Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,2990
EURO
37,9658
IMKB
9.917,000
ALTIN
3.423,580
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"FAST FOOD SOSYAL BİR HASTALIK"
 FAST FOOD SOSYAL BİR HASTALIK
 
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Gülümser Heper, geleneksel gıda anlayışından ve pişirme yöntemlerinden vazgeçildiğini söyledi.
 
30.11.2009 - 00:25

Prof.Dr. Heper, “Fast food gıda anlayışı yerleşmiş durumda. Bu sosyal bir hastalıktır. Yeme alışkanlığını değiştirerek bir pazar oluşturmak, gerçek bir katliamdır” dedi.

Yemek alışkanlığının değişmesinin şişmanlığa neden olduğunu belirten Prof.Dr. Heper, “Akciğer hastalıkları, hareket kısıtlılığı, kadınlarda rahim kanserlerinin dahi kiloyla doğrudan bağlantısının olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca şişmanlığın neden olduğu hastalıkların arasında yüksek tansiyon da var. Yüksek tansiyon, dünyada kalp damar hastalıklarından ölümlerin birinci sebebi. Kalp damar hastalıkları dediğimizde bu sadece kalp değil, beyin damar hastalıkları da buna dahildir. Şeker hastalığı da şişmanlıkla alakalıdır” diye konuştu.

Prof.Dr. Gülümser Heper, kilonun toplumsal boyutta sosyal bir hastalık olduğunu belirterek, “Az gelişmekte olan ülkelerde yaşam stili, standart yemek yeme alışkanlığı bizim gibi toplumların başında ciddi bir beladır. Geleneksel gıda anlayışımızdan ve pişirme yöntemlerinden vazgeçtik” dedi. Japonya, İsveç, Norveç ve Amerika'nın geleneksel pişirme yöntemlerine dönüş yaptığına dikkat çeken Prof.Dr. Heper, “Bizde ise tam aksine fast food gıda anlayışı yerleşmiş durumda. Bu sosyal bir hastalıktır. Yeme alışkanlığını değiştirerek bir pazar oluşturmak, gerçek bir katliamdır. İnsanların ölümüyle alakalı olduğu için bu kadar ağır konuşuyorum” diye konuştu.


Fast food sorununun politik boyutunun da bulunduğunu ve hükümetlerin kararlarıyla bunun çözülmek zorunda olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Gülümser Heper, “Çocuklarımız, öğrenciler okuldan çıkıp fast food salonlarına gidiyor. Bazı okullarda okul kompleksinin içinde fast food imkanı sunuluyor. Geleneksel pişirme yöntemlerine dönmek zorundayız” dedi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TEHDİT ABD'YE KADAR UZANIYOR

CANİ KASAP SERBEST BIRAKILDI

MEZARLIKTA TACEVÜZ
»  KÜFÜR POLEMİĞİ BÜYÜYOR
»  DOMUZ GRİBİ MUTASYON GEÇİRİRSE PARA BASACAKLAR
»  HAYRA ALAMET OLMAYAN GÖRÜNTÜLER
»  O VAHŞİ CANİ GÖZALTINA ALINDI AMA..!
»  TÜKETİCİ ŞİKAYETLERİ SANAL ORTAMDA
»  TECAVÜZ'CÜYE KİMYASAL HADIM!
»  BEYNİNİZDEN KORKUN!
»  GÖKÇEK VE ALTINOK'UN BENZİNLİK KAVGASI
»  KIZLARA EL SALLADILAR ÖLÜME GİTTİLER
»  YENİ GELİN IŞIĞI YAKTI, ORTALIK MAHŞERE DÖNDÜ
»  ZATÜRRE OLAN BEBEĞE KABIZ TEŞHİSİ KOYDULAR ÖLDÜ
»  DALGINLIK VEKİLE PAHALIYA PATLADI
»  70 YAŞINDAKİ ER TEZKEREYİ GÖREMEDİ
»  BU VAHŞET'İN CEZASI 969 TL!
»  TARİHİ SÜMELA'YA KAÇAK KAT ÇIKMIŞLAR!
»  "UMARIM AHİRETTE KRİTER FARKLIDIR"
»  ESKİŞEHİR AKP'YE GİTMESİN DİYE LİDERLİĞİ REDDETTİ
»  KURBANA VE ÇEVRELERİNE VAHŞETİ YAŞATTILAR
»  KİLİS'TE DAM ÇÖKTÜ 5 ÖLÜ 4 YARALI
»  HAKKARİ'DE PKK KUTLAMALARI
»  ERDOĞAN'IN SÖZÜNÜ SENET SAYDILAR AŞI OLMADILAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.