Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1777
EURO
38,3456
IMKB
9.704,000
ALTIN
2.917,590
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"DİBABA'YI BİR GÜN MUTLAKA GEÇECEĞİM"
 DİBABA YI BİR GÜN MUTLAKA GEÇECEĞİM
 
Pekin Olimpiyatları'nda 2 gümüş madalya alarak Türkiye atletizm tarihine geçen milli atlet Elvan AbeylegesseBir gün Dibaba'yı da geçeceğim, Türk halkının çok sevindiğini biliyorum, onları sevindirdiğim için çok mutluyum" dedi.
 
23.8.2008 - 17:55

 Pekin Olimpiyatları'nda 5 bin ve 10 bin metre bayanlar finalinde 2 gümüş madalya alarak Türkiye atletizm tarihine geçen milli atlet Elvan Abeylegesse, 5 bin metre finalinde ölümüne koştuğunu, antrenörünün yarış öncesi 'diğer madalyanı unut" dediğini belirterek, "Hocamın verdiği taktikler ve özgüvenim sayesinde ikinci madalyayı da kazandım. Bir gün Dibaba'yı da geçeceğim, Türk halkının çok sevindiğini biliyorum, onları sevindirdiğim için çok mutluyum" dedi.


Milli atlet Elvan Abeylegesse'nin antrenörü Anatoly Bychkov ise, Dibaba'nın başka bir taktikle geçilemeyeceğini ifade ederek, "Sadece Kenyalı hızlı giderse Dibaba zorlanacaktı, Dibaba'nın 4 tane ABD'li doktor, masör ve menajeri var. Elvan'ın ise özel doktoru yok. Artık Elvan için de ekip lazım" diye konuştu.
İki gümüş madalyalı milli atlet Elvan Abeylegesse, Olimpiyat Köyü'nde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Olimpiyatların kendi açısından çok güzel geçtiğini ifade eden Elvan Abeylegesse, "5 bin metre finali öncesi antrenörüm madalya alacağımı söyledi. Bana, '10 bin metredeki gümüşü unut, burada da alacaksın. Sonuna kadar, ölümüne gideceksin' dedi. Kendime güvendim. Stadyum içinde sürekli taktik verdi. Ne yapacağımı anlattı. Ona yüz metre çıkışında her turda bakıyordum, bana ne yapacağımı
söylüyordu. Güzel bir yarış oldu. Rakipleriniz kazanmak için geliyor. Biz de kazanmak için çok çalıştık ve kendimize güvendik" diye konuştu.

"BİR GÜN DİBABA'YI DA GEÇECEĞİM"
Pekin'de 10 bin finalinde Olimpiyat Rekoru kıran Dünya Rekoru'nun da sahibi Tirunes Dibaba'nın formda olduğunu ve iyi derece yaptığını belirten Elvan Abeylegesse, "Onu geçmek için denedim ama olmadı. Bir gün geçeceğime inanıyorum. Neden olmasın, herkes insan" dedi. Güzel bir tatil yapacağını kaydeden Elvan Abeylegesse, düğüne ise daha zamanının bulunduğunu ifade etti. Elvan Abeylegesse, başarısının arkasında sadece kendisi ve antrenörü olmadığını da hatırlatarak, "Federasyonumuz var, kulübüm var, bizi
destekleyen Türk halkı var. Onlara teşekkür ediyorum. Hakkımda olumsuz yazılar yazılmış. İnsan başardığı zaman arkasından başka şey konuşuluyor. Ben gazete okumuyorum, antrenörüm okuyor. Ama bunlar benim için avantaj oldu. Bu yüzden rahatım. Ben, Türk halkının çok sevindiğini biliyorum, ben de onları sevindirdiğim için çok mutluyum" diye konuştu.
Elvan Abeylegesse'nin antrenörü Anatoly Bychkov ise, olimpiyatın havasının farklı olduğunu, Avrupa ve Dünya Şampiyonları'nın yarıştığını vurgulayarak, "İyi bir taktik uyguladık. Elvan da bunu başarıyla gerçekleştirdi. Başka taktik Dibaba'yı geçemezdi. Sadece Kenyalı hızlı giderse Dibaba zorlanacaktı. Dibaba kapalı kutu. Ama 4 tane ABD'li doktor, masör ve menajeri var. Elvan'ın özel doktoru yok. Masör ve doktor lazım. Büyük sporcu olan herkese lazım. Artık ekip gerekiyor. Federasyon ile konuşacağız.
Federasyon Başkanımız kampla ilgili ne istediysek verdi. Sorun çıkmadan gidip geldik. Dün de Federasyon Asbaşkanımız Salih Münür'ün doğum günüydü. Kendisi, 'Bana en büyük doğum günü hediyesi verdiniz' dedi" ifadelerini kullandı.
Milli atlet Elvan Abeylegesse, Olimpiyat Köyü'ndeki anfi tiyatroda Pekin maskotları ve gümüş madalyalarıyla birlikte basın mensuplarına poz verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MEMURLAR AHLAKLI ÇIKTI

ŞENER'İN PARTİ ADI VE AMBLEMİ HAZIR

KARACAAHMET MEZARLIĞINDA BOMBALI PAKET
»  İZMİR BOMBACILARI YAKALANDI
»  DİŞLİ'NİN DİŞİNİ SÖKECEKLER GALİBA
»  CHP AKP'Yİ DİŞLİYLE BUNALIMA SOKACAK
»  TSK'YA YERLİ JAMMER
»  GENERALLERİ DOLANDIRAN ADAM
»  SİNAN AYGÜN: " O PARA AZ BİLE KURUŞUNU BIRAKMAM"
»  BAŞBUĞ'UN BÜYÜK JESTİ
»  PERSONELE MÜDÜRDEN FAZLA MAAŞ
»  YOLSUZLUĞU AÇIKLAMAK DA SUÇ OLDU!
»  ŞENER'İN YENİ PARTİSİ BELLİ OLDU
»  AKP VE CHP'NİN PEŞİNDE KOŞTUĞU İSİM KARARINI VERDİ
»  SİYONİST'Tİ BAŞTACI OLDU
»  ''2,5 MİLYON EURO'NUN TEK KURUŞUNU BIRAKMAM''
»  UNAKITAN, CHP ABLUKASINDA
»  YAKIŞIKLISIN,KARİZMATİKSİN,BAYKAL SENİN POPONU YESİN
»  FELÇLİ AMA DİLİYLE SAKAT ARABASINI KULLANIYOR
»  BAYKAL: DOKUNULMAZLIĞI SÖZLE SINIRLAMAMALI
»  BU AYIBI İŞLEYEN HESAP VERECEK Mİ?
»  HRAN DİNK CİNAYETİNDE ŞOK GELİŞME
»  SAĞLIK SKANDALLARI BİTMEK BİLMİYOR
»  BOĞAZI GEÇEN ABD GEMİLERİ PROTESTO EDİLDİ.
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.