Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1515
EURO
38,1945
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.925,040
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
10 YIL MARŞINI ÇALIN İNLESİN NAZLI ILICAK DİNLESİN..!
10 YIL MARŞINI ÇALIN İNLESİN NAZLI ILICAK DİNLESİN..!
 
Dün lanetlenip bugün ilahi gibi sunulan 10.Yıl Marşı, hırsızlıklara Atatürk örtüsü idi ise AKP’nin yaptığı ne?
 
19.4.2008 - 02:08

AKP'nin takiyesini en iyi bilenlerden olan ve yazdığı yazılarla onları adetata çılgına çeviren Sabahattin Önkibar bu kezde  AKP'nin besleme kalemlerinin yazdığı yazıları onların yüzlerine şamar gibi vurdu. Acaba bu omurgasızlar anlarlar mı? Hatta bunlardan birisine geçenlerde bir gazetdenin yazarı canlı yayında omurgasız demişti de o omurgasız, omurgasız olduğu için söyleneni hiç üzerine almamıştı. şimdilerde gene kendi köşesinde omurgasızca yazdıgğı yazılarla kaleminden yağ damlatıyor.

Bizce anlamazlar çünkü onlar yedikleri arpaların peşinde kim fazla arpa verirse onun adına çığırtkanlık yaparlar. bunların ne mal olduklarını işte kendi kalemlerinden tek tek verdi. Yüzlerinin kızarıp kızarmadığınıda bilmeyiz. Çünkü onların yüzü ekranlara çıktıkları zaman zaten hep kırmızı görünüyor. Öye dolaşmayada mahkumlar.

İŞTE O OSMANLI TOKADI GİBİ YAZI

Dün lanetlenip bugün ilahi gibi sunulan 10.Yıl Marşı, hırsızlıklara Atatürk örtüsü  idi ise AKP’nin yaptığı ne?

Bugün AKP’ye adeta iman eden bazı kalemşörlerin yakın geçmişte 10. Yıl Marşı ile ilgili olarak   yazdıklarını sütunuma alıp bazı sorular yönelteceğim:
Şöyle yazdılar biat eden yazarlar kesimi:

NAZLI ILICAK:  “10. Yıl Marşı hırsızlıklara (Vurgun ve yolsuzluklara) Atatürk kılıfı (örtüsü) çekmekten başka bir şey değildir.”

FEHMİ KORU: “10. Yıl Marşı bir siyasal simgedir. 28 Şubat dönemine ait hiçbir özellik 10. Yıl Marşı eşlik etmezse vurgulanamaz.”

ABDURRAHMAN DİLİPAK: “10. Yıl Marşı İstiklal Marşı’nın rövanşı bence. İstiklal Marşı’ndaki o İslam vurgusu metnin tamamına bakıldığında ” O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli “ yeni Cumhuriyetin eski yapısından uzaklaştığını  gösteren bir marştı. Belki o nedenle bugün İstiklal Marşı’nı söyleyenlere bunu çok açık belirtmeseler de10. Yıl Marşı onlar için özel bir anlam ifade ediyor.”

AHMET KEKEÇ: “10. Yıl Marşı post-modern darbenin resmi cıngılıdır. Ne zaman 10. Yıl Marşı’nı duysam gözümün önüne ağlayan (general) Doğu Aktulga portresi geliyor. Sonra okul önünde coplanan türbanlı  öğrenciler, Sincan’da yürüyen tanklar ve andıçlara kurban edilen gazeteciler.”

AHMET TAŞGETİREN: “10. Yıl Marşı 28 şubat sürecinin simge üslubudur. İslami kesimde 10. Yıl Marşı’nı İstiklal Marşı’nın yerine koymak gibi bir endişe ya da eleştiri var.”
Veeeeeeeee.....

RECEP TAYYİP ERDOĞAN:

“Hep konuştular, demir ağlarla ördük dediler... Ne ördünüz bugüne kadar. Laftan başka.”
Tırnak içindi aktardığımız bu  yazı ya da beyanlardan sonra medyaya yansıyan iki  haberi de hatırlatalım:

- AKP 10. Yıl Marşı’nı İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitaplarından çıkardı.
- Vakit Gazetesinde manşet: 10. Yıl Marşı işkence...
Fotoğrafı bu şekilde ortaya koyduktan sonra soralım:

1) Nazlı Hanım, 10. Yıl Marşı dün hırsızlıkları örtüyordu. Peki, bugün neyi örtüyor? Yoksa sözkonusu AKP olunca örtünme olayı kudsiyete mi bürünüyor?

