Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2576
EURO
37,6118
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.881,920
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"222 A" EYLEMCİLERİ BUGÜN ANITKABİR'DE
 222  A  EYLEMCİLERİ BUGÜN ANITKABİR DE
 
Türban karşıtları bugün Anıtkabir'de ve Türkiye'nin dört bir yanında eylem düzenleyecekler.
 
2.2.2008 - 03:20

18 yerde aynı saatte eylem: "222 A: 2. ayın 2'sinde saat 2'de Anıtkabir'de" sloganıyla hareket eden ve öncülüğünü Cumhuriyet Kadınları Derneği Cumhuriyet Okurları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Hacıbektaş ve Yükseköğretim Kurumlarına Yardım Derneği, Avrasya Kültür ve İşbirliği Lobisi Vakfı ile Yerel Yönetim, Araştırma, Yardım ve Eğitim Derneği'nin yaptığı toplumsal hareket, türbana karşı tepkilerini ortaya koyacak. Tepki, yalnızca Ankara ile sınırlı kalmayacak. CKD ve ÇYDD'nin şubelerinin bulunduğu il ve ilçelerde, yurttaşlar aynı saatte buluşmak üzere örgütleniyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre üniversitelerde türbanı serbest bırakma önerisine karşı, toplumun birbirinden farklı kesimleri, seslerini aynı anda duyurmak için yarın Ankara'da Anıtkabir'de; yurdun doğusundan batısına 17 ayrı yerinde ise Atatürk anıtları önünde bir araya gelecek.

"222 A: 2. ayın 2'sinde saat 2'de Anıtkabir'de" sloganıyla hareket eden ve öncülüğünü Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Cumhuriyet Okurları (CUMOK), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Hacıbektaş ve Yükseköğretim Kurumlarına Yardım Derneği (HAYOKDER), Avrasya Kültür ve İşbirliği Lobisi Vakfı (AKVİL) ile Yerel Yönetim, Araştırma, Yardım ve Eğitim Derneği'nin (YAYED) yaptığı toplumsal hareket, türbana karşı tepkilerini ortaya koyacak. Düzenleyicilerinin yanı sıra sendikalardan kadın örgütlenmelerine, siyasi partilerden meslek kuruluşlarına, odalara kadar toplumun neredeyse her kesiminin destek verdiği hareket kapsamında, yarın saat 14.00'te Anıtkabir'de bir araya gelinecek. İstanbul ve İzmir'den de yurttaşlar, Anıtkabir'de buluşmak üzere başkentte olacak.

Aslanlı Yol'dan birlikte yürüyecek katılımcılar adına, ÇYDD Ankara Şubesi Başkanı Ülkü Günay mozoleye çelenk koyacak. Ardından, hazırlanan ortak metin, Anıtkabir Ziyaretçi Defteri'ne Günay tarafından yazılacak ve imzalanacak.

Tepki, yalnızca Ankara ile sınırlı kalmayacak. CKD ve ÇYDD'nin şubelerinin bulunduğu il ve ilçelerde, yurttaşlar aynı saatte buluşmak üzere örgütleniyor. Buna göre; "Samsun, Kahramanmaraş, Tarsus, Adana, Mersin, Sıvas, Van, Bolu, Çanakkale, Bursa, Zonguldak, İskenderun, Tekirdağ, Eskişehir, Diyarbakır, Silopi ve Şanlıurfa" da da yine yarın saat 14.00'te yurttaşlar, Atatürk heykelleri önünde bir araya gelecek, anıtlara çelenk koyacak.

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz , Büyük Ortadoğu Projesi ile ABD'nin ileri sürdüğü "Ilımlı İslam" modelinin "türban özgürlüğü' nü de içerdiğini belirterek 'Bugün öyle bir noktaya gelinmiştir ki, laikliğin hangi biçim ve esneklikleri içermesi gerektiği tartışmaları ve 'türban' sorunu üzerinden, modernleşen Türkiye'nin 84 yılının toplumsal kazanımları bir kez daha geriye götürülmek istenmektedir' dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, "Ekonomi politikalarını IMF ve Dünya Bankası'na teslim edenlerin yapmaya çalıştıkları düzenlemeler, üniversite gençliğinin sorunlarına çare değil, iktidarın çaresizliğidir' denildi. Açıklamada, Türkiye'de en önemli sorunun türban olmadığının "gün gibi aşikâr' olduğu belirtilerek "Özgürlükten, eşitlikten, barış ve kardeşlikten yana olan demokratik güçler bu oyuna gelmemelidir. Keskin kamplaşmaların emek örgütlülüğünü ve gücünü parçalayıcı bir unsur olduğu çok iyi görülmelidir" ifadesine yer verildi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser ise türbanın, genç kızların ve kadınların üzerinde erkek egemenliğini kurmanın ideolojik ve dinsel simgesi olduğunu belirterek "Niyet türbanı siyasal ve dinsel simge olarak meşrulaştırmaktır" vurgusunu yaptı.
 
 

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN, AKADEMİK MUHTIRA İÇİN NE DEDİ?

TÜRBAN, ANAYASA KOMİSYONU'NDAN GEÇTİ

DTP'Lİ EMİNE AYNA GENELKURMAY'A YÜKLENDİ
»  ÇEVRE BAKANI'NA GÖRE İŞİMİZ ALLAH'A KALDI
»  MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI, AKP'YE GEÇTİ
»  ASKER'DEN MHP'YE: "TÜRBANDAN VAZGEÇİN"
»  THY UÇAĞI, KAZANIN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ
»  "BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA İFRATTA OLANLAR VAR"
»  TÜRBAN KOMİSYONUNDA SEVİYE İYİCE DÜŞTÜ
»  TÜRBAN KOMİSYONU KAVGALI BAŞLADI..!
»  "TOPBAŞ, DAHA NE KADAR MAKAMINDA KALACAK"
»  GÜL, EDEBİYATÇILARLA BİR ARAYA GELECEK
»  TOKİ, HÜKÜMETİN EN BÜYÜK SEÇİM KOZU OLDU
»  GELİBOLU YARIMADASI TARİHİ MİLLİ PARKI'NDA KORKUNÇ İDDİA
»  KADIN ÖĞRETMENİN ÖĞRENCİSİYLE TUHAF İLİŞKİSİ
»  MECLİS'TE, 'NAMUSLU-ŞEREFSİZ" GERGİNLİĞİ
»  LİONS'LARDAN, 'TÜRBAN'A HAYIR' İLANI
»  SİNİRLER GERİLDİ, VEKİLLER BİRBİRİNE GİRDİ, GİRECEK
»  TÜRBAN, HRİSTİYAN GELENEĞİ Mİ?
»  TÜRBAN KARŞITLARI YARIN ANITKABİR'DE
»  FLAŞ .. FLAŞ.. REKTÖRLERDEN AKADEMİK MUHTIRA
»  8 ASKERİN YARGILANMASINA YAYIN YASAĞI
»  TREN KAZASINDA FATURA MAKİNİSTLERE KESİLDİ
»  ANAYASA KOMİSYONUNDA 'DA TÜRBAN TARTIŞMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.