Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1938
EURO
38,1239
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.897,770
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"İŞİMİZ GÜCÜMÜZ YOK DAVA MI ÜRETİYORUZ"
 İŞİMİZ GÜCÜMÜZ YOK DAVA MI ÜRETİYORUZ
 
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının ardından yapılan açıklamaları eleştirerek, “İnsanların, Yargıtay savcılarının işi gücü yok, 'biz bu insanlardan nasıl kurtulacağız' diye dava mı ürettiklerini sanıyorsunuz? Eğer bir hukuk devletinde bu olanlara böyle bakıyorsanız, bu ve benzeri davalara muhatap olmaktan kurtulamazsınız” dedi.
 
9.4.2008 - 01:30

Özok, TED Ankara Koleji Mezunları Derneğince, TOBB Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen “Anayasa Taslağı” sempozyumunun, yönettiği oturumdaki konuşmasında, AK Parti'nin kapatılması istemiyle dava açılmasının övünülecek, sevinilecek ve mutlu olunacak bir gelişme olmadığını vurguladı.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının, Anayasa, Siyasi Partiler Yasası ve Yargıtay Yasası çerçevesinde görevinin gereğini yerine getirdiğini anlatan Özok, “Başsavcı, iktidar partisi hakkında kapatma davası açma noktasına geliyorsa, bu siyasi iktidarın oturup düşünmesi lazım” dedi.

Kapatma davasının ardından belli kesimlerin daha da hırçınlaşarak, gerilimi artırdığını ifade eden Özok, şöyle konuştu:
“Hatta Sayın Başbakan bile 'bizi sandıkta yenemeyenler başka yollara başvuruyor' diyerek gerilimi artırdı. İnsanların, Yargıtay savcılarının işi gücü yok, 'biz bu insanlardan nasıl kurtulacağız' diye dava mı ürettiklerini sanıyorsunuz. Siz eğer bir hukuk devletinde bu olanlara böyle bakıyorsanız, bu ve benzeri davalara muhatap olmaktan kurtulamazsınız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin türban davasından, Danıştayın hem türban hem de din eğitimiyle ilgili verdiği kararlardan sonra, Sayın Başbakan bu konularda kararın ulemaya ait olduğunu söyleyebilecek noktaya geldi. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 'bu yargıya güvenemiyoruz, bu yüzden de dokunulmazlıkları kaldıramayacağız' diyebildi. Bu söylemler ülkede yargıyı yok ediyor. Bunların hiçbiri siyaseten dahi olsa bir hukuk devletinde konuşulamaz.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “ulemaya sorulmalı” ifadesinin ardından, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun, “Bu beyan yanlıştır. Türkiye çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devletidir. Burada hukuk işler. Ulema buraya katılamaz” demecini verdiğini hatırlatan Özok, Danıştayın verdiği zorunlu din eğitimiyle ilgili karardan sonra ise Bardakoğlu'nun daha önceki açıklamalarının tersi bir ifade kullanarak, yargı kararını eleştirdiğini kaydetti.

Özok, “İlk açıklamalarınızın üzerine ne değişti Başkan, yargıyı eleştirdiniz? Hepimiz inanarak ve içselleştirerek hukuk devletine sahip çıkmalıyız, yargıya kendimizi teslim etmek zorundayız” diye konuştu.

Özok, Ergenekon soruşturmasındaki gözaltıları da eleştirerek, “yaşananların hukuk devleti adına ayıp olduğunu” savundu.
“Savunmayı temsil eden avukatlar dosyaya ulaşmadan, köşe yazarları pehlivan fıkraları gibi soruşturmanın bütün ayrıntılarını köşelerinde yazabiliyorlar” diyen Özok, soruşturmanın gizliliğini ihlal edenlerin 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasına yönelik yasa hükmü olduğunu hatırlattı.

Sempozyumun konuşmacılarından Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sultan Uzeltürk de Anayasa değişikliği taslağının kamuoyunda anlatılmadığını, ilgililerin taslağa ilişkin bilgileri hep ikincil kaynaklardan edindiğini anlattı.

Uzeltürk, 1982 Anayasası'nın en büyük sorununun yargı alanında olduğunu, mevcut Anayasa'da yapılan değişikliklere rağmen bu sorunun bir türlü giderilemediğini savundu.

Anayasa taslağından laik Cumhuriyet'in gereklerinin ayıklandığını ve sosyal hakların içinin boşaltıldığını öne süren Uzeltürk, “Aile planlaması kaldırılıyor, çevre hak olmaktan çıkarılıyor, devlet sosyal alandan vazgeçiyor. Yeni Anayasa taslağı insan onuruyla başlıyor ama insan onurunu korumuyor, taslakta yeşil var ama çevreyi korumuyor” görüşünü ifade etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BİNALİ YILDIRIM: "İNTERNETSİZ BİR YAŞAM DÜŞÜNÜLEMEZ"

"HANİ CUMHURBAŞKANININ YETKİLERİ FAZLAYDI?"

"BENİ PARTİDEN İHRAÇ EDENLER SANDIKTA HESAP VERECEK"
»  BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A RÜŞVET CEVABI
»  AKP, ÇÖMEZ'İ İHRAÇ ETTİ, HÜSNÜ TUNA'YI DA UYARDI
»  ASKERLİK SÜRESİYLE İLGİLİ KÖTÜ HABER
»  MİT'TE ÖNEMLİ ATAMA
»  TOKİ, MECLİS GÜNDEMİNDE
»  ERDOĞAN'DAN MUHALEFETE: "SORUNU BİRLİKTE ÇÖZELİM"
»  KABİNEYE LAİKLİK RÖTUŞU İDDİASI
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A."KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ"
»  "BİZİM AKIL HOCALARINA İHTİYACIMIZ YOK"
»  DİYARBAKIR'DA RESMİ ARAÇLA ADAM KAÇIRDILAR İDDİASI
»  SAĞLIK BÜROKRASİSİNE ULTRA LÜKS KURULTAY!
»  YARGIÇ, SAVCI VE SANIK AYNI DÜĞÜNDE BULUŞACAKLAR
»  MİT'E ERGENEKON İSTİHBARATI YAĞDI
»  KÜRT SORUNU KÖŞK'TE
»  İLHAN SELÇUK'U ÖLDÜRECEKLERDİ!
»  ERDOĞAN YASAKLI OLURSA YERİNE KİM GEÇECEK
»  "AKP, HESABI DEVLETE VERECEK"
»  "BUNLARIN NİYETLERİ KÖTÜ"
»  BAHÇELİ: "O PROVAKATÖRÜ GÖNDERENLER BULUNSUN"
»  MEYVE SULU TECAVÜZ'E 17 YIL
»  ASKERİ YARGITAY ANITKABİR'DEN MESAJ VERDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.