Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2504
EURO
37,6296
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.915,130
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ŞENER'İN ELİ İŞTE, GÖZÜ OYNAŞTA"
 ŞENER İN ELİ İŞTE, GÖZÜ OYNAŞTA
 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat, adı yeni siyasi oluşumlar içinde geçen ve parti kurmaya kararlı gözüken eski Bakan Abdullatif Şener için ilginç yaklaşımlarda bulundu.
 
11.7.2008 - 13:36

Ülke TV'de yayınlanan Bıçak Sırtı Programında Ersoy Dede'nin sorularını yanıtlayan Dengir Mir Mehmet Fırat şunları söyledi:

ERSOY DEDE: Abdullatif Şener'in son çıkışları konusunda ne düşünüyorsunuz?

DENGİ MİR MEHMET FIRAT: Halen bizim MKYK üyemizdir. Partimizin en yetkili organındaki 50 kişiden bir kişi.. Şimdi siz burada bu görevi devam ettirirken, Bu partinin MKYK toplantılarına iştirak ederek, fikrinizi ifade ederken, bir yandan da yeni bir partinin organizasyonu içinde olduğunuzu açıklamanız ne kadar etiktir, ne kadar ahlakidir, ben bunun taktirini bu halka bırakıyorum. Bu halk bunun taktirini verir.

ERSOY DEDE: Halk taktir eder diyorsunuz..

D.F : Bu nevi hareketler içinde olanlara halk gereken dersi verdi geçmişte.. 22 Temmuz'da verdi.. Büyük umutlarla, büyük pohpohlarla bir yerlere geldiğini zanneden ve bu milletten oy alacağını zannedenler, silindi, sandığın dibine gömüldü gitti..

KİMSEYİ ZORLA TUTMUYORUZ..

E.D : Kim ? Yine sizin eski arkadaşlarınızdan birini mi kastediyorsunuz? Bir siyasi partinin başkanı da, sizin eski arkadaşınız Erkan Mumcu..

D.F : Tamam doğrudur. Ben isim anmak, isim vermek istemiyorum.. Şunu herkesin iyice kafasına sokması lazım, Ak Parti misyonu, Ak parti harekatı, mecrasında devam eder. Bunu parçalayabilmek, hiç kimsenin gücü dahilinde değildir. Bunun lideri de, Recep Tayyip Erdoğan'dır.. İster kabul edersiniz, ister kabul etmezsiniz. Bunun dışında arayacağınız her şey, Ak parti'nin dışında olan bir harekettir. Ve Ak parti'den zerre dahi koparma imkanına sahip değildir. Bunu hep birlikte, bir süre sonra zaten göreceğiz. Ancak bizim için her vatandaşımızın, medeni hakkını kullanacak her vatandaşımızın, bir siyasi parti kurmak, bir siyasi partide görev almak hakkının olduğu kanısındayız.

E.D : Kimseyi zorla tutmuyorsunuz..

D.F : Kimseyi zorla tutmuyoruz. Ancak bu partinin içerisinde olup, başka bir hareketi de organize ettiğini düşünen bir açıkgöz eğer varsa, Anadolu'da buna baŞka bir laf söylerler..

ELİ İŞTE GÖZÜ OYNAŞTA..

E.D : Ne derler Anadolu'da?

D.F : Eli işte gözü oynaşta derler.. Veyahut Bölükbaşı'nın meşhur lafıyla, "nikahı bizde kendi başka yerde olmaz"... Bunu bir kere açığa kavuşturmak lazım. Bu iradeyi biz gösterecği kanısındayız...

**
D.F : Herşeyin ötesinde, saldırının Amerika'ya karşı değil, Türk Polisi'ne yapılmış bir saldırı gibi algıladım.. Çünkü terör örgütlerinin, özellikle El-Kaide gibi bir terör örgütünün, çok daha ağır silahlar kullandıklarını biliyoruz.. Ve patlayıcılar kullandıkları biliniyor.. Ama sadece bir av tüfeğiyle ve doğrudan doğruya, konsolosluğa girme imkanı olmayan bir noktadan, sadece polislerimize yönelik olan bir saldırıya aslında dikkat etmek lazım. Bence bu saldırı doğrudan doğruya, Türk Polisi'ne karşı yapılmış olan bir saldırıdır.. Bunun altında yatan gerçek nedenler nelerdir, saldıryı düzenleyen örgüt hangisidir? Çünkü terör örgütlerinin temel prensiplerinden bir tanesi, bir ideolojinin, bir idealin arkasında değil, özellikle son zamanlarda taşeronluk yapma görevleri de verildiği için, o yönün iyi incelenmesi ve ondan sonra bir değerlendirme yapılması

E.D: Terör örgütünün kendi ideolojisi üzerinden yola çıkarsak hata mı yaparız yani ?

D.F : Bazen hata yaparız.. Yani o bakımdan asıl gayesi nedir ya da kimin adına hareket ediliyor, o konunun incelenmesi lazım.. Tabi bu konunun uzmanları var.. Bu konuda Türk Polisinde hakikaten iyi yetişmiş uzmanlar var.. Ben tahmin ediyorum ki kısa bir süre içinde temel gayeyi ortaya çıkaracaklardır.

E.D : Hedefin ABD değil de Türk polisi olduğu düşüncesi içinde bulunduğumuz ortamla ilgili bir kanı mı?

D.F : O da olabilir tabi. Temelde verilmek istenen mesaj belki de doğrudan doğruya polisin içerisinde olduğu ve takip etmekte olduğu olay olabilir..

E.D : Ergenekon soruşturması gibi mi?


(www.cafesiyaset.com)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN, FRANSA YOLCUSU

KANADOĞLU'NDAN BUMERANG BENZETMESİ

SSK'LI HASTALARA ŞOK
»  ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA, 1 KORUCU ŞEHİT
»  İDDİANAME'NİN AÇIKLANMASI PAZARTESİ'YE KALDI
»  KANLI BASKIN, BİLMECE GİBİ
»  ERGENEKON'DA TARİHİ KARAR
»  "KASAP'TAKİ ET'E SOĞAN DOĞRAMAM"
»  32. GÜN'DE ERGENEKON TARTIŞMASI
»  PAŞALARIN SIR GÖRÜŞMELERİ
»  "HUZURUNUZDA BULUNMAKTAN UTANIYORUM"
»  ERDOĞAN'IN KORUMA AMİRİ GÖREVDEN ALINDI
»  İŞTE ŞENER'İ HAVAYA SOKAN ANKET
»  BÜYÜKANIT, BODRUM'DA TATİLDE
»  MUSUL'DA İKİ TÜRK ÖLDÜRÜLDÜ
»  İSTANBUL'DA SUSUZLUK ALARMI, İSKİ SIKI TASARRUF ÖNERDİ
»  SALDIRIDA KULLANILAN ARAÇ BULUNDU
»  "CUMHURBAŞKANI İLE UFUK TURU YAPTIK"
»  TBMM'DEN 74 KİŞİYE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ
»  MUSUL'DA TÜRK KONVOYUNA HAİN TUZAK
»  İŞTE GÜL VE ÖZKÖK'ÜN KONUŞTUKLARI
»  ALMANYA'DA PKK ŞOKU
»  BAYKAL, ''EVET, AVUKATLIK YAPIYORUZ'' DEDİ
»  ÖZKÖK, ERUYGUR'U NASIL ŞOK ETTİ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.