Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1725
EURO
38,1661
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.921,190
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"HABERLİ DARBE Mİ YAPILIR"
 HABERLİ DARBE Mİ YAPILIR
 
Gazeteci Fikret Bila’ya konuşan eski Deniz Kuvvetleri Komatın Yener Karahanoğlu hakkındaki iddialara cevap verdi…İşte Bila’nın Milleyet’teki yazısı
 
19.4.2008 - 11:22

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Yener Karahanoğlu’nun, Anayasa Mahkemesi’ne 367 davasıyla ilgili kararı öncesinde baskı yaptığı iddiaları bir süredir basında tekrarlanıyor. Karahanoğlu’nun, dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu ile görüştüğü, “367 konusunda istenilen yönde karar almazsanız, ordu darbe yapacak” dediği, Tuğcu’nun, “Bunu çocuklarıma anlatamam” diyerek tepki verdiği, hatta “gözyaşlarını tutamadığı” ima ediliyordu.Karahanoğlu’na dünkü görüşmemizde bu iddiaları sordum.Karahanoğlu, bu konudaki haberleri ve köşe yazılarını hayretle karşıladığını belirttikten sonra şu yanıtı verdi: ‘Kimseyle konuşmadım’

“Dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Hanım’ı tanımam. Resmi törenlerde el sıkışmak dışında bir görüşmem, konuşmam olmadı. Onun sayısı da üçü geçmez. Tülay Hanım’la da mahkeme üyeleriyle de bir görüşmem, konuşmam olmadı. Bu nedenle gazetelerde çıkan haberlerin, yazıların tamamı hilaf-ı hakikattir.”

‘Haber verilerek darbe mi olur?’

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Karahanoğlu, haberlerde yer alan iddiaların mantık dışı ve saçma olduğunu da ifade ederek şu değerlendirmeyi yaptı:“Çıkan haberler, yazılar doğrusu akla ziyan. Bir kuvvet komutanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı veya bir üyeyi arayıp, ‘şu kararı almazsanız, darbe yapacağız’ der mi? Bunun akla sığan bir tarafı var mı? Mantıklı bir yönü var mı? Olacak iş mi? Ayrıca öyle haber verilerek darbe mi yapılır? Darbe yapmanın da kuralları vardır, gizliliği vardır. Bu bile düşünülse, iddiaların saçma olduğu anlaşılır.”

‘Arkadaşımla görüşürüm’

Karahanoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Deniz Kuvvetleri kökenli üyesiyle (Serdar Özgüldür) kişisel dostluğu sebebiyle zaman zaman görüştüğünü, ancak görüşmelerin hiçbirinde davaları konu etmediklerini belirterek şöyle dedi:“Deniz Kuvvetleri’nden Anayasa Mahkemesi üyesi arkadaşımla görüşürüm. Aynı üniformayı yıllardır taşımışız. Arkadaşlığımız, dostluğumuz var. Ama bu görüşmeler özel arkadaşlık görüşmeleridir ve hiçbirinde hiçbir dava konu edilmemiştir.”

‘Hukuka saygılıyım’

Karahanoğlu, hukuka ve hukukçulara her zaman saygılı olduğunu belirtti ve şu değerlendirmeyi yaptı:“Ben hukuka, adalete her zaman saygılı olmuşumdur. Yemin ettiğimden beri hep hukuka saygı göstermişimdir. O nedenle herhangi bir şekilde bir davaya müdahale etmeye çalışmak, mahkeme başkanı veya üyeleriyle böyle bir konuşma yapmak aklımdan bile geçmez. Hukuka ve hukukçulara çok önem veririm, her zaman kendi görevlerimde de hukukçulara danışarak karar vermişimdir.”

Tuğcu’nun karşı oyu

Karahanoğlu, bu sözleriyle iddiaları yalanlamış oldu. Dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu da, arkadaşımız Gökçer Tahincioğlu’nun haberinde göreceğiniz gibi, iddiaları yalanladı.Öte yandan, dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu’nun, 367 davasıyla ilgili olarak, mahkemenin yetkili olmadığı ve esasa geçilemeyeceği yönünde oy kullanmış olması da dikkat çeken bir yön. Tuğcu, 367 şartının aranması gerektiği yönünde baskı gördüğü iddialarına rağmen, CHP’nin yaptığı başvurunun usul olarak reddi yönünde oy kullanmıştı.

 
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞENER: "HALK BENİ İSTİYOR"

TMSF'DEN MEDYA'YA ZİNCİRLEME OPERASYON BAŞLIYOR

MESUT YILMAZ,YENİ PARTİSİYLE SAHAYA İNİYOR
»  "BÖBREK TAŞI DÜŞTÜ, KALBİNE STANT TAKILACAK"
»  "MECLİS'E ARTIK SİLAHLA GİRECEĞİM"
»  MİRAS KAÇIRAN TARİKAT'A YARGI DARBESİ
»  DTP'Lİ TUĞLUK: "KÜRT DEVLETİ OLMAZ"
»  "HIRSIZ, SAHTEKAR, AÇGÖZLÜ"
»  MECLİS ALİ KIRCA'YI ALBAY YAPMADI
»  İTALYAN SANATÇININ KATİLİ KAFAYI YEDİ
»  ADALET BAKANI ŞAHİN'DEN MHP'LİLERE:"BİZ, SİZDEN TÜRKÜZ"
»  10 YIL MARŞINI ÇALIN İNLESİN NAZLI ILICAK DİNLESİN..!
»  UNAKITAN'IN "RONALDİNHO" UYANIKLIĞI!
»  KÖRFEZİ ONLARA YALATA YALATA DOLDURTTUN
»  BU REZALETİ TEMİZLEYİN..!
»  DENİZ'DE CAN PAZARI
»  "OĞLUMUN ÇELTİK İHALESİNE KARIŞTIĞI KÜLLİYEN YALAN"
»  ŞENER'E BAŞBAKAN GİBİ KARŞILAMA
»  GÖKÇEK'İN CİN'İ ÇARPMAYA DEVAM EDİYOR
»  TMSF'YE YANLIŞ KİŞİYİ ATADILAR
»  TUĞCU, "ASKER BASKISI OLDU"YA SON NOKTAYI KOYDU
»  KAMER GENÇ, MECLİS'TE HELİN AVŞAR'A NELER ANLATTI?
»  PASAPORT İÇİN EMNİYET'E GELDİ, HEYECAN YARATTI
»  50 SORUDA SOSYAL GÜVENLİK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.