Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0127
EURO
38,0439
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.830,950
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''AHMET KAYA'NIN İDEALİ GERÇEKLEŞTİ''
 AHMET KAYA NIN İDEALİ GERÇEKLEŞTİ
 
Kültür Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerine 'Mustafa' ve TRT'nin Kürtçe yayını tartışmaları damgasını vurdu
 
18.11.2008 - 00:06
CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, Atatürk'ün yaşam öyküsünü konu alan ''Mustafa'' filmini eleştirerek, ''Atatürk'ün bu şekilde ifade edilmesini, anlaşılmasını son derece yanlış buluyorum'' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde söz alan Baratalı, Can Dündar'ın senaryosunu yazıp yönettiği, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşam öyküsünü konu alan ''Mustafa'' filmini eleştirdi.

Baratalı, filmi izleyen ilköğretim öğrencilerinin, yapılan bir araştırmaya göre, ''Eğer 3 paket sigara içmeseydi hala yaşardı'', ''Çok sigara ve içki içiyordu'', ''Atatürk'e bakacak kimse kalmamıştı'', ''Atatürk körmüş'' şeklinde olumsuz izlenimler edindiklerinin görüldüğünü söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, filmi ''cesur bir girişim'' diye değerlendirdiğini ifade eden Baratalı, ''Cesurluğun kriteri nedir?'' diye sordu.

Günay'ın, araya girerek, sözlerinin devamının da olduğunu belirtmesi üzerine Baratalı, ''Çok güzel şeyler de söylemişsiniz'' dedi.

Atatürk'ün, ''Mustafa'' filmindeki şekliyle ifade edilmesini, anlaşılmasını son derece yanlış bulduğunu söyleyen Baratalı, ''Atatürk'ün filmi elbette yapılacaktır. Büyük insanların filmleri yapılmıştır ama Napolyon'un filminin bile 250 yıl sonra yapıldığını gözönüne alırsak, bunu, biraz daha geç mi yapsaydık diye düşünüyorum'' diye konuştu.

Baratalı, Günay'a da ''Madem filmlere destek veriyorsunuz, sınıf arkadaşınız Deniz Gezmiş'in filminin yapılmasına destek verir misiniz?'' diye sordu.

CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Türkiye'de son zamanlarda çok fazla ayrışma noktaları ortaya çıkmaya başladığını ifade ederek, ''Örneğin, bir 'Mustafa' filmi çıkıyor, toplum üçe bölünüyor'' dedi.

Özyürek, Türkiye'nin tartışılan değerlerde ortalamayı bulması gerektiğini, bu konuda, Kültür ve Turizm Bakanlığına önemli görevler düştüğünü söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, ''Mustafa'' filmiyle ilgili tartışmalara değinerek, son zamanlarda özellikle Atatürk aleyhine müthiş bir kampanya yürütüldüğünü söyledi. Kaptan, Kültür ve Turizm Bakanlığını bu konuda gerekli önlemleri almaya davet etti.

''SİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR''

MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata da küresel krizin turizm sektörüne olası etkilerine ilişkin alınan tedbirleri sordu.

Kültür ve sanat çalışmalarına kayıt konulamayacağını ifade eden Kutluata, ''Mustafa'' filminde olduğu gibi, eserlerin arasına bir şeyler serpiştirilmesini Türkiye'nin yarınları açısından doğru bulmadığını söyledi.

Kutluata, ''bir yerden kaynak bulan kişilerin, Türkiye'nin tutunduğu dalları budamasının, vatandaş şaşırttığını'' ifade ederek, ''Size önemli görevler düşüyor'' dedi.

''KARİKATÜRÜ ODASINA ASABİLSE...''

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın politik eleştiriye tahammülü olmadığını iddia etti.

Erdoğan'ın, 100'den fazla gazeteci hakkında manevi tazminat davası açtığını anlatan Akçay, ''Başbakan, karikatürler dolayısıyla dava açtı. Oysa o karikatürleri odasına asabilse, bu, hoşgörü ve tahammülü ifade eder'' dedi.

''AHMET KAYA'NIN İDEALİ GERÇEKLEŞTİ''

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TRT'de yerel dilde yayın yapılmasına ilişkin gelişmeyi değerlendirirken, Ahmet Kaya'nın idealinin gerçekleştiğini söyledi.

''Korsan yayınla etkin mücadele edilmesini'' isteyen Kaplan, ''Orhan Pamuk'un 'Masumiyet Müzesi' adlı son romanının aslından çok korsanı satılıyor'' diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de kültür ve sanattan çok şey beklendiğini, ancak bu alana para verilmediğini söyledi. Yüksel, sanatçıların, Türk kültürünün zenginliklerini gelecek kuşağa aktarmak zorunda olduğunu belirterek, ''Sayın Bakan, zaman zaman donarak ölen sanatçıları artık görmek istemiyoruz'' dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, internet üzerinden oynanan oyunlar dolayısıyla ailelerden çok şikayet geldiğini belirterek, bu konuda önlem alınıp alınamayacağını sordu.

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür de tarihi ve kültürel mirasın korunması açısından yapılan çalışmaları anlattı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SAVCI'DAN YEŞİLLE İLGİLİ ŞOK İDDALAR

ERDOĞAN, BU SEFER BAYRAĞI YERDEN SÖKEMEDİ

ERDOĞAN, CERN"İ ZİYARET ETTİ.
»  IRAK'IN ASKERİ LİDERLERİNİ TSK YETİŞTİRİYOR
»  "ERGENEKON HERKESİ RENCİDE EDER DURUMA GELDİ"
»  TOPBAŞ, KILIÇDAROĞLU'NA MEYDAN OKUDU!
»  MHP'DEN ERDOĞAN'A İMF ÖNERİSİ
»  "ASACAKSANIZ BENİ ASIN"
»  KORSANLAR BU KEZ PETROL TANKERİ KAÇIRDI
»  HOCALAR FENA KAPIŞTI
»  ÇALIŞMA BAKANI ÇELİK'TEN ÜRKÜTÜCÜ İTİRAF
»  EKRANDA KÜFÜR REZALETİ:'ŞİMŞEKLER ANANIZI...'
»   "PAŞALARI, LAF OLSUN DİYE ZİYARET ETTİNİZ"
»  İNTERNET ÜZERİNDEN AYNI GÜN PASAPORT
»  CHP'Lİ MUHALİF HALUK KOÇ'TAN KARA ÇARŞAF ELEŞTİRİSİ
»  "BAŞBAKAN GECE UYANDIRIP, HESAP SORUYOR"
»  KÜÇÜK KIZ, AKSU'DAN BABASINA İŞ İSTEDİ
»  -"PKK TERÖR ÖRGÜTÜ, TÜKENME NOKTASINA GELMİŞTİR"
»  CHP, YÜZÜNÜ KARA ÇARŞAFLILARA ÇEVİRDİ
»  DOVİZ GÜNE NASIL BAŞLADI?
»  İŞTE SON SEÇİM ANKETİ
»  "BU KRİZ'DE 500 DOLARLIK ŞARAP İKRAM EDİLİR Mİ?"
»  VEKİLLERİ ŞAŞIRTAN CEP MESAJLARI
»  "DEVLETİME KATİL DEDİRTMEM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.