Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2258
EURO
37,9272
IMKB
9.013,000
ALTIN
2.926,830
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BU SALDIRIYI YAPANLAR FELLİK FELLİK KAÇACAK"
 BU SALDIRIYI YAPANLAR FELLİK FELLİK KAÇACAK
 
Başbakan Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında millete seslendi. Halka tarihi bir çağrı yapan Erdoğan, teröre çok sert ve açık bir mesaj yolladı
 
29.7.2008 - 12:20

Başbakan Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında konuştu.

Bugün millete sesleneceğini sözlerinin başında vurgulayan Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"Bugün sadece AK Parti grubuna değil tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. İstanbul Güngören'de hain bir el tarafından koyulan iki bomba 17 masum insanımızı aramızdan aldı. O çöpp kutusuna sadece iki bomba değil bu hainlerin ruh hallerini de bıraktı. Bu maskenin ardındandaki yüz ortaya çıkarılacaktır. Bu acıyı milletimizle kaynaşarak acıyı paylaşarak unutmaya çalışacağız. Bize bu büyük acıyı yaşatanlar ve masümiyete bu kadar kasteden caniler hesaplarını verecektir. Caniler er veya geç bulunacaktır. Terörle mücadele bir adım dahi geri adım atmayacağız.

Bir pazar günü masum insanları hedef almak nasıl açıklanmabilir. Bunu yapan insanlıktan nasibini almamıştır. Kadınların, çocukların, masum insanların canına kastedilmesi ancak insanlıktan nasibi almamış eller yapabilir. Hayatını kaybedenlerden 6 tanesi çocuk. Bunu ancak kararmış bir vicdanın ürünüdür. Teröristlerin çocuk masumiyetine bile ne kadar düşman oldukları Güngören'de bir kez daha ortaya çıkmıştır. Terör karşısında bu ülke birdir ve tek sestir. Bilsinler ki bu ülkeyi bölmeyi başaramayacaklatdır. Bu milletin yüreğine ateş düşürerek bu milleti durduramayacaklardır.

Biz yaralarımızı saracağız ama bu cani saldırıyı yapanlar fellik felli kaçmak zorunda kalacak. karanlık ruhları gizlenmekten başka çıkış yolu bulamayacak.

Aziz milletim gün birlik günüdür gün beraberlik günüdür. Terörü yalnızlaştırmak onu tecrit etmek onu yok etmenin en etkin yoludur. terör gençleri hala yanına çekiyorsa terör tecrit edilmemiştir. Terör gençleri dağa çekemiyorsa bunu başardık demektir. Bu millete kastedenlere hakettiği cezayı vermeliyiz. Terörün hiç bir zaman meşruiyeti yoktur. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bunun için terörün adını anmayın. buırakın onların adı emniyetteki dosyaların arasında kalsın. Bunların adını anmakla reklamlarını yapmayalım. Onlara destek vermeyelim. Televizyon ve gazetelerde saldırı sonrası fotoğraflar ve görüntüler yayınlanmamalı. Milletimizin acısını büyütmeyelim. Bunları yayınlamanın hiç bir anlamı yok. Onların propagandasını yapmayalım. TTerörün hedefi milletin vicdanında yara açmaktır. Bütün bunlara karşı tek yürek olmaktan başka çare yoktur.

Kuşkusuz bu cinayetin zamanlası da güvenlik güçlerimize ipuçları verecektir. Terör gerilimlerden beslenmek ister. Bize düşen terörün besleneceği iklimi değiştirmek. Bunun için birlik olmalıyız diyoruz. Birlik ve dayanışma ruhunu beslemeliyiz. Hiç bir siyaset teröre meşruiyet kazandırmaz. Bütün dikkatimizi ülkenin refahına ve kalkınmasına veriyoruz. Başka Türkiye yok diyenlere sesleniyoruz. Dikkatimizi dağıtmak isteyenler karanlık arzularına ulaşamayacaktır. Terör gündemi rehin almak için provokasyon yapıyor. Yeterlki tereddüde ve zaafa düşmeyelim. Türkiye'nin gelecek hedefi ile ilgili çıktığımız yoldfan dönmeyeceğiz. Hain odaklarla mutlaka yüzleşeceğiz. Milşlet olarak metanetimizi koruyacağız. Bir olarak birlik olarak kardeş olarak bunu sürdüreceğiz.

