Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2624
EURO
37,6097
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.910,670
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"KELLE" DAVASI SINIRLARI AŞTI
 KELLE  DAVASI SINIRLARI AŞTI
 
Avustralya’daki bir radyo programında, teröristbaşına “sayın”, şehitlere “kelle” diyen Tayyip Erdoğan’ın “3 kuruş” tazminata mahkum edilmesinin heyecanı yurt dışına taştı.
 
16.12.2007 - 00:11

 Avrupa’daki şehit yakınları Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz’le temasa geçiyor. Kerinçsiz, kendileriyle irtibat kurmak isteyenler için telefon ve elektronik posta adreslerini açıkladı...

Başvuru Adresi
Telefon numaraları;
0212 523 18 18 
0212 521 91 11 - 0212 521 91 27
Belgegeçer; 0212 523 18 30
Elektronik posta adresi;
[email protected]

“Kelle” davası yurtdışına uzandı
Başbakan Erdoğan hakkında dava açmak için yaşanan hareketliliğin sadece yurtiçinde olmadığını belirten Avukat Kemal Kerinçsiz, Avusturya ve Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden telefonlar aldıklarını söyledi

Avusturalya’da katıldığı bir radyo programında, teröristbaşı Abdullah Öcalan’dan “sayın” şehitlerden de “kelle” olarak bahseden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 kuruşluk tazminat davasına mahkum edilmesinin yankıları sürüyor. Yurtiçinden ve yurtdışından Büyük Hukukçular Birliği ile irtibata geçin şehit yakınları  dava açma hazırlığı yapıyor. Şehit aileleri dernekleri de hem bireysel hem dernek adına davacı olmak için harekete geçti.

Yoğun ilgi var
Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz, “dava açın” kampanyasına ilginin yoğun olduğunu söyledi. Kerinçsiz, “Yüzlerce dernekten telefon aldık. Onları bilgilendiriyoruz. Nasıl bir yöntem izlemeleri gerektiğini anlatıyoruz. Örnek dava dilekçeleri göndererek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çok sayıda ilden dava açma hazırlığına ilişkin haberler alıyoruz” dedi.

Dava rekoru kırılacak
Şehit ailelerinin sorunları ile ilgilenen çok sayıda derneğin, toplantılar yaparak nasıl bir süreç izleyeceklerini ele aldıklarını anlatan Kerinçsiz, önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan hakkında açılacak dava sayısında patlama yaşanacağını söyledi. Kerinçsiz, “Sinop, Samsun, Bergama, Adana Antalya, aklınıza neresi gelirse, büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Bunu da bize gelen telefonlardan anlıyoruz. Dava rekoru kırılacak” diye konuştu.

Toplum kenetlendi
Sadece şehit yakınlarından değil, toplumun tüm kesimlerinin konuya ilgi duyduğunu ifade eden Kemal Kerinçsiz, değişik vakıf, dernek, siyasi parti il ve ilçe başkanlıklarından telefon aldıklarını da ifade etti.  Avukat Kerinçsiz, şöyle devam etti: “Tüm Türkiye’nin kenetlendiğini görüyoruz. Herkes bu konuda neler yapabileceklerini soruyor. Şehit ailelerine nasıl bir yardımdan bulunabiliriz. Bu davada onların yanında olmak istiyoruz’diyorlar.”

Sınırdışından arıyorlar
Başbakan Erdoğan hakkında dava açmak için yaşanan hareketliliğin sadece yurtiçinde olmadığını belirten Avukat Kerinçsiz, yurtdışından da telefonlar aldıklarını söyledi. Kerinçsiz, “Avusturalya ve Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden telefon alıyoruz. Bize nasıl bir yol izleyeceklerini soruyorlar. Biz de kendilerine yardım için elimizden geleni yapıyoruz”  dedi.  

Kerinçsiz telefonlara yetişemiyor
Kampanyaya katılmak için....
BÜYÜK  Hukukçular Birliği Başkanı Kemal Kerinçsiz,  Başbakan Erdoğan’a dava açmak isteyen şehit yakınlarına hukuki danışmanlık yaptıklarını söyledi. Kerinçsiz, şehit yakınlarının aşağıdaki irtibat adreslerinden kendilerine ulaşılabilineceğini ifade etti.
Telefon numaraları:
0212 523 18 18 -
0212 521 91 11 -
0212 521 91 27
Belgegeçer: 
0212 523 18 30
Elektronik posta adresi;
[email protected]

Bize destek yağıyor
13 şehit yakınıyla birlikte Başbakan Erdoğan’ı tazminata mahkum ettiren İstanbul Şehit Aileleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba davaların devamının geleceğini açıkladı. Yurt içinden ve yurtdışından kendilerine destek yağdığını belirten Akbaba, şunları kaydetti: “Bizim açmış olduğumuz üç kuruşluk davaya Türkiye’deki bütün şehit aileleri destek çıktı. Bu konuda bize destek yağıyor. Dernek olarak değil, şahıs olarak davalar açılacak. Biz dernek olarak dava açtığımızda örneğin 100 trilyonluk bir tazminat isteyebiliriz. Ancak üyeler ve şahıslar tazminatın bedelini kendileri belirleyeceklerdir. Bu daha fazla da olabilir, daha az da olabilir” şeklinde konuştu.

