAHREM PLANI YAHUDİ LOBİSİ HAZIRLAMIŞ
»  ÇİÇEK'E GÖRE OPERASYON'DA GECİKME YOKMUŞ
»  DÜŞEN UÇAK İÇİN ABD'DEN EKİP GELİYOR
»  GENELKURMAY'DAN SON AÇIKLAMA
»  WİLSON SÖMÜRGE VALİSİ'Mİ? TEPKİSİ...!
»  İŞKENCEYİ CEP TELEFONUYLA KAYDETTİ
»  TÜRKİYE İRAN ELEKTRİK ŞEBEKESİNE BAĞLANIYOR
»  BARZANİ:' TÜRKİYE, KUZEY IRAK'A GİRMEDİ''
»  K.IRAK'A KARA OPERASYONU SİNYALİ
»  ABD, SINIR ÖTESİNİ DUYMAMIŞ
»  GENELKURMAY'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI
»  KORKUNÇ ŞÜPHE, YOLÇULARIN CEP TELEFONU AÇIKMIYDI?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.