Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2248
EURO
37,5185
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.878,380
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"DTP'NİN KAPATILMASINI PKK VE DTP"İSTİYOR
 DTP NİN KAPATILMASINI PKK VE DTP İSTİYOR
 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyon konusunda "iş neyi gerektiriyorsa onun yapılacağını" söyledi.
 
2.12.2007 - 19:30

 Çiçek, "Noktaysa nokta, virgülse virgül diyelim. Bunun gereğini, zamanlamasını Genelkurmay Başkanlığı tayin etti, ediyor, edecek. Bir defa yapılan operasyonda maksat hasıl oluyorsa 1 defa yapılır, 10 defa gerekiyorsa 10 defa yapılır" dedi.
 
Cemil Çiçek, "DTP'nin kapatılmasını çok net iddia ediyorum, hem PKK istiyor hem partinin kendisi istiyor. çünkü böyle olması işlerine geliyor, şu an çok sıkıştılar, demokratik sistem onları köşeye sıkıştırdı" dedi.

Çiçek, Kanal 24 Televizyonunda katıldığı Ankara Masası programında soruları yanıtladı.

Bugüne kadar 38'e yakın terör örgütünün Türkiye'de varlığını sürdüğünü anlatan Çiçek, devletin bunların bir kısmını etkisiz hale getirdiğini, bugün itibariyle de 4 bine yakın bu örgütlere mensup tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu bildirdi.

Son zamanlarda meydana gelen terör saldırılarının büyük ölçüde Kuzey Irak'tan kaynaklandığını kaydeden Çiçek, "Bunların orada yuvalandıkları çok açık..." dedi.

İşi "sıfır hatayla" götürmek zorunda olduklarını belirten Çiçek, "hükümetin bu konuda bir iş yapmadığı" şeklindeki eleştirilerin haksız olduğunu söyledi.

Çiçek, 1 Mart tezkeresine muhalefetin karşı çıktığının hatırlatılması üzerine de 1991'deki Körfez Savaşında da muhalefetin benzer tavır sergilediğini söyledi.Çiçek, şöyle konuştu:

"Bugün yaşadığımız sıkıntıların bir kısmı o döneme kadar gidiyor. Türkiye o zaman doğru bir politika sürdüremedi bana kalırsa. Özal düşmanlığıyla Türkiye'nin menfaatlerini heba ettik. 1991'de Türkiye yanlış yapmıştır. BM kararına uygun olarak o zaman Kuzey Irak'a girebilseydi ki, uluslararası ve hukuki meşruiyet vardı, BM'nin kararı vardı, hem sonradan tampon bölge dedikleri husus hem 600 bine yakın insan o zaman gelmezdi, çekiç güç denen bela bugünkü sonuçları doğurmazdı."

Tezkerede hangi çerçevede operasyon yapılacağı konusunun bulunduğunu ifade eden Çiçek, bir operasyon yaparken bunun doğal olarak dış yansımalarının olabileceğini, bunun da yapılacak harekatı destekleyecek nitelikte yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Kampların kapatılıp teröristlerin Türkiye'ye verilmesini istediklerini anlatan Çiçek, konu iyi anlatılamadığı takdirde farklı bir zemine kayabileceğini söyledi."'Siyasi direktif,Genelkurmay'ın hazırladığı harekat planına onay vermek mi?" sorusuna Çiçek, şu karşılığı verdi:

"Tabiatıyla bu tezkereyi kim uygulayacak? Uygulama makamı kim? Genelkurmay Başkanlığı. Onlar baştan beri bu hazırlıkları yapmıştır. Oturuldu, konuşuldu. Sonuçta maksat hasılı anlamında bize gelen talep doğrultusunda hükümet de bunu onaylamıştır, yetkilendirilmiştir, görevlendirmiştir. Bunun gereği 1 yıllık süre içerisinde yapılacaktır. Tabiatıyla bunun zamanlamasını takdir edecek olan Genelkurmay Başkanlığıdır."

