Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1754
EURO
38,1290
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.916,180
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BİR YOLSUZLUK İDDİASI DA MHP'DEN
BİR YOLSUZLUK İDDİASI DA MHP DEN
 
MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, Aksaray Belediyesi’nde imar yolsuzluğu yapıldığını ve 6 milyon YTL kamu zararına yol açıldığını öne sürdü.
 
20.9.2008 - 00:22
MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu ve Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan ile Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Aksaray Belediyesi ile ilgili imar yolsuzluğu iddialarını gündeme getirdi. Yerel seçimler yaklaştıkça AKP’li belediye başkanlarının görev sürelerinin sonuna yaklaştıkça telaşlı ve aceleci tavırlarla imar planlarında ve ihalelerde usulsuzlük yaptığını savunan Ertuğrul, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Balta’nın da tüm uyarılara rağmen yasalara ve yönetmeliklere uymadan kamuyu zarara uğrattığını öne sürdü. Aksaray Belediyesi’ne ait şehir merkezindeki Ereğli Kapı mahallesindeki bir arazi için taşınmaz kat karşılığı olarak ihaleye çıkıldığını kaydeden Ertuğrul, ihaleyi Kocagöl inşaat isimli firmanın yüzde 50,4 tenzilatla aldığını belirtti. Belediye Başkanı’nın hiçbir gerekçe göstermeden, müteahhit firmanın bütün şartları yerine getirmiş olmasına rağmen ihaleyi iptal ettiğini ve 9 ay sonra yeniden ihaleye çıkıldığını bildiren Osman Ertuğrul, 12 Mart 2008 tarihinde yeniden ihaleye çıkıldığını ve bu kez yüzde 33.4 tenzilatla ihaleyi Anadolu AŞ isimli firmanın aldığını kaydetti.

Ertuğrul şunları söyledi:
“Birinci ihaledeki konutlar iş merkezine ve ticari büroya çevriliyor, değer artıyor, birinci ihale ile ikinci ihale arasındaki kamu zararı yüzde 17’dir. Tüm bu ihaleler yapılırken imar planı hiç dikkate alınmıyor farklı bir proje ihale ediliyor. İmar planını projeye uydurmak için plan tadilatının yapılması gerekiyor ve 5 Haziran 2008 tarihinde toplantıda görüşülmek üzere belediye meclisine gönderiliyor. Belediye meclis üyelerinin itirazlarına rağmen değişiklik hemen oylanıp AKP oylarıyla kabul ediliyor. Tüm bu ihale ve imar planı değişiklikleri yapılırken Haziran ayının ilk günlerinde inşaata ruhsatsız olarak başlanıyor”
İnşaata ruhsatsız olarak başlanması nedeniyle valiliğe ve belediyeye defalarca başvuruda bulunduğunu, inşaatın mühürlenmesine rağmen inşaatın devam ettiğini belirten Ertuğrul, “önceki ihale kamunun menfaatine iken belediye başkanı ihaleyi hangi gerekçe ile iptal etmiş ve 150 bin YTL teminatı iade etmiştir. Arsa üzerinde 1 yıl içinde 2 defa ihale yapılıyor, ihale onaylandıktan sonra plan değişikliğine gidiliyor, yapılan iş kılıfına uyduruluyor. İnşaat ruhsatsız başlıyor, 2 defa ceza yazılıyor ve devam ettiriliyor. Göz yumuluyor. Kanun ve yönetmeliklere aykırı şartname hazırlanıyor. Plan tadilatına yapılan itirazlar belediye meclisine getirilmiyor. Plan tadilatı kesinleşmeden ruhsat veriliyor” diye konuştu.

-“KAMU ZARARI 6 MİLYON YTL”
Belediyenin kat karşılığı olarak verdiği projenin bugünkü değerinin müteahhit firmanın sattığı fiyatlara göre en az 25 milyon YTL civarında olduğunu söyleyen Ertuğrul, yapılan usulsüzlük ve yolsuzluk nedeniyle kamu zararının ise 6 milyon YTL olduğunu söyledi. Ertuğrul, “imar planında yapılan tadilatın ve 2 ihale arasındaki farkın rantı ana yola açılan cephe genişliğinden dolayı en az 2 milyon YTL, ihaleler arasındaki farktan dolayı en az 4 milyon YTL, yaklaşık 6 milyon YTL’ye yakın bir rant sağlanmıştır. İhaleyi alan firma ile birlikte 2 meclis üyesinin de ortak olduğu söylentileri ve bu arsaya 200 m mesafedeki çarşı yapı kooperatifi arsası üzerinde de aynı oyunların oynandığı ve son aşamaya gelindiği ve yakın zamanda da ihale edileceği söylenmektedir”diye konuştu. Ertuğrul, yolsuzluk iddiaları nedeniyle Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve başbakan ve İçişleri Bakanı başta olmak üzere ilgili yerlere başvuracaklarını kaydetti. (ANKA)
(EG/ZG)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERGENEKON'DA 8. DALGA, 5'İ ASKER, 15 GÖZALTI

ERGENEKON DAVASINDA FLAŞ GÖZALTI

LEYLA ZANA'YA 60 YIL HAPİS İSTEMİ
»  İZMİR'DE BELEDİYEDEN BANKA HESABINA RAMAZAN YARDIMI
»  CHP: "RTÜK BAŞKANI İSTİFA ETMELİ"
»  AMERİKAN ŞİRKETİNDEN TÜRKİYE'DE ORUÇ VE NAMAZ ANKETİ
»  YÖK BAŞKANI'NIN RÜYASI
»   DAVA DOSYASI ALMANYA’DAN TALEP EDİLECEK
»  TOPTAN:"ALMANYA'NIN KARARI GÖZ ARDI EDİLEMEZ"
»  ACUN ILICALI'YA KÖTÜ HABER
»  BAYKAL:"RTÜK BAŞKANI DERHAL İSTİFA ETMELİ"
»  BAYKAL, SAÇ EKTİRME ESPRİSİNE GÜLMÜŞ!
»  BAYKAL'IN MAL VARLIĞI AÇIKLAMASI, AKP'Yİ TATMİN ETMEDİADI
»  BAŞBUĞ'DAN ÖCALAN'LI DERS KİTABINA TEPKİ
»  SENDİKA AĞALARINA KISKAÇ HAREKATI
»  AKP'Lİ BAŞKANLARIN KARNE HEYECANI
»  BAYKAL, BABAYİĞİT SAVCI ARIYOR
»  BAŞBAKAN ZEKAT HIRSIZLARI İÇİN ALMAN ELÇİYE NE SÖYLEDİ
»  ZEKİ ERGEZEN'DEN ŞOK SÖZLER
»  AVRUPALI IRKÇILARDAN KÖLN CAMİ PROTESTOSU
»  VURAL: DENİZ FENERİ'NİN ÜZERİ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR
»  DENİZ FENERİ'NİN TÜRKİYE'DEKİ SUÇLULARI DA BULUNMALI
»  CHP'DEN ERDOĞAN'A: "SENDE MAL VARLIĞINI AÇIKLA"
»  TEZKERE BİR YIL UZATILDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.