Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2649
EURO
37,6455
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.907,650
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BU KOMİSYON BAŞKANINI BİR AN ÖNCE EMEKLİ EDİN"
 BU KOMİSYON BAŞKANINI BİR AN ÖNCE EMEKLİ EDİN
 
Meclis Genel Kurulu’nda türbanla ilgili anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler ilginç tartışmalara sahne oluyor.
 
6.2.2008 - 20:59
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun, teklifin komisyon görüşmelerine ilişkin muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi. Kuzu, Komisyon çalışmaları sırasında herkese söz hakkı tanıdığını ve kimseye “terbiyesiz” demediğini belirtirken, CHP’li Mengü, Okay ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in ismini vererek “utanmıyorsunuz” dedi. CHP’liler ve Genç, Kuzu’nun sözlerine tepki gösterirken, Genç, Kuzu’ya yönelik, “Bunu en kısa sürede emekliye ayırın. Anayasa komisyonu başkanlığı yapacak bir adam değil. Tezini nereden aldığını inceleyeceğim” dedi. Kuzu ise Genç’e “Sorbonne eğitimi almış anayasa hukukçusuyum” karşılığını verdi.

Meclis Genel Kurulu’nda türbanla ilgili anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Siyasi parti grupları adına ilk sözü CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay aldı. Okay gelinen noktada, Türkiye’nin tam bir kırılma noktasına taşındığını söyledi. Toplumun, ‘Müslüman olan-olmayan, inanan-inanmayan, dinin gereklerini yerine getiren-getirmeyen” şeklinde kamplara bölündüğünü ifade eden Okay, şöyle konuştu:
“Bu açıdan siyasi iktidar ve bir muhalefet partisinin attığı bu adımın, Türkiye’deki karşı devrim odaklarını cesaretlendirecek çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu teklif, ardından birçok şeyi tetikleyecek bir fünye mahiyetindedir. Kabul edilmesi durumunda diğer taleplerin nerede duracağını hiç kimse garanti edemez. Adı ‘takiyeciye’ çıkan, bir gün söylediğini öbür gün inkar eden bir siyasi akımın sözüne kim inanır?”
Söz konusu teklifin, karşı devrim yanlılarını cesaretlendirecek, yeni bir konuma taşıyacak içerikte olduğunu kaydeden Okay, değişikliğin “Cumhuriyetle bir hesaplaşma” amacı güttüğünü öne sürdü.

-KUZU’NUN SÖZLERİ CHP’LİLERİ VE GENÇ’İ KIZDIRDI-
Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun Genel Kurul’da yaptığı konuşma ise ilginç tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Geçen Cuma günü değişiklik teklifini görüştüklerini ve 11 saat süren bir çalışma yaptıklarını ifade eden Kuzu, muhalefetin komisyon toplantısında kendilerine söz verilmediğine ilişkin eleştirilerine yanıt verdi. CHP’li Kart’ın 11 sayfalık bir konuşma yaptığını ifade eden Kuzu “El insaf, el merhamet demek lazım” dedi. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in kendisi hakkında “bizi dışarı etti” dediğini hatırlatan Kuzu, Genç için “Yaşına başına bakıyor insan, Meclis Başkanlığı yapmış, üzülüyor insan” değerlendirmesinde bulundu. Kuzu, anayasa değişikliği teklifi konusunda ise “28-30 yıllık anayasa profesörüyüz. Eğer bu işte bir yanlış olsa önce ben karşı çıkardım” derken, CHP’li Şahin Mengü’yü hedef alarak “Ben kimseye terbiyesiz demedim. Sayın Mengü ben böyle bir şey söylemedim. Utanmıyor musunuz böyle bir şey demeye?” diye konuştu. Kuzu’nun sözleri CHP’lilerin sert tepkisine yol açarken, Kuzu, sözlerini “Sayın Okay konuştu, Okay derken Mengü de dedim. Mengü’yü hedef almadım” şeklinde düzeltti. Kuzu’nun ardından söz alan CHP’li Mengü ise “Yakışıksız bir söz. Ne alakası var benle. Üslubu kalitesini gösterir. Neyine cevap vereyim. Ne söylediğinin farkında değil. Kiminle muhatap olduğunun farkında değil”sözleriyle tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da Kuzu’ya “Kem söz sahibine aittir, kendisine aittir. Kuzu gibi Anayasa Komisyonu Başkanı olduğu sürece biz burada renkli toplantılar yaparız” karşılığını verdi.

Genel Kurul’da, CHP’lilerin ardından “Sayın Kuzu iki kez adımı söyledi” diyerek söz alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise “En kısa sürede emekliye ayırın. Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapacak bir adam değil. Tezini nereden aldığını da inceleyeceğim” dedi. Genç, Kuzu’ya “Bana karşı dikkatli ol Sayın Kuzu yoksa haddini bildiririm” diye seslendi. Kuzu ise CHP’li Mengü ve Okay ile Genç’in sözlerine “Kem söz kendine aittir sözünü geldiği yere iade ediyorum. Bu tür siyaset yapıldığı için siyaset yapıldı, AK Parti geldi de düzelmeye başladı. Ben Sorbonne’de eğitim almış biriyim. 15 anayasa profesöründen biri de benim” karşılığını verdi.

Türban teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal’ın konuşması ile devam ediyor. (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ'NDE İLK OYLAMA TAMAM

"KARILARININ BAŞINI AÇSINLAR"

CEMİL ÇİÇEK'İ ÇİLEDEN ÇIKARAN SORU
»  ALMAN BAKAN'IN TÜRK BÜYÜK ELÇİSİNE KÜSTAHLIĞI
»  ALMAN SİTELERİ ÇÖKERTİLDİ ZARAR 200 BİN EURO
»  YARGITAY BAŞKANI 95. OYLAMADA SEÇİLDİ
»  BAYKAL'DAN EL EZHER ESPİRİSİ
»  ''OTUR YERİNE, PARMAĞINI SALLAMA''
»  200 TIR YÜKLÜ TÜRK GEMİSİ ADRİYATİKTE YANIYOR
»  CHP'NİN HEDEFİ KADİR TOPBAŞ
»  GENEL KURUL'DA GERGİNLİK
»  DAĞDA TAHRİK
»  TÜRBAN GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
»  MECLİS'TE KRİTİK OTURUM BAŞLADI
»  SANDIK GÖREVLİLERİNE ZAM DOPİNGİ
»  BAYKAL'DAN OYLAMA ÖNCESİ BİR UYARI DAHA
»  FETULLAH GÜLEN'DEN TÜRBAN DEĞERLENDİRMESİ
»  İSTANBUL'DAKİ İŞ YERLERİNE MÜFETTİŞ BASKINI
»  ''JAMMER'LER ANAYASA'YI İHLAL EDİYOR''
»  CİA'DAN ABD'YE PKK UYARISI
»  MÜŞTERİLERE DOMUZ ETİ YEDİRDİLER
»  ALMAN POLİSİ, FAŞİST NAZİ PEŞİNDE
»  CHP'Lİ ARITMAN ÇOK ÖFKELİ
»  SUUDİ TELEVİZYONU EZBER BOZDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.