Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1574
EURO
38,2169
IMKB
9.725,000
ALTIN
2.921,290
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'KAÇ KİŞİ DİNLENİYOR' SORUSUNA 'GİZLİ' YANITI
 KAÇ KİŞİ DİNLENİYOR  SORUSUNA  GİZLİ  YANITI
 
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü’nün kaç kişinin telefonunun dinlendiği sorusuna “gizlilik” gerekçesiyle yanıt vermedi.
 
20.9.2008 - 00:08
CHP’li Çöllü ise Atalay’ın yanıtına, “telefon konuşmaları gazetelerde yayınlanırken bakan kaç kişinin dinlendiğini gizlilik gerekçesiyle açıklamıyor. Bu yanıt ile aslında AKP  döneminde ne kadar telefon dinlemesi yapıldığı gizlenmek, perdelenmek isteniyor” şeklinde tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay,  CHP Antalya  Milletvekili Hüsnü Çöllü’nün, telekulak iddiaları ve Türkiye’de kaç kişinin telefonunun dinlendiğine ilişkin soru önergesini yanıtladı. Kaç kişinin telefonunun dinlendiğine ilişkin rakamları “gizlilik” gerekçesiyle vermeyen Bakan Atalay, şunları söyledi:

“5397 sayılı Kanun ile değişik, 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet, 2803 sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri, 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunları hükümlerine göre yürütülen faaliyetler çerçevesinde elde edilen bilgi ve kayıtların saklanmasında ve korunmasında gizlilik ilkesi geçerlidir. Telekomünikasyon yoluyla iletişimin dinlenmesi veya tespit edilmesi yürürlükte bulunan kanunlarda belirtilen usul ve esaslara uygun olarak yargı kararları doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.”

“SAV TELEFONUNU AÇIK BIRAKMIŞ”

Atalay,CHP  Genel Sekreteri Önder Sav ve Anayasa Mahkemesi  Başkan Vekili Osman Paksüt’ün telefonlarının dinlendiği iddiaları konusunda ise “Anayasa Mahkemesi Başkan vekili ile CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlenmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir” dedi. Sav’ın dinlendiği iddialarının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal ettiğini ifade eden Atalay, “İncelemeyi yapan Cumhuriyet savcısı telefon görüşmesine ilişkin kaydın Önder Sav’ın telefonunu açık bırakması nedeniyle gerçekleştirildiğini tespit ederek konuyla ilgili kavuşturma yapılmasına yer olmadığına karar vermiştir” dedi.

ÇÖLLÜ’DEN YANITA TEPKİ
CHP Antalya  Milletvekili Hüsnü Çöllü ise Bakan Atalay’ın yanıtına tepki gösterdi. Kendisinin istatistiki bilgi sorduğunu bu rakamların gizlilikle ilgisinin olamayacağını kaydeden Çöllü şunları söyledi:

“Doğrusu ve şeffaflık gereği, devlet suç ve suçla mücadele için yaptığı telefon dinlemelerinin istatistiki bilgilerini verebilmeliydi. Sayın Bakan, istatistiki bilgi için gizli diyor ama gazetelerde boy boy dinleme kayıtları yayınlanıyor. Hem de yürütülen soruşturmayla ilgisi olmayan, kişilerin özel konuşmaları, özel hayatları gazete sayfalarında yer alıyor. Sayın Bakan, istatistiki bilgileri gizlilik gerekçesiyle saklayacağına, vatandaşlarının gerçekten gizli kalması gereken konuşma kayıtlarını gizli tutabilmeliydi. Gazetelerden görüyoruz ki ilgili ilgisiz bir sürü insanın telefonu dinlenmiş. İmha edilmesi gereken kayıtlar, saklanmış. Bu yanıt ile aslında, AKP  döneminde ne kadar telefon dinlemesi yapıldığı gizlenmek, perdelenmek isteniyor. Ben sayın Bakan’dan bu istatistiki bilgiyi kamuoyuyla paylaşmasını bekliyorum. Demokrasi, şeffaflık bunu gerektirir.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DİYANETTEN, MESAİ'YE GÖRE CUMA NAMAZI AYARI

BAYKAL CANLI YAYINDA

MİLLETVEKİLİNDEN, MÜDÜRE DAYAK İDDİASI
»  TUZLA'DA FİLİKA FACİASINA 5 TUTUKLAMA
»  10 TÜRK'TEN 9'U ORUÇLU
»  AKMAN, ŞİRKET ORTAĞI ÇIKTI
»  DENİZ FENERİ SANIĞINDAN MEKTUP VAR
»  ERUYGUR'UN GATA'YA NAKLİ RİSKLİ BULUNDU
»  BEŞİKTAŞ'A KIYAK MAÇ
»  KPSS'DE BÖYLE SKANDAL GÖRÜLMEDİ
»  İSLAMİ HOLDİNGLERE TOPLU DAVA HAZIRLIĞI
»  FLAŞ.. FLAŞ.. ERDOĞAN-DOĞAN SAVAŞINDA EN SON HAMLE!
»  OSMANLIYI BÖLEN İNGİLİZ MEZARINDAN ÇIKARTILDI
»  RUSYA NATO'YU TEHDİT ETTİ..
»  FENERCİ MEHMET GÜRHAN ÖYLE BİR CEZAEVİNE VERİLDİ Kİ...
»  "BU GAZETELERİ EVİNİZE SOKMAYIN"
»  MEMURLAR BODROLARINI İNTERNET'TEN ALABİLECEK
»  ŞERİAT MAHKEMESİ'NDEN EN FAZLA KADINLAR ZARAR GÖRÜR
»  RTÜK BAŞKANI İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI AMA..
»  "TEMİZ ELLER" RTÜK'TE BAŞLASIN
»  AKP İKTİDARIYLA TÜREYEN MİLYARDERLER KİM?
»  İP'DEN 2 EMNİYETÇİ VE 3 SAVCI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  BU AYIP KIZILAY'A YAKIŞMADI
»  BİR YOLSUZLUK İDDİASI DA MHP'DEN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.