Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2532
EURO
37,6444
IMKB
9.166,000
ALTIN
2.927,490
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"TÜRBANCILARLA URGANCILAR BİRARAYA GELDİLER "
 TÜRBANCILARLA URGANCILAR BİRARAYA GELDİLER
 
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, türbanla ilgili anayasa değişikliğine “türbanı insan hakkı olarak gördükleri” için olumlu oy kullandıklarını belirterek “türbancılarla urgancılar bir araya geldiler ve gerçekten demokrasiyi hiçleştiren, demokratik anlayışı önemsemeyen bir duruşu, mantığı ortaya koydular” diye konuştu.
 
12.2.2008 - 14:25
 Türk, AKP ve MHP’nin, türbanla ilgili anayasa değişikliği teklifiyle ilgili CHP ve DSP’ye gitmelerine rağmen DTP’nin kapısını çalmamalarını da eleştirdi. Türk, Meclis Danışma Kurulu’nda bundan sonra hep karşı duruş sergileyeceklerini belirterek “DTP uzlaşma zemininin dışına itiliyor biz de gereğini yaparız” diye konuştu. Türk, YÖK Kanunu’nun ek 17’nci maddesi için bütün grupların bir araya gelerek konsensus oluşturmasını önerdi.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, partisinin Meclis grup toplantısında son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Almanya’daki yangın felaketinde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Türk, olayın ciddi bir şekilde araştırılması gerektiğini kaydetti. Türk, “Türkiye’de de buna benzer olaylar yaşadık. Malatya katliamı, Santoro cinayeti, Hrant Dink suikastı gibi. Bu olaylar ırkçılığın, şovenizmin, milliyetçiliğin hangi boyutlara geldiğini gösteriyor. Bu anlayışa karşı hepimize büyük görev düşüyor.” Dedi. Başbakan Erdoğan’ın Almanya’da yaptığı konuşmayı eleştiren Türk, “Türkiye’deki olaylara karşı demokratik bir duruş sergilemezseniz Almanya’da söylediklerinizin anlamı olmayacaktır” dedi.

-TÜRBAN SİYASİ RANT İÇİN GETİRİLDİ
Türkiye’nin hassas bir süreç yaşadığını ve Türkiye’nin türbanla ilgili tartışmalarla kilitlendiğini ifade eden Türk, parti olarak türban konusundaki eleştirilerini açık bir şekilde Meclis gündemine getirdiklerini ancak “türbanı insan hakkı” olarak gördükleri için de olumlu oy kullandıklarını kaydetti. Türk, kendilerinin özgürlük anlayışının gereği olarak gördükleri türbanı, AKP ve MHP’nin demokrasi ve özgürlük çerçevesinde görmediğini savunarak
“Türbancılarla urgancılar bir araya geldiler ve gerçekten demokrasiyi hiçleştiren ve demokratik anlayışı önemsemeyen bir duruşu, mantığı ortaya koydular” diye konuştu. Türk, hükümete demokratik ve özgürlükçü bir anayasa için konsensus sağlanması çağrısında bulundu. Ahmet Türk, YÖK Kanunu’nun ek 17’nci maddesi içinde bütün parti gruplarının bir araya gelmesi ve konsensus oluşturmasını önerdi. Türk, “ancak hükümetin beyninde barış, demokrasi ve özgürlük diye bir kavram yok. Siyasi rant olarak gördüğü için bunu getiriyor. İnanç özgürlüğü sadece türban özgürlüğü değil, azınlıklar var, alevi yurttaşlar var. Onların inanç özgürlüğü yok. Bu mantık halkı aldatmaya yönelik, siyasi çıkar sağlamaya yönelik bir anlayış”diye konuştu.

“HOŞGÖRÜ SADECE TÜRBAN İÇİN Mİ GEÇERLİ?”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da yaptığı konuşmada “asilimasyona karşı olduğu”nu söylediğini ifade eden Türk, Başbakan’ın Almanya’da “Kürtçenin serbest olduğunu, Kürtçe gazete bile çıktığını” söylediğini ifade ederek “ama bir vatandaş Kürtçe dilekçe verdiği için 5 aya mahkum edildi. Sayın Başbakan yurtdışına gittiğinde farklı konuşuyor, ayağı toprağa bastığında Türkiye’ye geldiğinde farklı bir kişilik sergiliyor. Bu çok tehlikeli bir anlayış. Kimse şekerle kömürle kürt halkını aldatabileceğini sanmasın. Kürt halkı izlediğiniz politikayı dikkatle izliyor” diye konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “hoşgörü ortamı yaratılması”na ilişkin sözlerini de değerlendiren Ahmet Türk “o hoşgörü Kürtler için maalesef gösterilmiyor. Sadece türban için mi geçerli bu hoşgörü. Gelin bu ülkenin bütün sorunlarını hoşgörüyle ele alalım.” Dedi.

