Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2555
EURO
37,5486
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.872,220
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"TÜRBAN KONUSUNDAKİ ÇÖZÜM REÇETEN NE? "
 TÜRBAN KONUSUNDAKİ ÇÖZÜM REÇETEN NE?
 
-DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, türbanla ilgili tartışmalar olduğunu belirterek Başbakan Erdoğan’a “türban konusunda çözüm reçetenizi sunun” çağrısında bulundu.
 
22.1.2008 - 14:10
 Türban sorununu, kadın hakkı, insan hakkı ve özgürlükler temelinde değerlendirdiklerini kaydeden Türk, Başbakan’ın amacının sorunu çözmek değil siyasi rant elde etmek olduğunu söyledi. Türk, Partisi'nin grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ın, yerel seçimlere yönelik “Diyarbakır’ı, Tunceli’yi, Batman’ı alın” talimatını ise “Sanki Başbakan önünde Viyana var ve Viyana’yı kuşatın diyor. Ancak halkımız onurludur, 1 kilo makarnaya, 3 kilo şekere satmaz” şeklinde değerlendirdi.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk türban ve son siyasi gelişmeleri partisinin Meclis grup toplantısında değerlendirdi. Türkiye’nin hep aynı tartışmaların içinde dönüp durduğunu bunlardan birinin de türban olduğunu dile getiren Türk, “Başbakan bir şey ortaya atar, herkesi tartıştırır ama çözüm reçetesini ortaya koymaz. Kürt sorununda da böyledir,gider Diyarbakır’a bir şeyler söyler, bizleri tartıştırır ama çözümünü ortaya koymaz, kendisi yokken hepimizi tartıştırır” dedi. Başbakan Erdoğan’ın türbanla ilgili İspanya’da yaptığı konuşmayı ve “siyasi simge olsa ne olur” şeklindeki sözlerini hatırlatan Türk, Başbakan’a “Sayın Başbakan bu kadar tartışılan bir konuda artık bir reçete sunmanız gerekiyor” çağrısında bulundu. DTP olarak özgürlüklerden yana olduklarını ve türban konusunun da “samimi bir şekilde “ tartışılmasını istediklerini belirten Türk, “biz bunu kadın hakkı, insan hakkı, özgürlükler olarak değerlendiriyoruz. Ama Başbakanın amacı sorunu çözmek değil, siyasi ranta dönüştürmek. AKP’nin eğer bu derdiyse, getirir Meclis gündemine. Kimin nasıl davrandığı da ortaya çıkar. Türban artık malzeme olmaktan çıkarılmalı” diye konuştu.

Türk, inanç özgürlüğüne geniş baktıklarını ve bu çerçevede alevi yurttaşların da taleplerinin bulunduğunu kaydederek bu taleplerin de yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Türk, “sadece belli konularda tavır koymak, demokratik bir yaklaşım olmaz, halkı sömürmeye yönelik bir politika olur” dedi. Türban tartışmalarıyla birlikte kuvvetler ayrılığının da tartışıldığını hatırlatan Türk, şunları söyledi:
“Şimdi Başbakan, organların, kurumların birbiriyle ilişkisini tarif ediyor. Bunu ne zaman yapıyor? Türban gündeme geldiğinde. Diğer konularda aynı hassasiyet gösterilmiyor. DTP hedef gösterildiğinde Başbakan suskun kalıyor, kimse kurumların görevini tarif etmiyor. Biz her konuda aynı hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz.”
“DİNK’İ ANMA TÖRENİNDE AKP VE HÜKÜMETTEN KİMSE YOKTU”
Grup konuşmasında, Hrant Dink için suikastın birinci yıldönümünde İstanbul’da yapılan anma törenine de değinen Türk, AKP’den ve hükümetten hiç kimsenin bu toplantıya katılmadığını söyledi. Türk Dink cinayetine ilişkin tartışmaları da hatırlatarak Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in “Dink cinayeti mutlaka çözülecek” şeklindeki sözlerine “Emniyet müdürleri halen görevinin başındaysa Sayın Adalet Bakanı cinayetin arkasında sır perdesini nasıl ortaya çıkacaksınız?” karşılığını verdi. Geçmişte Türkiye’ye sarsan bir Susurluk olayının yaşandığını bütün aktörleri ortada olmasına rağmen Susurluk Çetesi’nin ortaya çıkarılmadığını ifade eden Türk, bunu Şemdinli Çetesi’nin izlediğini ve dürüstlüğü ile tanınan savcının görevden alındığını söyledi. Türk “Susurluk aydınlatılmadığı için Şemdinli Çetesi ortaya çıktı. Ardından Hrant Dink ve Malatya olayı. Eğer dürüst savcılara görev yaptırmazsanız, bu olaylar yine gündeme gelebilir. Hepimiz hedef olabiliriz. Demokrasi için, hukuk için mücadele vermezsek, bugün sıra bizde yarın sizde olacak.” diye konuştu.

