Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1596
EURO
37,7398
IMKB
8.898,000
ALTIN
2.914,320
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"AKLANMADAN ÖLMEK İSTEMİYORUM"
 AKLANMADAN ÖLMEK İSTEMİYORUM
 
Siroz olduğu için tahliye olan Ergenekon sanığı Özdemir, “Ben terörist değilim. Ben namusum ve şerefim uğruna yaşadım. Tek servetim budur. Namusumu ve şerefimi geri istiyorum” dedi
 
19.7.2008 - 23:30

Ergenekon soruşturması kapsamında 11 aydır tutuklu olan ancak sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Ayşe Asuman Özdemir,   “Aklanmadan ölmek istemiyorum” dedi.
Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’nden önceki gece tahliye edilen Özdemir, tutuklandığı gün oğlunun 23. yaşgünü için sofra hazırladığını söyledi. Özdemir “Akşam saat 5 gibiydi. Polisler geldi ve Emniyet’e götürüldüm. Emniyet’ te neden gözaltına alındığım söylenmedi. Bana boş kâğıt imzalatmak istediler. Ben imzalamayacaktım, ama bütün polisler ‘Abla imzala, bizden zarar gelmez biz devletiz’ diyerek baskı yaptılar. Sadece bir polis ‘İmzalama’ dedi. Ancak ben baskılar ve korkum olmamasından dolayı kâğıtları imzaladım. Pazartesi günü bana imzalattıkları kâğıdın ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ gözaltı tutanağı olduğunu gösterdiler” diye konuştu.

Gaz sancısı diyorlardı
Şubat ayından beri avukatlarının sağlık durumuyla ilgili cezaevi yönetimi ve adli mercilere bildirimde bulunduklarını belirten Özdemir, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Avukatlarımın talepleri kabul görmedi. Savcılığın soruşturması bir türlü tamamlanamıyor, iddianame bir türlü ortaya çıkmıyor ve ben gün geçtikçe kötüleşiyordum. Şiddetli ishal nöbetleri geçiriyordum ve geceleri uyuyamıyordum. İçerde olduğum süre içinde aşırı derecede kilo verdim ve zayıfladım. Koğuştaki diğer arkadaşların yardımı ile bazı ihtiyaçlarımı yerine getirebiliyordum. Şikayetlerim artınca sadece bir kez hastaneye sevk edildim. İlk kez sevk edildiğimde hastane koridorunda jandarmaların arasında insanların bakışlarından dolayı PKK’lı muamelesi gördüm. Bu beni çok incitti. Bundan sonra da hastaneye gitmekten kaçındım. İnsanların bana bir daha bu şekilde bakmalarını istemedim.
Rahatsızlığımı da uzun bir süre teşhis edemediler. Gaz sancısı diyorlardı. Ancak doğru teşhis daha sonra Kartal ve Çapa’daki tetkiklerden sonra ortaya çıktı. Bana siroz hastalığına yakalandığım ve karaciğer fonksiyonlarımın ileri derecede hasar gördüğü ve nakil olmam gerektiği söylendi.”
Özdemir basın mensuplarının “Suçlamalarla ilgili ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusunu da şöyle cevaplandırdı:  “Ben terörist değilim. Terör örgütü üyesi değilim. Vatan haini değilim. Ben, namusum ve şerefim uğruna yaşadım. Tek servetim budur. Allah’a dua ediyorum. Aklanmadan ölmek istemiyorum. Ben onlardan namusumu ve şerefimi geri istiyorum. Benim cezaevindeyken doğan torunum 11 aylık oldu. Ona ‘Senin anneannen vatansever, şerefli bir kadındı’ demelerini, ‘Terör örgütü üyesiydi’ dememelerini istiyorum. Rahmetli Kuddusi bey yaşıyor olsaydı ben de cezaevinde olurdum.”

‘Cezaevine kahrettim”
Gazetecilerin “Cezaevine girmeden önce sağlık sorununuz var mıydı?” şeklindeki sorusunu da cevaplandıran Özdemir, “Hiçbir rahatsızlığım yoktu.  Cezaevinde başladı. İçeride çok kahrettim.  Dava arkadaşlarım beni aramadı. Dava arkadaşlarım derken Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kastediyorum. Eski başkanları ve üyeler birkaç satır bile olsa yazıp gönderemez miydi?” dedi. Özdemir, iddianamede ifadelerinin yer aldığı öne sürülen “gizli tanık”lara da itiraz edeceğini belirtti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BİNGÖL'DE PKK NASIL FAKA BASTI

ANAYASA'YA AYKIRI GÖRÜŞ SAVUNULUR

BAYKAL'DAN İŞSİZLİK SİGORTASI PARASI UYARISI
»  KIBRIS GİTTİ GİDİYOR...
»  YABANCI KADIN YARIŞMACILARA BİKİNİ YASAĞI
»  KONSOLOSLUK POLİS KULÜBESİNİN CAMLARI DEĞİŞTİ
»  TOPBAŞ, GÖKÇEK'İN KOPYASI OLMUŞ
»  YOBAZLARA VE SATILMIŞLARA TOKAT GİBİ YAZI
»  ADD MİTİNGİNDE LENİN POSTERİ SKANDALI
»  ERDOĞAN'DAN TSK'YA BİLDİRİ DESTEĞİ
»  "ERGENEKON OKYANUS İSE BEN SU DAMLASI BİLE DEĞİLİM"
»  GENELKURMAY'DAN, HALKA DEMOKRATİK TEPKİ ÇAĞRISI
»  KPSS’DE "13 YANLIŞ” İDDİASINDA “TOP ÖSYM’DE
»  ERDOĞAN: "SAYIN TALAT VE EKİBİNE GÜVENİMİZ TAM"
»  "HÜKÜMETİN , GÖZÜ İŞSİZLİK SİGORTASINDA TOPLANAN PARADA"
»  BAKANDAN, "PLASTİK KAHVE MAKİNASI KULLANMAYIN" UYARISI
»  JANDARMA, BİN UZMAN KOMANDO ALACAK
»  BOMBALARIN KARDEŞLİĞİ
»  "BAYRAMPAŞA, SEN DÖNDÜN SOĞUK TAŞ'A"
»  DİYANET VE TARİKATIN CAMİ'NİN İMAMI SAVAŞI
»  ANKARA'DA DEPREM
»  MİLLETVEKİLİNİ KENE ISIRDI
»  ERDOĞAN'IN KIBRIS'A GİTMESİ RUMLARI FENA KORKUTTU
»  KEY'DE, 'KADININ ADI YOK'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.