“DANIŞMA KURULU’NDA KARŞI DURUŞ SERGİLEYECEĞİZ”
Türbanla ilgili değişiklik teklifinin mantığının “bedelini öderiz, hasadını toplarız mantığı” olduğunu savunan Türk, anayasa değişikliği teklifi için CHP’yle, hatta Meclis’te grubu olmayan DSP’yle bile görüşüldüğünü ancak DTP’yle görüşülmediğini kaydetti. Türk, “DTP’nin düşüncesini alma ihtiyacı duyulmuyor. 2 milyon kişinin oyunu almış bir siyasi partiyi dışlayarak, ötekileştirerek nasıl demokratik bir geleceği halka sunacaksınız” dedi. Türk, hükümetin bu tavrı nedeniyle bundan sonra Meclis Danışma Kurulu’nda hep karşı duruş sergileyeceklerini belirtti. Türk, “DTP uzlaşma zemininin dışına itiliyor, biz de gereğini yaparız” diye konuştu. Türk türban konusunda özgürlük anlayışlarından kaynaklanan bir duruş sergilediklerini de belirterek “ancak dinin siyasete alet edilmesine izin vermeyeceğiz. Oy kaygısıyla dini siyasete alet edenleri teşhir edeceğiz” dedi.

BASINA KINAMA
Grup konuşmasında geçen hafta Güneydoğu’da sınırötesi operasyonun durdurulması talebiyle yapılan eylemi de değerlendiren Ahmet Türk, yaptıkları yürüyüşle barış mesajı verdiklerini belirterek, “Çözümün ABD’de olmadığını, burada yaşayan insanların çözümü bulacağını söyledik. Halkımızdan büyük destek gördük. Onbinler bizi coşkuyla karşıladı.Bu bizim için büyük onurdur. Bizim de o halka layık olacak siyasi duruşu göstermemiz gerekir.” Dedi. Basında, yaptıkları eylem için “gerginlik otobüsleri” ifadesinin kullanıldığını kaydeden Türk, “olayların çıkması için herkes beklenti içindeydi. Ancak eylemimizi büyük bir olgunluk içinde yaptık. Kürt halkı barış için yürüdüğünü ispatladı. Medyanın yaklaşımını kınıyorum” dedi. Türk geçen hafta yapılan Barış Meclis’i toplantısını da hatırlatarak “demokratik özerklik” anlayışının gerçekleştirilmesinin zorunluluk haline geldiğini ifade ederken hükümetin Barış Meclis’inde ortaya çıkan düşünceleri mutlaka dikkate alması gerektiğini kaydetti. (ANKA)
(EG/ZG)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'DEN DEMİREL'E TEPKİ

ORAY EĞİN, "DARBE KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL" DEDİ

BAYDEMİR, KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİKTEN HAKİM ÖNÜNDE
»  TÜRBAN GEÇTİ, AKP-MHP ORTAKLIĞI BİTTİ!
»  "BEYAZ ÇARŞAFLA YOLA ÇIKTIK"
»  EMEKLİ OLAMAYAN GENÇ VEKİLLERE KÖTÜ HABER
»  "BUNLAR NASIL DEMOKRAT?"
»  BAHÇELİ'Yİ KIZDIRAN SORU
»  "BAHŞİŞ, LOKANTADA OLUR"
»  BAHÇELİ:"TÜRBAN'DA İSTİSMARI ORTADAN KALDIRDIK"
»  İNTERNETTE FİYATLAR GÜL'ÜN DAMADINDAN SORULACAK
»  TÜRBAN, GÜL'ÜN ONAYINA SUNULDU
»  İSTANBULLU'NUN MEMLEKETİ NERESİ?
»  DTP, İMRALI KAYITLARINI İSTEDİ
»  HAŞİM KILIÇ'A SUİKAST ÖNLEMİ
»  DTP'DEN İÇ SAVAŞ İMASI
»  30 MİLYON GENÇ, ÇİNCE ÖĞRENİYOR
»  EZBER BOZACAK ÖNERİ
»  MELTEM CUMBUL, NEDEN DİZİLERDE OYNAMIYOR?
»  MECLİS'TE PUSULA İLE KIBLE ARAYAN VEKİL!
»  TOPTAN'DAN VEKİLLERE MAAŞ MÜJDESİ
»  13 ÜLKEDEN BİRİNDE YAPILAN ASKERLİK TÜRKİYE'DE GEÇERLİ
»  BÜYÜK ABİ'DEN ÇARPICI İFADELER
»  AKP'DEN REKTÖRLERE TÜRBAN TEPKİSİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.