Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2532
EURO
37,6324
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.919,560
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"CUMHURBAŞKANI İLE UFUK TURU YAPTIK"
 CUMHURBAŞKANI İLE UFUK TURU YAPTIK
 
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ülkenin durumu hakkında ufuk turu yaptıklarını belirterek, "Evvela şunu söyleyeyim, ben akil adam değilim. Ben fikir ve gözlemlerime dayanan bazı düşüncelerimi arz ettim" dedi.
 
10.7.2008 - 19:25

Özkök, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile öğle yemeğinde bir araya gelmesinin ardından oğlu Çağlar Özkök’ün Gaziosmanpaşa’daki evine geçti. Burada yaklaşık 2 saat kalan Özkök, ayrılırken gazetecilere açıklama yaptı.

Emekli Orgeneral Özkök, Cumhurbaşkanı Gül’ün daveti üzerine öğle yemeğinde bir araya geldiklerini söyledi. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumla ilgili olarak gazeteci Fikret Bila’ya bir mülakat verdiği ve bazı önerilerde bulunduğunu anımsatan Özkök, şunları söyledi: "Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanım biraz daha detaylı bilgi edinmek istemiş olacaklar ki, beni davet ettiler. Memleketimizin durumu hakkında şöyle bir ufuk turu yaptık. Daha ziyade gazetede yer alan önerimle ilgili oldu.

Bunun dışında Sayın Cumhurbaşkanımız, benim önerimin dışında, kendi yaptığı temaslar hakkında bana bilgi lütfettiler." Görüşmede, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecini de ele aldıklarını belirten Özkük, "Süreçle ilgili faaliyetlerin yavaşlamış göründüğünü, AB sürecinin ülkemiz için faydalı olduğuna inandığımı ifade ettim" dedi.

Özkök, AB’ye girmekten ziyade AB standartlarına ulaşmak için sürecin önemli olduğunu Cumhurbaşkanı Gül’e aktardığını anlatarak, AB üyeliği sonucu elde edilecek kurallar manzumesinin refah, mutluluk ve başarı getireceğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özkök, görüşmeye ilişkin nasıl bir izlenim edindiğinin sorusunu, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından davet edilmek benim için bir şereftir" diye yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül ile faydalı bir görüşme yaptıklarını ve memnun ayrıldığını ifade eden Özkök, "Evvela şunu söyleyeyim, ben akil adam değilim. Ben fikir ve gözlemlerime dayanan bazı düşüncelerimi arz ettim. Takdir zatı devletlerinindir. Eğer faydalı olabildim ise ulusuma bir şey yapabildim ise ben bundan övünç ve sevinç duyarım" dedi.


Özkök, "Bu akil adam kimdir?" sorusu üzerine, bu deyimin eskilerin kullandığı bir dil olduğunu belirtti. "Akil kişilerin" tecrübeli bilim adamları, akademisyenler, çeşitli meslek dallarında kendini kanıtlamış kişiler olabileceğini dile getiren Özkök, böyle kişilerin bu sürece katkısı olabileceğini Cumhurbaşkanı Gül’e ilettiğini kaydetti. Özkök, "Spesifik olarak ’Şu kişi akildir, bu kişi değildir’... Böyle bir ayrım yok" diye konuştu.

Özkök, görüşmede "Ergenekon" soruşturmasının gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine, ufuk turu yaparken bu konuya değindiklerini, ancak detayına girmediklerini söyledi.

Bir gazetecinin, "Darbe günlükleri ile ilgili ifade vermeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna Hilmi Özkök, "Onu söyledim, ben kasaptaki ete soğan doğramam. Büyüklerimden öyle duydum. Günü gelir konu olursa o zaman bakılır" yanıtını verdi.

GÜL TARTIŞMALARIN ÜSLUBUNDAN RAHATSIZ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile görüşmesinde, sondönemde yaşanan tartışmaların üslubundan kaçınılması gerektiğini, Özkök’ün de halkın bu üsluptan hoşlanmadığını ifade ettiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül’ün, Özkök ile 2 saat süren öğle yemeğindeki görüşmesi samimi bir havada geçti.

Ülkenin bugünkü durumu hakkında "ufuk turu" yapan Gül ve Özkök, gündemdeki konular ve AB üyelik süreci üzerinde durdu.

Gündemdeki konular hakkında son dönemde gerçekleştirdiği temaslara değinen Cumhurbaşkanı Gül, özellikle tartışmaların üslubunu eleştirdi ve bundan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Emekli Orgeneral Özkök de halkın, tartışmaların üslubundan hoşlanmadığını dile getirdiği öğrenildi.

Gündemdeki konularla ilgili akil adam konumundaki saygın kişilerle istişarelerin devamının önemini vurgulayan Özkök’ün, "Gelişmelerle ilgili birinci elden bilgilendirme faydalı olur. Bu işi en iyi siz yaparsınız" dediği kaydedildi.

AB’ye üyelik sürecinin de ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül, sürecin önemine ilişkin görüşlerini ifade etti. Özkök de Cumhurbaşkanı Gül’ün görüşlerine katıldığını belirterek,  sürecin kural, ilke ve standart getirecek olmasının Türkiye’ye  sağlayacağı en önemli katkı olduğunu vurguladı. Özkök, AB üyelik süreci konusuna yoğunlaşarak, bu yönde enerji harcanması gerektiğini söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TBMM'DEN 74 KİŞİYE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ

MUSUL'DA TÜRK KONVOYUNA HAİN TUZAK

İŞTE GÜL VE ÖZKÖK'ÜN KONUŞTUKLARI
»  ALMANYA'DA PKK ŞOKU
»  BAYKAL, ''EVET, AVUKATLIK YAPIYORUZ'' DEDİ
»  ÖZKÖK, ERUYGUR'U NASIL ŞOK ETTİ?
»  GÜL İLE ÖZKÖK NE GÖRÜŞTÜ?
»  SSK'LILARA MÜJDE
»  İŞTE KENE'LERDEN KURTULMANIN YOLU
»  ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK
»  İSTANBUL'DA ESRARENGİZ KAÇIRMA
»  ABD KONSOLOSLUĞU BAYRAĞI YARIYA İNDİRDİ
»  SALDIRI İLE İLGİLİ 4 KİŞİ GÖZ ALTINDA
»  "ANA GİBİ YAR, BAĞDAT GİBİ DİYAR OLMAZ"
»  POLİS SALDIRIYLA İLGİLİ ŞÜPHELİ BİR ARAÇ BULDU
»  ŞEHİT POLİSLERİMİZİ UĞURLUYORUZ
»  İLAÇ KRİZİNDE SONA GELİNDİ
»  İŞTE MARMARA DEPREMİ'NİN AYRINTILARI
»  YARALI POLİSİ İÇERİ ALMADIK ÇÜNKÜ...
»  MARMARA 4.9LA SALLANDI
»  ZARAR EDEN KİT'LER HESAP VERECEK
»  ŞENER'DEN İSTİFA ÇAĞRILARINA CEVAP
»  DEMİREL'İN GİZLİ KASASI BULUNDU
»  POLİS'LERE ŞARK ŞOKU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.