Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"HORTUMUN UCU AKP GENEL MERKEZİNDEDİR"
 HORTUMUN UCU AKP GENEL MERKEZİNDEDİR
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat’ı hayali ihracat yapmakla suçlayıp istifaya davet etti.
 
1.11.2008 - 23:45

Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'nda CHP Mersin İl teşkilatının düzenlediği ‘Cumhuriyet ve Gençlik’ konulu konferansa katıldı. 2 bin kişinin tıklım tıklım doldurduğu salonda ayakta alkışlanan Kılıçdaroğlu, konuşmasında yolsuzluk iddiaları nedeniyle canlı yayında tartıştığı Dengir Mir Mehmet Fırat'a ağır eleştirilerde bulundu. ‘Genel Başkan yardımcısı hayali ihracatçı’ diyen Kılıçdaroğlu, “Yakasında hayali ihracat yaptığına dair Danıştay kararı asılıdır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını devletin hazinesinden alan milletvekili, iktidardaki bir partinin genel bakan yardımcılığı koltuğuna oturamaz. Oturuyorsa vicdani açıdan, dini açıdan hukuk açısından ve ahlak açısından sorgularım. Bunlarda ahlak, din, vicdan anlayışı yok, namus kavramını denen bir şey yok. Fırat, ‘Kılıçdaroğlu belge değil, şüphe uyandıracak deliler getirirse namusum üzerine söylüyorum siyaseti ve milletvekilliğini her şeyi bırakacağım' dedi. Biz alnının ortasına Danıştay kararını yapıştırdık. O koltukta hangi yüzle otuyor. Bunu söyledikten sonra vatandaşın arasına hangi yüzle çıkıyor” dedi.

HIRSIZ MÜSLÜMAN OLMAZ

CHP’nin kanında, damarlarında yolsuzluğa karşı bilinç olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Tüyü bitmemiş yetimin hakkını onlardan soracağız. Bunlar ne diyorlar? Bunlar gelip sizlerin arasına katılıp, dinden imandan bahsediyorlar. Bunların gerisine bir bakın. Bunlar size gelince, ‘din,iman’ öbür tarafta gidince ’han hamam’. Altlarında lüks arabalar var. Biz marka giymeyiz, onlar marka giyerler. Nereden bulurlar bu paraları? ‘Bakanlıkta çalıştık’ diyorsanız, kardeşim biz de çalıştık. Üstelik en yüksek maaşlarla çalıştık. Nerden bu köşeleri döndüler? Hırsızlık yapan Müslüman olamaz. Bunu bir tarafa kesin yazmamız lazım. Yolsuzluk yapan adamın Müslümanlık kimliğini tartışırız. Biz Hz. Ömer’in adaletini istiyoruz onlar ise kendi çıkarlarını savunuyorlar” diye konuştu.

KADİR TOPBAŞ, 11 MİLYON YTL RANT SAĞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 48 saat içinde gözü doymamış bir işadamına 11 milyon YTL rant sağladığını öne süren Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

“Bunu hangi ahlak hangi vicdan, hangi din kabul eder? Bu kişi hala koltuğunda oturuyor. Kimin desteğiyle koltuğunda oturuyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle oturuyor. O hayali ihracatçı kimin desteğiyle koltuğunda oturuyor? Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle oturuyor. Buna şiddetle karışı çıkıyoruz. Nerede bir AKP yönetimi varsa, orada rant vardır, orada paylaşım vardır. AKP’nin içinde olan namuslu milletvekilleri de bundan rahatsızlar.”

