Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''ÖCALAN İDDİALARI A'DAN Z'YE YALAN''
 ÖCALAN İDDİALARI A DAN Z YE YALAN
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teröristbaşı Abdullah Öcalan’a işkence uygulandığı iddiasını kesin bir dille yalanladı. Daha önce de Öcalan’ın zehirlendiği iddiasının ortaya atıldığı ancak bunun da doğru olmadığının ortaya çıktığını belirten Erdoğan, “Şimdi yerel seçimler yaklaşıyor ya, yerel seçimler yaklaştığı için bir şey uydurmaları lazım. Ne yapmaları gerekiyor? Bir gerekçe lazım. O gerekçe de işte ‘İmralı’dakine işkence uygulanıyor. Bunun için biz bu demokratik eylemleri yapıyoruz’ A’dan Z'ye yalan” dedi.
 
2.11.2008 - 13:40
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teröristbaşı Abdullah Öcalan’a işkence uygulandığı iddiasını kesin bir dille yalanladı. Daha önce de Öcalan’ın zehirlendiği iddiasının ortaya atıldığı ancak bunun da doğru olmadığının ortaya çıktığını belirten Erdoğan, “Şimdi yerel seçimler yaklaşıyor ya, yerel seçimler yaklaştığı için bir şey uydurmaları lazım. Ne yapmaları gerekiyor? Bir gerekçe lazım. O gerekçe de işte ‘İmralı’dakine işkence uygulanıyor. Bunun için biz bu demokratik eylemleri yapıyoruz’ A’dan Z'ye yalan” dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Hakkari’de Yüksekova Devlet Hastanesi’ni ve diğer tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan, Hakkari’nin “hayırlı başlangıçların” şehri olduğunu belirterek, “28 Eylül 2002 tarihinde 3 Kasım seçim kampanyamızı buradan, Hakkari’den başlatmıştık. Bugün 2 Kasım 2008 ve aradan tam 6 yıl geçti. O günden bugüne bu 6 yıllık süre içerisinde Hakkari’de, Hakkari’nin ilçelerinde nelerin olduğunu hep birlikte görüyoruz ve bundan sonra da görmeye devam edeceğiz” dedi.

“O gün ‘yeter söz de karar da milletindir’ diyerek hep birlikte kampanyamıza yürüyüşümüze başlamıştık” diye konuşan Erdoğan, 6 yıl sonra bu sözlerinin arkasında durduklarını söyledi.

-“HAKKARİ TÜRKİYE’NİN KALBİNDEKİ ŞEHİR”-
Başbakan Erdoğan, ayrımcılığı asla kabul etmediklerini ve Türkiye’nin 81 il'inden hiçbirin asla diğerinden ayrı tutmadıklarını ifade ederek, şöyle dedi:
“Bizim 3 tane kırmızı çizgimiz var. Etnik, bölgesel, dinsel ayrımcılığa karşıyız. Hiç kimse bu milleti kompartımanlara ayırmaya, bu milletin kardeşlik hukukunu zedelemeye kalkmasın. İnsanlar arasında ayrıma, ayrımcılığa farklı muameleye tahammülümüz yoktur, olamaz. Ülkemizin hangi coğrafyasında yaşarsa yaşasın insanlarımızın kamu hizmetlerinden mahrum kalmasına tahammülümüz yoktur olamaz. Vilayetlerimizin Türkiye’nin genel kalkınma sürecinin dışında kalmasına, kasaba görünümünde olmasına asla tahammülümüz yoktur, olamaz. 81 il'imize aynı gözle bakıyor, aynı aşkla, aynı sevdayla hizmet etmenin gayreti içinde bulunuyoruz” dedi. Birilerinin Hakkari’yi “Türkiye’nin en ucundaki bir şehir”, kendilerinin ise Hakkari’yi “Türkiye’nin kalbindeki bir şehir” olarak gördüklerini ifade eden Erdoğan, “Ne haşmetli dağlar, ne derin vadiler, ne karlı zirveler, ne coşkun nehirler ne aradaki mesafeler bizi Hakkari’ye hizmet etmekten alıkoyamaz koyamamıştır. Tam tersine bütün bunları Allahın bu bölgeye bahşettiği güzellikler olarak görüyoruz” diye konuştu.

