Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1385
EURO
38,2322
IMKB
10.028,000
ALTIN
2.914,610
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BANA NE YAV" DOSYASI NEREDE?
 BANA NE YAV  DOSYASI NEREDE?
 
5 gün geçti, 5 günde bu “altın dosyayı isteme arzusu” Adalet Bakanlığı’ndan Dışişleri Bakanlığı’na neden gitmedi, gidemedi.
 
2.10.2008 - 05:31

NECATİ DOĞRU
Gözler ve tüm dikkatler “altın dosyada” olmalıydı!
Ona altın dosya diyebiliriz. Türkiye’nin ve Türkiye’de yaşayan samimi, dürüst, temiz, işinde gücünde, yalansız, vicdanı tam, fikri hür, yeme-yedirme-hortumlama-pipetleme-fenerleme, arsa dişleme türü irinli kirliliklerin bitmesini arzulayan insanların “takibe aldığı” dosya diye tanımlayabiliriz.

Nerede bu dosya!

Bu altın dosya!

Encamı (nihayeti) nedir!

Akıbeti ne olmuştur!

“Altın dosyayı isteme yazısı” bizim Adalet Bakanlığı’ndan bizim Dışişleri Bakanlığı’na gitmiş midir, gitmekte midir, yolun ne kadarını katetmiştir?

5 gün geçti, 5 günde bu “altın dosyayı isteme arzusu” Adalet Bakanlığı’ndan Dışişleri Bakanlığı’na neden gitmedi, gidemedi. Bizim Dişleri Bakanlığı, Türkiye’nin “ bavulla taşınan gizli paraya” kesinlikle göz yummayacağının ve ayrıca “cami avlularında yoksula-yetime-kimsesize-muhtaca verilecek diye toplanan paranın” bazı dindar geçinen çakallar tarafından buharlaştırılıp yenilmesine izin vermeyeceğinin “somut göstergesi sayılan bu altın dosyayı” Alman Dişişleri Bakanlığı’ndan isteme yazısının sonucu ne oldu?

Bayramı mı bahane ettiler.

Bayram bahane olmaz.

Bayram alet olamaz.

Bayram, “yoksula-kimsesize-yetime verilsin diye toplanan 41 milyon euro’luk büyük parayı fener ışığında soymaya” vesile yapılmaz, yapılamaz.

Yapılmamalı.

Gitti mi yazı Alman Dışişleri Bakanlığı’na, gitmedi mi? Gitmediyse ve “mübarek ramazan bayramı bahane edildiyse” buna koruma denir, kollama denir zaman kazanıp dellileri karartmaya ortam hazırlama denmezse başka ne denir?

Tamam.

Türkiye’de bayram var.

Almanya’da da mı bayram var. Yoksa Almanlar da mı Müslüman oldu, bayram tatili yapıyorlar. Öncesini ve sonrasını da katıp Türkiye’de bayram tatilini 9 güne çıkarttılar. Temiz Türkiye isteyenlerin simgesi “altın dosyayı” göndermeyi de 9 günlük tatile mi aldılar, böylelikle Almanya’da eyalet mahkemesinde görülen “Deniz Feneri e. V Dosyası” nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelmesini 9 koca gün geciktirmiş oldular.

Bu oyunları çok gördük.

Bu geciktirmeleri...

Tercüme yanlış oldu.

Tercüman doğum yaptı.

Pul bulamadık...

Posta parası yoktu...

Miskin müstahdem, sorumsuz kâtip, “dosyayı isteme mektubunu postaya vermeyi unutmuş” bahanelerini... Kar yağdı, sel oldu, araya tatil girdi türünden kokmuş mazeret üretmelere çok tanık olduk. Bu “altın dosya” Alman eyalet mahkemesinden bizim Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bugüne kadar gelmeliydi.

Alman adaleti açıkladı.

Almanya’da mahkeme edilerek 5 yıl 10 ay hapse mahkûm edilen Mehmet Gürhan, 2 yıl 9 ay hapse mahkûm edilen Mehmet Taşkan, 1 yıl 10 ay hapse mahkûm edilen Firdevsi Ermiş, bu davanın “yan ürünleri” dir.

Asıl ürün Türkiye’dedir.

Toplanan para:

41 milyon euro.

Buharlaştırılan para:

16 milyon euro’dur.

Bu davanın “asıl ürünleri” olan Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Harun Kapıyoldaş ve Zahid Akman Türkiye’dedir. Türkiye’deki asıl ürünlerin ve onları koruyan, gizleyen, örten partidaşlarının, dindaşlarının, tarikatdaşlarının da “Türk adaletinin önüne çıkartılması” gerekir.