Bu ülkeyi durdurmak isteyenler bilsin ki, hesaplarınız tutmayacak. bu ülkenin umudunu sürdüremeyecek. Karanlık ruhlarını bu millete sirayet ettiremeyecek. Bugün gelecek için kurulan aydınlık hayalleri daha da canlandırma zamanıdır. Bu ülke düşmanlık edenleri hayal kırıklığına düşürme günü. Canlanan umutları kırmak isteyenler umutsuzlukla başbaşa kalacaktır. Milletin moralini bozmak isteyenler yanılıyor. Kirli oluşumlarla hesaplaşmayı biliriz. Böyle kabus, karanlık ve cinayetlerle beslenelerin oyunu milletçe bozacağız. Gerekli cevabı devlet millet bir olarak vereceğiz. Terör illetini bu milletin yakasından kazıyıp atmak bu milletin gerevidir. Bu milletin iyiliğini isteyen herkes terör karşısında birlik olarak cevap vermelidir. Omuz omuza verirsek terör istediği zemini bulamayacaktır.

30-35 yıldır bu ülke terörden çok çekti. Toplumsal kutuplaşma ortamlarını kullanmaya çalıştı. Ne zaman eşit atlamaya kalkışsak terör çirkin yüzünü gösterdi. Hedefleri ekonomik ve demokratik kazanımlar. Hep birlikte dayanışma içinde olarak yataklık edenleri tespit edeceğiz. İnsanlıktan nasibini almamışlara karşı tek cevap milletçe dayanışmadır. Terör karşısında birlik ve dayanışmamızı göstererek şiddete asla prim vermediğimizi ortaya koyalım.

Terörün hastalıklı mantığı her ortamda reddedilmeli. Terörün bir araç olarak bu ülkede zemin bulmasının bütünüyle önüne geçilmelidir. Sosyal resterasyon alanında mesafe almalıyız. kazanımlardan asla geri adım atılmamalı. İç ve dıştan gelen terör tehdidi her ülke için geçerlidir. Buna engel olmanın yolu ortak çalışmadır.

Bu milletin mayasında birlikte yaşamak var. Bu da terörün en büyük düşmenıdır. Herkes sorumluluk içinde olursa terörün besleneceği ortam bozulacaktır. Bütün siyasiler akl-l selim ile haretket etmelidir.

Bügün Sakarya'da bir dizi açılışa katılacağız. Altay projesi ile kendi milli tankımızı yapmanın ilk adımını atıyoruz. Durmadan duraksamadan ülkemiz için mücadele etmeye devam edeceğiz."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MİLLETVEKİLLERİNE ERKEN EMEKLİLİK RAFA KALKTI

ÇİLLER'E, 'GEBERESİ KADIN' DEMİŞ

YENİ ERGENEKON DALGASI GELİYOR
»  KUDDUSİ OKKIR'IN CEZAEVİ NOTLARI
»  ÇANKAYA, 6 AYDA 21 MİLYON YTL HARCADI
»  GÜL VE ERDOĞAN'IN 5 SAATLİK GİZLİ BULUŞMASI
»  ANAYASA MAHKEMESİ İLK GÜN DELİLLERİ İNCELEDİ
»  KEY'DE KUYRUK GECE FALAN DİNLEMEDİ
»  6 BİR 400 KEZ GÖRÜŞTÜ HATIRLAMADI
»  ÇEVİK BİR'İ ORTAYA ATAN FEHMİ KORU ŞİMDİ KIVIRIYOR
»  ÇIPLAKLAR KAMPI İKİ ÜLKE ARASINDA KRİZ ÇIKARTTI
»  ROTH'TAN NÜKLEER SANTRALLARA TEPKİ
»  ERDOĞAN'DAN,"İHBAR VARDI KAÇTI "İDDASINA SERT YANIT
»  BAŞBAKAN'IN İSTEDİĞİ SOMUT ÖRNEĞİ HEMDE 5 TANE VERDİ
»  İŞTE ERKE DÖNERGEÇ'İNİN SIRRI.!
»  İBO SHOW YİNE SAHNEDEYDİ
»  PARA'NIN KAYNAĞINI AÇIKLADI
»  TABANİ'DEN DTP'YE "KEMALİZM'İ AKP SARSTI İYİ GEÇİNİN"
»  ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNDEN TUHAF AÇIKLAMA
»  SANATÇI EMEL'DE ERGENEKON'DAN ÇIKTI
»  TERÖR KURBANLARI SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI
»  CUMHURBAŞKANI GÜL:" TERÖR, TÜRKİYE'Yİ ASLA YILDIRAMAZ"
»  "YARGI, KİMSEDEN EMİR VE TALİMAT ALMAZ"
»  "BİR YILDA 4 KAZA GEÇİRDİM, ÇARPANLAR BULUNAMADI"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.