-“BÖLGEYE OLAN YATIRIMLAR ENGELLENMEK İSTENİYOR”-
Hakkari’nin bütün dünyanın ilgisini çekecek güzelliğe sahip olduğuna işaret eden Erdoğan, bu güzellikleri dünya pazarlarına tanıtmanın ve Hakkari’ye yatırım yapmanın mümkün olduğunu kaydederek şöyle konuştu:
“Ama yeter ki, şu terör denilen beladan bu bölgelerimizi arındıralım. Şunu bilesiniz ki eğer buralara yatırımcı gelemiyorsa, girişimce gelemiyorsa terör belası sebebiyle gelemiyor. Onun için benim Kürt kökenli vatandaşlarımı istismar edenler aslında buralarda yaşayan vatandaşlarımın yaşam hakkına gasp ediyorlar. Bunu da böylece açıklamak durumundayım. Onların benim Kürt kökenli vatandaşlarıma sevdası yok, sevgisi yok, aşkı yok, hizmet anlayışı yok. Sadece istismarları var, sadece terörle nemalanmaları var, geçinmeleri var başka bir şeyleri yok.”
Başbakan Erdoğan, devletin bölgeye yaptığı yatırımların engellendiğine işaret ederek, “Devletin getirmek istediği hizmetleri engellemek isteyen bu terör örgütü nasıl olacak da bu bölgeleri savunacak? Özel sektör buraya gelir mi? Tabi ki gelmez. Nasıl gelsin, bu endişe içinde nasıl gelsin” dedi.

-“EYLEMLER DEMOKRATİK DEĞİL”-
Bölgede yapılan eylemleri de Erdoğan şu sözlerle eleştirdi:
“Çeşitli eylemler yapıyorlar. ‘Bunlar demokratiktir’ diyorlar. Nasıl demokratik oluyor. Geleceksin benim günahsız vatandaşımın arabasını yakacaksın, devletin araçlarını yakacaksın ‘bunun adı demokrasi’ diyeceksin, demokratik tepki diyeceksin. Dürüst olalım, dürüst.

Halkımdan benim ricam şu; bu tür yanlışlara gereken tepkiyi hep birlikte koymak durumundayız. Kimin ne yapmaya çalıştığına, kimin ne söylediğine, kimin Türkiye’yi, Hakkari’yi, Hakkari ile birlikte diğer il'lerimizi nereye çekmeye çalıştığına lütfen dikkat edin.

Siz değerli vatandaşlarımı yoksulluğa, mahrumiyete, sizi en kötü şartlara mahkum etmeye çalışanlara dikkat edin. Hakkari’yi bir kasaba, bir köy görüntüsüne büründürmeye çalışanlara dikkat edin. Birliğimizin, bütünlüğümüzün kardeşliğimizin arasına nifak sokmaya çalışanlara dikkat edin.”
-“DAHA ÖNCE DE ZEHİRLENDİ DEDİLER”-
Bakın Türkiye demokratikleşme yolunda 6 yıl içinde çok önemli mesafeler kat ettiğini söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Terörün elinde, terör yandaşlarının elinde istismar aracı olarak kullandıkları ne varsa o istismar araçlarını da ortadan kaldıracağız. Şimdi son zamanlarda ‘İmralı’daki, oradaki işkenceye uğradı. Onun için bu işkenceyi telin ediyoruz’ diyorlar. Biz neyi telin ettiklerini çok iyi biliyoruz. Biz göreve gelirken işkenceye sıfır tolerans dedik. İmralı’da işkence filan bir şey yok. Bunların hepsi yalan.