2) Fehmi Koru, 10. Yıl Marşı siyasal bir simge ise AKP’nin bunu kullanmasını yorumlar mısın? İçine  sindi mi? Sinmedi ise bir satır olsun neden yazmazsın? Yoksa TMSF yani devlet medyası dahil 4 ayrı yerden aldığın onlarca milyar maaşına zeval gelir diye mi susuyorsun?

3) Çizgisinin tutarlı adamı Dilipak beyefendi,  sana soruyorum, nedir bu hal? Suskunluk yakışıyor mu  sana?

4) Ahmet Taşgetiren, bir daha gazaba uğramak, yani kovulmamak için  susuyorsun değil mi? Gördün mü kimmiş ceberrut ve diktatör!.. İslamın o engin ve muhteşem hoşgörüsü nerde bu Baascılar nerde!

5) Sayın Kekeç, 10. Yıl Marşı dün  darbe cıngılıydı,  peki ya bugün ne?
Darbe cıngılı AKP’de okunursa ilahi mi oluyor? Değilse yazsana arkadaş... Sana Bülent Arınç’ın söylemi ile sesleneceğim. Ölüm var Ahmet Bey ölüm... Balık sormaz da yüce halık sorar bunu unutma...

6) Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın demir ağlar sataşmasına önce Deniz Baykal’ın o gün verdiği şu karşılığı aktaralım: “Atatürk ve Cumhuriyet dönemine niye saldırıyorsun? Bundan zevk mi alıyorsun? Türkiye’nin temelleri ve tarihi ile niye oynuyorsun.”  Ve ardından  Erdoğan’a soralım: AKP kongresinde size rağmen 10. Yıl Marşı çalınmaz. O izni vermekle dününüzü inkâr mı ediyorsunuz, yoksa  hafıza-i beşere sığınıp  kapatma davası öncesinde güya imaj mı yapmak istiyorsunuz? Yoksa  yoksa  acaba yine ben değiştim, pardon geliştim mi diyeceksin!..

+++++

İŞTE SİZE VESİKA
Muhalefet bunu seçim afişi yapmalı!

Yer: Adana...Tüp dağıtıcısı delikanlının elinde tüp patlıyor ve yangın çıkıyor.Yangında 18 yaşındaki Ahmet Göktüğ ile yanındaki yeğeni 8 yaşındaki İbrahim Yıldırım alev-alev oluyor. İki kurban hemen yakındaki bir hastaneye kaldırılıyor. İlk müdahale yapılıyor ama  hastanede  yeterli donanım yok. Derken donanımı olan bir başka hastaneye sevk işlemi başlıyor... Ancak  işlem bir türlü bitmiyor... Onlarca dakika ve  saatler derken yangında alev-alev olan biri 8 yaşındaki iki kurban acı içinde  feryadı-ı figan ediyor... Feryadı duyan yok.! Niçin mi? Hastanede sevk işlemi bitmiyor da bitmiyor... Peki, neden mi bitmiyor? Hastane kendi yaptığı müdahale için 230 YTL’sini istiyor, kurbanlarda o para olmayınca  bir  türlü sevk yapılmıyor... Tablo budur ve bu görüntüler TV’lerden de yayınlanmıştır... Sorarım size bu mudur AKP’nin sağlıkta yaptığı devrim!.. İnsanlar acıyla feryat ederek can verirken hastane hastayı, paramı almadım diye sevketmeyip rehin tutuyor.... Muhalefete çağrımızdır, alın bu foğrafı ya da görüntüleri günü geldiğinde yani seçim zamanında AKP’nin yüzüne çarpın!

+++++

ÖDÜLÜ SOYGUN
Kimsesizlerin kimsesi mi, yağmacıların hamisi mi?