“HORTUMUN UCU AKP GENEL MERKEZİNDEDİR”

Başbakan Erdoğan'ın demokrasi ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi konusunda derse ihtiyacı bulunduğunu öne süren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
“Hatay'da Ali Dibo'yu ortaya çıkartan bir AKP milletvekilini ne yaptılar? Partiden attılar, yani yolsuzluk yapanı değil, yolsuzluğu ortaya çıkartanı attılar. ‘Hortumu kestik’ diyorlar doğru. Başkalarına giden hortumu kesip, AKP Genel Merkezi'ne bağladılar. Orada kim oturuyor? AKP'nin ikinci adamı oturuyor. Bu adam devleti tokatlamadı mı? Bir de diyorlar ki; ‘Biz yolsuzlukları önleriz.’ AKP onu ancak bizim külahımıza anlatır. Ne diyorlar kısaca ‘Ak Parti.' Neresi ‘Ak' bunun? Bence, ‘Kara Parti', ‘Ye Partisi' diyebiliriz, Eğer kendisine ‘Ak’ diyen bir parti yiyiciler partisi konumuna gelmişse, ona hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur.”

AKP'nin Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşıma planına da şiddetle karşı çıktıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “İstanbul'u finans merkezi yapacaklarmış. Siz eğer İstanbul’u başkent yapmayı hayal ediyorsanız onu unutun. Hilafete izin veremeyeceğiz Bunun yeri yoktur. Eğer bir ülkenin Başbakanı bir şeyhin önünde diz çöküp, ona biat ediyorsa, bu ülkenin Başbakanı olamaz” dedi.

Kılıçdaroğlu, gençlerin biat kültürüyle yetiştirilmesi halinde çağ dışı bir Türkiye ortaya çıkacağını, Başbakan Erdoğan'ın kendisini eleştiren gazeteleri ‘evinize almayın’ çağrısının da yanlış olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından kürsüye AKP eski Mersin Milletvekili Nazım Baş geldi. Baş, kendini tanıtınca salondan ‘yuh’ sesleri yükseldi. Görevlilerin müdahalesiyle kalabalık susturuldu ardından konuşmaya başlayan Nazım Baş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM'nin yüz akı olduğunu ve kendisini kutladığını söyledi. Baş, bu kez alkış yağmuruna tutuldu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN: ÖCALAN'A İŞKENCE İDDİALARI YALAN

VAN'DAKİ OLAYLARDA 44 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

KILIÇDAROĞLU, ADAYLIK KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ
»  ESKİ BELEDİYE BAŞKANI'NA ALIŞ VERİŞ ERKEZİNDE İNFAZ
»  CAN DÜNDAR'IN FOTOĞRAFI AŞIRMA ÇIKTI!
»  'HIRSIZ MÜSLÜMAN OLMAZ' DEDİ HÜCUMA GEÇTİ
»  DTP"LİLER 7 ORDU KIŞLASINA KAMP KURDU
»  "KAN ÜZERİNE KURDUKLARI DÜZEN ALTLARINDAN KAKIYOR"
»  AKP"DEN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İÇİN KRİTERLER
»  DİYARBAKIR'DA DTP ŞOVU!
»  BAYKAL'DAN ADLİ TIP'A VERYANSIN
»  FLAŞ.. HAKKARİ AKP BİNASINDA PATLAMA
»  "ÜZÜLEN TARAF İNŞALLAH ERDOĞAN OLUR"
»  BAYKAL'DAN HÜKÜMETE DOĞALGAZ ZAMMI İSYANI
»  ERDOĞAN"IN VAN GEZİSİ OLAYLI BAŞLADI
»  HÜSEYİN ÜZMEZ, YENİ ŞAFAK'I BİLE İSYAN ETTİRDİ
»  ERBAKAN, ERDOĞAN"DAN NE İSTEDİ?
»  ATATÜRK DİRİLSE VE GELSE...
»  ÖCALAN, HÜCRESİNDE DÖVÜLDÜ MÜ?
»  "ERDOĞAN'IN ALTERNATİFİ BENİM"
»  CHP'DE "DEĞİŞİM İÇİN PUSULA" ÇALIŞMASI
»  ATATÜRK'ÜN EN HAYATİ MESELESİ
»  SABANCI'LARIN KAÇIRILAN GEMİSİ EİL LİMANINA ÇEKİLİYOR
»  "RTÜK MASRAFLARI ÖDEDİ " HABERİ FOS ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.