Bunlar dürüst değil. Şimdi yerel seçimler yaklaşıyor ya yerel seçimler yaklaştığı için bir şey uydurmaları lazım. Ne yapmaları gerekiyor. Bir gerekçe lazım. O gerekçe de işte İmralı’dakine işkence uygulanıyor. Bunun için biz bu demokratik eylemleri yapıyoruz. A’dan Z'ye yalan. Daha önce dediler ki zehirlediler. Avrupa’dan, insan haklarından, şurdan buradan uluslararası bu işle ilgili kişiler getirildi ve gittiler yerinde gerekli, orada alınması gereken bu teşhisle ilgili ne gerekiyorsa bunları aldılar bütün laboratuar testleri her şeyi yapıldı.

Yapıldıktan sonra böyle bir şeyin olmadığına dair rapor verildi. Bu da dünyaya açıklandı. Buna rağmen bitti mi? Yine bir süre devam ettiler ve baktılar ki böyle bir şey yok devam edemediler. Şimdi de bunu çıkardılar. Bunlar yalan, bunlar doğru değil. Evet, bu yalanlarla halkı aldatmaları mümkün değil de belli bir yörenin maalesef benim vatandaşlarımı, Kürt kökenli vatandaşlarımı bu noktada aldatmanın gayreti içine giriyorlar.

Ne kadar toplayabiliriz, yanımıza ne kadar çekebiliriz, ne kadar il'lerde ilçelerde cam çerçeve indiririz. Bunun için kendilerine bazı yandaşlar arıyorlar. Yaptıkları iş bu. Bakınız bu oyunlara gelmeyin. Yazıktır, günahtır. Birliğimize beraberliğimize bunlar kurşun sıkıyorlar.”
Erdoğan, Hakkari’ye ve bölgeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, “Buralara hizmet gelmesin yatırımlar yapılmasın istiyorlar. Bunlara inat bu yatırımları yapacağız. Yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (ANKA)
(İG/BÜN)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AİLE İÇİ VAHŞİ CİNAYET

MECLİS'TE EKONOMİ HAFTASI

TOKİ, 162 ASKERİ KARAKOL İÇİN ANLAŞMA YAPTI
»  ECEVİT'İN BABA EVİ YIKILDI,YIKALACAK!
»  YÜZSÜZLÜKTE VE ARSIZLIKTA SINIR TANIMAYAN SÜBYANCI
»  ANKARA'DA YOKSULLUĞU YASAKLAYACAK!
»  TÜRKİYE,BU YAZIYI KONUŞUYOR
»  DOLAR BAHANE, DOĞALGAZ'A ZAM ŞAHANE!
»  PKK MİLİTANLARI İSTANBUL'DA İETT OTOBÜSÜ YAKTI
»  "CAN DÜNDAR'IN ÖĞRENMESİ GEREKEN ÇOOK ŞEY VAR!"
»  9 DİL BİLEN MUCİT MÜHENDİS HURDA TOPLUYOR
»  YAZICIOĞLU, DTP'NİN ŞEYTANİ PLANINI AÇIKLADI
»  HAKİMLER VE ADLİ TIPÇILAR NE DÜŞÜNÜYOR ACABA?
»  "HORTUMUN UCU AKP GENEL MERKEZİNDEDİR"
»  ERDOĞAN: ÖCALAN'A İŞKENCE İDDİALARI YALAN
»  VAN'DAKİ OLAYLARDA 44 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
»  KILIÇDAROĞLU, ADAYLIK KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ
»  ESKİ BELEDİYE BAŞKANI'NA ALIŞ VERİŞ ERKEZİNDE İNFAZ
»  CAN DÜNDAR'IN FOTOĞRAFI AŞIRMA ÇIKTI!
»  'HIRSIZ MÜSLÜMAN OLMAZ' DEDİ HÜCUMA GEÇTİ
»  DTP"LİLER 7 ORDU KIŞLASINA KAMP KURDU
»  "KAN ÜZERİNE KURDUKLARI DÜZEN ALTLARINDAN KAKIYOR"
»  AKP"DEN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İÇİN KRİTERLER
»  DİYARBAKIR'DA DTP ŞOVU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.