Önce Milliyet ardından Vatan Gazetesi günlerdir yazıyor... Adı Mehmet Nazif Günal.. Eski bir Dev-Gençli.. İşadamlığı sürecinde de her dönemin adamı olmuş.. Bir ara  adı Özal ailesine yakın diye çıktı, bir ara  bugünlerde yüzüne bile bakmayıp telefona bile çıkmadığı Mesut Bey’in evinde görürdüm onu.. Derken  bir dönem güya Çillerci oldu ve hatta  yine iktidarında  MHP’ye bile yakın durdu. Hüsamettin Özkan’la da kankaydı... Ardından  2002 seçimi ile beraber bu sütunda yazdıklarımdan  hatırlayın AKP iktidara gelince Cemil Çiçek’i yanına alıp Başbakan Erdoğan’ın havalimanındaki hayır duaları ile umreye uçmuştu.. İşte bu Mehmet Nazif Efendi benim değil  Milliyet ve Vatan Gazetelerindeki manşet haberlerdeki iddiaya  göre sahilde o iki gazetenin ifadesi ile müthiş bir yağma yapmış, yani izin almaksızın kanunsuz olarak denizi  doldurmuş  ve  binlerce metrekare araziye havadan sahip olmuş.. Milliyet ve Vatan bunu haber yaptı ama AKP iktidarı ve bürokratları zerre tınmadı..... Yüzbinlerce satan bu iki gazete feryat ediyor, hükümet ilgisiz ve kayıtsız!. Dahası, AKP Mehmet  Nazif’in şirketine  ödül bile veriyor... Vah ki ne vah.... Bu tabloyu kimsesizlerin kimsesidir diye AKP’ye oy verenlere armağan ediyoruz...

+++++

FANTEZİ
Arzuhan Doğan Yalçındağ olmaz çünkü!

Bazı çevreler Berlusconi örneğinden hareketle  yeni siyasi oluşuma liderlik bağlamında  Aydın Doğan’ın kızı Arzu hanımın liderliğini öneriyor... Olmaz, olamaz, mümkün değil tutmaz... Peki, niçin mi? Hayır Arzuhan hanım gerçekten kaliteli ve donanımlı bir hanımefendidir de Türkiye’de Aydın Doğan’ın kızı halktan oy alamaz .Aydın bey ne kadar başarılı bir medya patronu ise  de  geniş kesimlerde   bir  kabulü ve desteği yoktur... Aydın Bey kapitalist mantıkta bir işadamı olduğu için  halkta kabul görmez... Ayrıca Doğan Ailesi Türkiye’de egemenleri temsil etmektedir. Dolayısı ile bu da bir dezavantajdır... Bize sorarsanız Aydın Bey böyle bir şey arzulasa,  yani kızının Başbakanlığını istese bile bunun olamayacağını görecek kadar öngörü sahibidir. Bu itibarla Arzuhan Hanımın önderliğindeki bir siyasi yapı teklifi sütun doldurmanın ötesinde bir mana ifade etmiyor... Hıncal Bey’in teklifi fantezidir...

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


UNAKITAN'IN "RONALDİNHO" UYANIKLIĞI!

KÖRFEZİ ONLARA YALATA YALATA DOLDURTTUN

BU REZALETİ TEMİZLEYİN..!
»  DENİZ'DE CAN PAZARI
»  "OĞLUMUN ÇELTİK İHALESİNE KARIŞTIĞI KÜLLİYEN YALAN"
»  ŞENER'E BAŞBAKAN GİBİ KARŞILAMA
»  GÖKÇEK'İN CİN'İ ÇARPMAYA DEVAM EDİYOR
»  TMSF'YE YANLIŞ KİŞİYİ ATADILAR
»  TUĞCU, "ASKER BASKISI OLDU"YA SON NOKTAYI KOYDU
»  KAMER GENÇ, MECLİS'TE HELİN AVŞAR'A NELER ANLATTI?
»  PASAPORT İÇİN EMNİYET'E GELDİ, HEYECAN YARATTI
»  50 SORUDA SOSYAL GÜVENLİK
»  ERDOĞAN, DERS ÇALIŞMAK İÇİN ORTADAN KAYBOLMUŞ
»  BAYKAL, CEM EVİ TEMELİ ATACAK
»  AKP, 301'DE GERİ ADIM ATTI
»  BAYKAL, KAMER GENÇ'E SAHİP ÇIKTI
»  VAAN GAAL'DAN GALATASARAY'LILARI ÜZECEK AÇIKLAMA
»  PİRİNÇ OLAYINI ÜSTÜNE ATANLARI MAHKEMEYE VER UNAKITAN
»  ERDOĞAN'DAN AKPM BİLDİRİSİNE DESTEK
»  AKPM, TEHDİT BİLDİRİSİNİ RESMEN YAYINLADI
»  1 MAYIS'IN KADERİ PAZARTESİ GÜNÜ BAKANLAR KURULU'NDA
»  ERDOĞAN MUDURNU'DA
»  "CHP VE MHP'LİLER OLMASAYDI BENİ LİNÇ EDECEKLERDİ"
»  23 NİSAN, RESEPSİYON KRİZİ İLE BİRLİKTE GELİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.