Arkası geliyor
Yurdun dört bir yanındaki şehit ailesi derneklerinin dava için hazır olduklarını da söyleyen Akbaba, “ İzmir, Gaziantep, Sivas, Bursa ve Kars illerimizde derneklerimize üyeler dava açmak için hazırlıklarını sürdürüyorlar. Bu derneklerimizdeki üyeler de dava açacaklar” dedi.  Şehit Babası ve Anadolu Şehit Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Gencek, yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada dava açma konusunu şehit ailelerinin kendisine bıraktıklarını söyledi. Gencek, “Yönetim Kurulu toplantımızda dava açıp açmama kararını şehit ailelerimize bıraktık. Dernek olarak biz dava açmayacağız. Ancak üyelerimize de dava açıp açmama konusunda bir telkinde bulunmayı düşünmüyoruz. Kararı kendileri verecekler. Ancak ilk tepkiler dava açılması yönünde oldu” dedi. 
* Fatih ERBOZ

İliştirilmiş medya görmedi
Şehitlere “kelle” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tazminata mahkum edildiğini Yeniçağ’dan  öğrenen diğer medya kuruluşları da dün habere geniş yer ayırdı.
Sabah; “Kelle sözüne  3 YKR tazminat”, Milliyet; “Kelle cezası, Hürriyet “Kelleye 3 kuruş ceza”, Radikal; “Erdoğan’a kelle cezası”, Akşam gazetesi ise ; “Şehit yakınlarına 3 kuruş ödeyecek” başlığıyla haberi okuyucularıyla paylaştı. Habere geniş yer ayıran Vatan gazetesinin yazarı Mustafa Mutlu’nun gündeminde de aynı haber vardı. AKP hükümetine yakınlığı ile bilinen “iliştirilmiş medya” ise yine başını kuma gümdü. Yenişafak, Zaman, Bugün, Vakit, Türkiye, Star ve Taraf gazetelerinde konuya ilişkin tek satırlık bir haber bile olmaması dikkatlerden kaçmadı. 

YENİÇAG 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KRALA ŞEREF MADALYASINI BUNUN İÇİN Mİ VERDİK?

ŞENER, FAZIL SAY'IN KARARI İÇİN NE DEDİ?

KRALA VERİLEN ŞEREF MADALYASI PEŞİNDE
»  ''GEREKİRSE SİNOP'TA OTURURUM''
»  FAZIL SAY'A "DAĞA ÇIKSIN" ÖNERİSİ
»  "ULUSAL SERMAYE ARTIK YOK. GEÇMİŞ OLSUN"
»  "TSK'NIN KAFASI KARMA KARIŞIK"
»  DTP YİNE GERİLİM PEŞİNDE
»  İNGİLİZ MEHMET İNGİLİZCE KONUŞURKEN DAHA RAHATMIŞ!
»  SKANDAL PKK'LILARA İŞ VE PARA VERECEKLER..!
»  "AB İLE İLİŞKİLERİ ASKIYA ALIN"
»  FAZIL SAY'DAN YENİ BOMBALAR..!
»  AB DIŞLADI BİZİMKİLERİN YÜZÜ BİLE KIZARMADI!
»  BAKAN ÇELİK'İN KARDEŞİNE SİLAHLI SALDIRI
»  LORD AHMET'İN CİLASI KAZINDIKÇA ALTINDAN ÇIKANLAR
»  'İYİ ÇOCAKLAR'A TANKLI KARŞILAMA
»  GÜL, ERDOĞAN VE BAYKAL ŞEB-İ ARUZ TÖRENLERİNDE
»  'TÜRKÜM' DİYEMEYENE UTANIN BELGESİ
»  ABD'Lİ İÇİŞLERİ BAKANIMIZ TEFTİŞ GEZİLERİNE ÇIKTI
»  ŞEHİTLİKTE AÇIK TEK MÜZE KALMADI..!
»  FAZIL SAY, HAKLI MI?
»  ERDOĞAN'DAN AB KARARLARI DEĞERLENDİRMESİ
»  CUMHURBAŞKANI VEKİLİ 45 DAKİKA BAŞBAKANI BEKLEDİ!
»  HASTANIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN DOKTOR YARGILANACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.