Operasyonların, "nokta operasyon" şeklinde gerçekleşip gerçekleşmeyeceği şeklindeki soru üzerine de Çiçek, "İşin gereği ne gerektiriyorsa yapılacaktır diyoruz. Noktaysa nokta, virgülse virgül diyelim. Bunun gereğini, zamanlamasını Genelkurmay Başkanlığı tayin etti, ediyor, edecek. Bir defa yapılan operasyonda maksat hasıl oluyorsa 1 defa yapılır, 10 defa gerekiyorsa 10 defa yapılır" diye konuştu.

 
DTP'nin kapatılmasını DTP ve PKK istiyor
 
Katıldığı uluslararası toplantılarda, “bir örgütün terör örgütü olarak kabul edilmesi için kaç insanın ölmesi gerektiği” sorusunu yöneltiğini anlatan Cemil Çiçek, “bunu Meclis'te grubu olan bir siyasi hareket var. Ona da sordunuz mu?” sözleri üzerine şöyle konuştu:
 
“Onlar bu örgütün siyasi uzantısı olduğunu söylemekte bir beis görmüyorlar. Bunu telefuz ederek politikaların yapmaya çalışıyorlar. Ama yeri gelmişken söyleyeyim. Onlar bu günlerde DTP'nin kapatılmasını istiyorlar. PKK da istiyor, kendileri de istiyor. Çünkü böyle olması işlerine geliyor, şu an çok sıkıştılar, demokratik sistem onları köşeye sıkıştırdı.
 
Şuan Güneydoğu'da çok ciddi taban kayıpları var. Senelerdir belediye başkanları hizmet yapmıyor. Çöplerini bile doğru düzgün temizlemediler, varsa yoksa terör örgütünü sözcülüğünü yapmaya çalıştılar. Türkiye'yi dışarıya gammazlamaya çalıştılar. Milletin hizmete ihtiyacı var. Dolayısıyla taban kayması başladı...
Hizmet için seçildiler, onlar terör örgütünün sözcülüğünü yapmaya, çanak tutmaya çalışıyorlar. Onun için baktılar ki bu sistem içinde taban kaybı var, istiyorlar ki bir kavga çıksın, yurt dışına gitsinler yine o çevrelere propaganda yapsınlar...DTP'nin kapatılmasını çok net iddia ediyorum, hem PKK istiyor hem partinin kendisi istiyor. Yoksa bu kadar ahmakça politikayı götürmezlerdi."


 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SINIR'DA KIRMIZI ALARM!

"İSTANBUL'DA YAŞAMANIN BİR BEDELİ OLMALI"

GAZETECİYE JANDARMA ENGELİ
»  KAYSERİSPOR: 1 - GENÇLERBİRLİĞİ OFTAŞ SPOR: 1
»  ''HEM DTP, HEM PKK PARTİNİN KAPATILMASINI İSTİYOR''
»  BÜTÇE MARATONU, TBMM GENEL KURULUNDA BAŞLIYOR
»  ''KİM BAŞARILI OLURSA O HAKİM VE SAVCI OLUR''
»  UYKUNUZ YOKSA KENDİNİZİ ZORLAMAYIN
»  SIFIR NOKTASINDA GECE SEVKİYATI
»  LAPTOP'LARA ÇELİK KABLO
»  ARINÇ'IN MECLİS İHALE BİLANÇOSU
»  PKK'DAN PANİK AÇIKLAMASI
»  AKP'Lİ VEKİLDEN TORPİL İTİRAFI
»  UÇAK, 'KESTİRME'DEN ÇAKILMIŞ
»   MAHREM PLANI YAHUDİ LOBİSİ HAZIRLAMIŞ
»  ÇİÇEK'E GÖRE OPERASYON'DA GECİKME YOKMUŞ
»  DÜŞEN UÇAK İÇİN ABD'DEN EKİP GELİYOR
»  GENELKURMAY'DAN SON AÇIKLAMA
»  WİLSON SÖMÜRGE VALİSİ'Mİ? TEPKİSİ...!
»  İŞKENCEYİ CEP TELEFONUYLA KAYDETTİ
»  TÜRKİYE İRAN ELEKTRİK ŞEBEKESİNE BAĞLANIYOR
»  BARZANİ:' TÜRKİYE, KUZEY IRAK'A GİRMEDİ''
»  K.IRAK'A KARA OPERASYONU SİNYALİ
»  ABD, SINIR ÖTESİNİ DUYMAMIŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.