Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1970
EURO
37,8645
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.918,390
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"KAÇAK KURAN KURSLARI İÇİN UYARDIM, DİNLEMEDİLER"
 KAÇAK KURAN KURSLARI İÇİN UYARDIM, DİNLEMEDİLER
 
AKP eski milletvekili Tayyar Altıkulaç, TCK değişikliği yapılırken kaçak Kuran kursu açanlara verilen cezanın azaltılmasına itiraz ettiğini söyledi. Altıkulaç "Böylece izinsiz faaliyetlerin yaygınlaşacağını biliyordum. Uyardım ama dinlemediler" dedi.
 
5.8.2008 - 00:09
KONYA’da 17’si çocuk 18 kişinin ölümüne neden olan yurt binasıyla yeniden tartışılmaya başlanan, kaçak Kuran kurslarına cezayı hafifleten TCK değişikliğinin, dönemin TBMM  Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve Diyanet İşleri eski Başkanı AKP’li Tayyar Altıkulaç’ı bile çileden çıkardığı anlaşıldı.

Hürriyet’e, bu değişikliğin yapılmaması için hiçbir konuda ısrar etmediği kadar ısrarcı olduğunu anlatan Altıkulaç, "Konya’daki olayı duyunca yüreğim cız etti. O dönem izinsiz faaliyetlerin olduğunu zaten biliyordum. Bu değişiklikle bu faaliyetlerin daha da yaygınlaşacağı ve önüne geçilmez hale geleceği endişemi paylaşarak arkadaşlarımı uyardım, dinlemediler" dedi. Yeni yasama döneminde bu konunun tekrar gündeme alınmasını isteyen Altıkulaç, "Konya bir olaydır. 18 can gitmiştir. Çok canlar gidiyor vatan millet için ama olay 18 canı katlayacak boyutta sakıncalı ve yanlış. Elinizi vicdanınıza koyarak gerekeni yapın" çağrısı yaptı.

Israrcıyım dedim

Altıkulaç, Konya olayının ardından tartışılmaya başlanan, yasaya aykırı eğitim kurumu açanlara verilmesi öngörülen 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasını, 3 aydan 1 yıla indiren TCK değişikliğinin perde arkasını Hürriyet ile paylaştı. Altıkulaç, şunları söyledi:

"Yeni TCK yürürlüğe girmeden bazı maddelerinde değişiklik yapılması hasıl oldu. Bu maddeler üzerinde değişiklik yaparken yasadışı eğitim kurumları maddesi de değiştirilmek istendi. İlla bir önergeyle bu cezayı hafifleştirmek istiyorsanız, yıllardan bu yana devam eden hükmüne döndürün, ’eski haline getirdik dersiniz’ dedim. Komisyonda geri çekilen önergenin Genel Kurul’da yeniden gündeme getirilmesini de siyaseten yakışıksız ve yanlış bulduğumu da söyledim. ’Ben bu konuda hiçbir konuda ısrarcı olmadığım kadar ısrarcıyım bunu bilin’ dedim, ’Bakalım, edelim’ dediler. Baktılar eylediler. Ağırlaştırılmış cezayı kaldırdılar.

Bu gizlilik niye

Türkiye’de Kuran kursu açmak ve öğretmek yasak bir eylem değil, devletin güvencesi altında Diyanet ve Milli Eğitimin denetimi altında bütün genişliğiyle yapılabilen bir faaliyettir. Bir kısım faaliyetler bu şemsiye dışında yapılmak isteniyorsa bunun başka nedenleri vardır. Bu nedenler üzerinde her vatandaş gibi devletin de tüm yetkililerin de durması gerekir. Bir kurs, bir pansiyon niçin izinsiz açılır? Mülki idare buna niçin göz yumar; siyasetçiler niçin bu insanlara göz kırparlar? Mezhep ve meşrebimiz, sempati duyduğumuz cemaat ya da tarikat ne olursa olsun, maksat masum bir çerçevede insanımıza din eğitimi vermekse bu örtülülüğün anlamı ne? Eğer illa örtüden yana isek cemai ve meşrebi örtülü bir amacınız var anlamına gelir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'IN 'KARARDAN SONRA YAZ' DEDİKLERİ

BAŞKENT'TE 15 GÜN İÇİNDE 27 ŞÜPHELİ BEBEK ÖLÜMÜ

İŞTE YENİ KOMUTA KADEMESİ
»  KÖŞK'TEN "ÇUKURAMBARDAKİ 3'CÜ KİŞİ KİM" AÇIKLAMASI
»  BAŞBUĞ, GENELKURMAY BAŞKANI
»  SİMENS'İN RÜŞVETÇİSİYLE YEMEK YİYEN BAKAN KİM?
»  BAŞBAKAN'IN SAĞLIK RAPORU
»  GAY HAHAM'IN DOSYASI SIR OLDU..!
»  MOSSAD'IN GÖNDERDİĞİ 17 MİLYAR DOLARI KİMLER ALDI?
»  ERDOĞAN'IN YAŞ TUTUMU NEDEN DEĞİŞTİ
»  İLHAN SELÇUK'UN SAĞLIK RAPORU BİLE DELİLLER ARASINDA
»  AKP'DE ERGENEKON SESSİZLİĞİ
»  O HAİNLER ÖLDÜRÜLDÜ
»  YAŞ'TA 3'CÜ GÜN ÇALIŞMALARIDA TAMAMLANDI
»  BAKAN'A GÖRE YANAN ALAN 4 BİN HEKTAR
»  KAZAN: ÜÇ SAVCI'YA DA TAZMİNAT DAVASI AÇIN
»  NE TANIKTILAR,NE SANIK ERGENEKON ONLARI AFİŞE ETTİ
»  GLADYATÖRLER JİGALOLUK DA YAPIYORMUŞ
»  CANİ İNSAN KAÇAKÇISI "VİSKİCİY"Dİ
»  POLİS'İN SİLAHINA EL KONULAMAYACAK
»  GİZLİ ÇUKURAMBAR BULUŞMASINDAKİ SIR KİŞİ KİM?
»  PKK'YA GÖNÜLLÜ YARDIM EDEN ÜNLÜLER
»  "AKP DAHA ÇOK ÇABA GÖSTERMELİ"
»  KÜRT İŞADAMI CİNAYETLERİNİN SIRRI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.