Altın dosya...

Almanya’dan gelecek.

Türk adaletine verilecek.

Türk adaleti çalışacak.

Bütün gözler!

Tüm dikkatler!

“Altın dosya” da olmalıydı.

Bizim Adalet Bakanı ise dün dosyanın encamını soran gazetecilere dün “Bana ne ya!” dedi.


İŞTE O HABER
Bana ne ya... Bana ne
 
 Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, partisinin Antalya teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde, Almanya’daki Deniz Feneri davasıyla partisinin ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

Konuya ilişkin soru üzerine Şahin, "Falan ülkede, falan dernek yöneticileri suiistimal yapmış. Bunun sorumlusu da sizsiniz diyorlar. Bana ne ya. Bana ne. Almanya’daki bir derneğin yöneticileri yanlış yapmışlarsa, yargılanmışlarsa, benim iktidarımdan buna ne?" dedi. Şahin, şunları söyledi: "Bize, ’Senin bakanlığında şu yanlışlıklar yapılıyor’ deyin. Eğer gerçekten yanlışlıklar oluyorsa ben size teşekkür ederim, düzelttiririm. Çünkü biz hatamızı söyleyene ’Allah razı olsun’ demeyi bir ahlaki kaide olarak biliriz. Ama bize ’Şurada bir şey yapılıyor, şu kamu kuruluşunda şöyle bir şey yapılıyor’ demeyin. ’Falan ülkede, falan dernek yöneticileri suiistimal yapmış. Bunun sorumlusu da sizsiniz’ diyorlar. Bana ne ya. Bana ne. Almanya’daki bir derneğin yöneticileri yanlış yapmışlarsa, yargılanmışlarsa, benim iktidarımdan buna ne? Benim iktidarımla ne alakası var? Ne yapmak istiyorlar? Türkiye’de Ak Parti’nin önünü şöyle dediler olmadı, böyle dediler olmadı bir türlü kesemiyorlar, başkalarının bir takım kişisel hatalarını bize yamamak suretiyle güya bizim yolsuzluklara göz yumduğumuzu ifade ediyorlar. Gözlerimiz faltaşı gibi açık her türlü usulsüzlüğün üzerine şiddetle gidiyoruz ve gideceğiz." 

Hürriyet/1 Ekim 2008



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇANKAYA'YA ÖZEL 30 MİLYON DOLARA YAT

"KOKOREÇ'E BİLE KARIŞAN AB YOLSUZLUKLARDA ORTADA YOK"

MECLİS'E ASKERSİZ AÇILIŞ
»  "PANİK HAVASI ESTİRMENİN ANLAMI YOK"
»  BAKAN'DAN VEKİL'E 20 YTL BAYRAM HARÇLIĞI
»  YUMURTACILIK, GEMİCİLİK KESMEDİ SIRADA AMPUL VAR
»  MECLİS AÇILDI, GÜL HÜKÜMETİ UYARDI
»  KAMER GENÇ'TEN GÜL'E PROTESTO
»  MECLİS'TE SICAK BAYRAMLAŞMA
»  ERYILMAZ: "VİCDANIM TEMİZ"
»  "KÜÇÜKLER EL FENERİYLE, BÜYÜKLER DENİZ FENERİYLE"
»  TÜZMEN'DEN UYARI GİBİ AÇIKLAMA
»  BAYRAMLAŞMAYAN TEK PARTİ
»  GÖLDEKİ YEŞİL CESETLERİN SIRRI
»  YÖK BAŞKANI, DSP'Lİ VEKİL'E RANDEVU VERMEDİ
»  YARGITAY'DA BİR İLK
»  DİYARBAKIR'DA ÇATIŞMA, 1 ASKER ŞEHİT
»  ERGENEKON'CULAR, AÇIK GÖRÜŞTE
»  YUNAN AMİRAL'DEN TARİHİ İTİRAF
»  DSP'DE SARIGÜL SESLERİ
»  "AKP,HALA BENİM HIRSIZIM DAHA İYİ ANLAYIŞINDA"
»  KANUNİ'NİN ÖĞRENMEK İÇİN CAN ATTIĞI SIR NEYDİ?
»  ABD'DEN TÜRKİYE'YE'YE ERMENİ DESTEKÇİSİ BÜYÜKELÇİ
»  YARGITAY, CÜNEYT ZAPSU'NUN AÇTIĞI DAVAYI REDDETİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.