ERDOĞAN’IN “DİYARBAKIR’I ALIN” TALİMATINA TEPKİ
Grup toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın, yerel seçimlere yönelik “Diyarbakır’ı, Tunceli’yi, Batman’ı alın” şeklindeki talimatını “Sanki Başbakan’ın önünde Viyana var ve Viyana’yı kuşatın diyor” sözleriyle değerlendirdi. Türk, iktidarı “5 kilo kömür, 5 kilo makarna ve 5 kilo şekerle” halkı kandıracağını düşünmekle eleştirdi. Bölge halkının farklı talepleri bulunduğunu bunlar arasında dağdaki çocuğunun ölmemesi olduğunu kaydeden Ahmet Türk, “1 kilo makarna halkı susturabilir mi? Halkın taleplerini karşılayabilir mi? Yoksulun üzerinden siyaset yapmayın, yoksulu daha da yoksullaştırarak siyaset yapmayın. Bizim halkımız onurludur. Ne yaptığını iyi biliyor. 3 kilo makarnaya, 1 kilo şekere satmaz. Halkımız, demokrasi için canını veriyor, dağların bombalanmamasını istiyor, inkarı, imhayı istemiyor.

“SUDAN CUMHURBAŞKANI MECLİS’E GELMESİN”
Başbakan Erdoğan’ın bir gün İspanya’daki medeniyetler buluşmasına gittiğini bir başka gün Darfur’daki 350 bin insanın ölümünden sorumlu Sudan Cumhurbaşkanı’nı Türkiye’ye davet ettiğini kaydeden Türk, “Sudan cumhurbaşkanını inşallah Meclis'e davet edip de konuşturmazlar, böyle bir şey olursa, kıyametler kopar bu ülkede” dedi.

Grup konuşmasında, geçen hafta yaptığı konuşmasındaki “azınlıklarla” ilgili sözlerine de açıklık getiren Ahmet Türk, sözlerinin basında yanlış değerlendirildiğini ifade ederek “kesinlikle insanın kürt, laz, Çerkez olması değil önemli olan, her kültürün her dilin kendisini özgürce ifade etmesidir. Bulgaristan Türk’ü de benim derdim olur, Irak’taki Türkmen de, dili kültürü inkar edildiğinde derdim olur” diye konuştu. (ANKA
)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SİLAHA YEMİN ETTİREN EMEKLİ SUBAY'DA GÖZALTINDA

LONDRA BÜYÜKANIT’A NOSTALJİ YAŞATTI

ERDOĞAN, DAVOS PROGRAMINI İPTAL ETTİ
»  BÜYÜK GÖZALTI'NDAN ÜMRANİYE BOMBALARI ÇIKTI
»  BAHÇELİ,KOLTUK DEĞNEKLİĞİYLE MİLLİYETÇİLİĞİ KARIŞTIRDI
»  POLİS PATRİKHANE'DE ARAMA YAPACAK
»  BÜYÜK GÖZALTI..!
»  LİSE'DE MESCİT'E SORUŞTURMA YOK !
»  PİYASALARDA BÜYÜK DALGA, BORSA YİNEN DÜŞÜŞTE
»  BİR TÜRBAN YORUMU DA DİYANET ESKİ BAŞKANI'NDAN
»  "AKP AYIPLARINI TÜRBANLA ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR"
»  BAHÇELİ: SİYASET BAŞÖRTÜSÜNDEN ELİNİ ÇEKMELİDİR"
»  HAYALİ HARİTALARLA "SEVR" KUŞATMASI
»  ECEVİT'İN GİZLİ ARŞİVİNDEN ÇIKAN BELGE
»  AİHM'E KADIN YARGIÇ
»  GENERAL'İN GURUR İSTİFASI
»  EMNİYET'İN HAVA FİLOSUNDA YAPRAK DÖKÜMÜ
»  VEKİLLERE, "VAKIFLAR YASASINI ONAYLAMAYIN" MEKTUBU
»  ŞERİATÇI CUMHURBAŞKANININ KAPŞONLU KATİBİ
»  KÖŞK'TE İKİ FİRS LADY
»  BAKANLAR KURULU TÜRBAN'I KONUŞTU
»  BAY HİLMİ YAĞLAR,
»  CHP'Lİ SELVİ'DEN TÜRBAN HAZIRLIĞI
»  YARGITAY'DAN HÜKÜMETE "AKCİĞER" YANITI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.