Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
37,9521
EURO
41,1023
IMKB
9.659,000
ALTIN
3.812,630
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"2010-2011 YILININ ŞAMPİYONU TRABZONDUR"
 2010-2011 YILININ ŞAMPİYONU TRABZONDUR
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener 'Hukuken 2010-2011 yılının şampiyonu Trabzonspor'dur. Bunu siz basın mensupları sevseniz de sevmeseniz de maalesef böyle. Hukuk buna karar verdi. Bir de Yargıtay safhası vardır. Doğrudur. Kesinleşmesi lazım. Ama ünlü eski avukatların söylediği bir söz vardır. Onu da hatırlatmakta yarar görmekteyim. Hep derler ki, 'Davanı yerel mahkemelerde kazan gel Yargıtay'a'. Dolayısıyla yerel mahkemelerin verdiği kararlar çok önemli kararlardır' diye konuştu.
 
3.7.2012 - 12:04

Şener, Bodrum'daki bir otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçeli yöneticilerin tahliye olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Fenerbahçeli yöneticilerin özgürlüklerine kavuştuğunu hatırlatan Şener, 'Kendilerine bundan sonraki yaşamlarında başarılar, mutluluklar dileriz. Bir taraftan da geçmiş olsun diyoruz' diye konuştu.

Mahkemenin kendisi hakkında verdiği kararı değerlendiren Şener, 'Ben adaletin böyle tecelli edeceğine inanıyordum. Çünkü ne yapıp ne yapmadığımızı kendimiz daha iyi biliyorduk. Beraatla sonuçlandı. Hiçbir yöneticimiz ceza almadı. Dolayısıyla aklanmış olduk. Bu da bize ve camiamıza çok büyük mutluluk verdi. Bundan sonra bu işi bir tarafa bırakıp, önümüzdeki işlerle uğraşmaya devam edeceğiz' dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun davayla ilgili ciddi eleştiriler aldığını belirten Şener, bu eleştirilerin devam edeceğini savundu. 'Hiç hoş olmayan, unutulmayacak bir yılın geride bırakıldığını' ifade eden Şener, şöyle devam etti:

'İnşallah tekrarı olmaz böyle bir yılın. Federasyon için şimdi bundan daha zor bir dönem başlıyor. Federasyon bir karar verdi, hem disiplin hem etik hem de Tahkim Kurulu. Şimdi bu tarafta da devletin Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği bir karar ortaya çıktı. Hepimiz 'Hukuk üstündür' diyoruz. Şimdi bunu nasıl uygulayacağız? Bir şekilde uygulanması lazım. İşte diyor ki 'Şurada şurada şike yapılmış, şurada şurada teşvik yapılmış'. Şimdi o şikelerin ve teşviklerin sportif anlamında bir cezası olması lazım veya Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı yok sayamazsın. Hukuktur bu, mecbur hepimiz uyacağız. Saygı göstereceğiz.'

'Hukuken şampiyon Trabzonspor'

Şener, bundan sonra federasyon, UEFA ya da Uluslararası Futbol Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurularının olacağını bildirdi. 'Hukuken 2010-2011 yılının şampiyonu Trabzonspor'dur' diyen Şener, 'Bunu siz basın mensupları sevseniz de sevmeseniz de maalesef böyle. Hukuk buna karar verdi. Bir de Yargıtay safhası vardır. Doğrudur. Kesinleşmesi lazım. Ama ünlü eski avukatların söylediği bir söz vardır. Onu da hatırlatmakta yarar görmekteyim. Hep derler ki, 'Davanı yerel mahkemelerde kazan gel Yargıtay'a'. Dolayısıyla yerel mahkemelerin verdiği kararlar çok önemli kararlardır' diye konuştu.

Şener, futbolda şike davasıyla ilgili ağır yaptırımların olduğunu ve büyük üzüntüler yaşandığını dile getirdi. Büyük takımların bu işlere girişeceğine zannetmediğini dile getiren Şener, 'Bunlar bu işleri hep hafife almaktan geliyor. İşte 'Futboldan içerde yatılır mı?', 'Futboldan nezarete girilir mi?'... Ben de nezarete girdim mesela... İnsan gider birini döver, öldürür de girersin. Ama toptan niye oluyor? Ama buna alışacağız. Alışmak mecburiyetindeyiz. Bundan sonra Türkiye'de daha temiz, daha ilkeli futbol görürüz diye düşünüyorum' dedi.

Fenerbahçe'ye geçen yıl verilen cezayı da hatırlatan Şener, 'Bazı arkadaşlar diyor ki, 'Fenerbahçe geçen sene bir yıl ceza aldı', 5 yıl verilmeyeceği nereden belli? 6 maçta şike teşvik bilmem ne var. O kadar hafif birşey değil. Yani Türkiye'de maalesef şike ve teşvik suçu çok basite indirgenmeye başlandı' diye konuştu.

Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in 'teşvik' suçundan beraatını kararlaştırmıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FENER'E UEFA MÜJDESİ!

CÜNEYT ÇAKIR'A MİNİ SERVET!

HÜKÜMETTEN AZİZ YILDIRIM AÇIKLAMASI
»  RIDVAN DİLMEN TAHLİYEYİ YORUMLADI
»  FENERBAHÇE'DE KIRMIZI ALARM!
»  VE AZİZ YILDIRIM TAHLİYE EDİLDİ!
»  BALOTELLİ 200 MİLYON EURE EDER!
»  AZİZ YILDIRIM'IN BAŞKANLIĞI DEVAM EDECEK
»  AVUKATLARA GÖRE F.BAHÇE AKLANDI!
»  TARİHİ DAVADA KADER GÜNÜ!
»  SERVET ÇETİN ESKİŞEHİRSPOR'DA!
»  MEHMET TOPAL'DA İŞLEM TAMAM!
»  Q 7, BEŞİKTAŞ YÖNETİMİNİ TOPA TUTTU!
»  AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ YİNE İSPANYA!
»  AVRUPA'YA GİDEN KULÜPLERE PARA YAĞACAK!
»  TÜRKİYE'NİN ALTIN KIZI!
»  AZİZ YILDIRIM'DAN TARAFTARA MEKTUP!
»  PLATİNİ'DEN TÜRKİYE'Yİ ÜZECEK AÇIKLAMA
»  100 METREDE USAİN BOLT'U GEÇTİLER!
»  KOCAMAN'DAN M.CİTY VE İNTER'E RET!
»  BURA'IN ALTERNATİFİ G.SARAY'DAN!
»  POTANIN PERİLERİ OLİMPİYATLARDA
»  TAYFUR HAVUTÇU, İTİBARINI GERİ İSTİYOR
»  FLAŞ.. AZİZ YILDIRIM'A YİNE TAHLİYE YOK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.