TBMM lokantasında, "kuş gribi" nedeniyle, menüden tavuk ve hindi etiyle yapılan yemekler çıkarıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ise veteriner hekim kontrolünde kesilmiş, usulüne göre pişirilmiş tavuk etini gönül rahatlığıyla yediğini söyledi.
TBMM Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün talimatıyla Meclis’teki lokantalarda menü değiştirildi. Manyas'ta ortaya çıkan kuş gribine karşı alınan önlemler çerçevesinde, TBMM'de menünün sıcak yemekler ve ızgaralar bölümlerindeki tavuk ve hindi eti ile yapılan yiyecekler kaldırıldı. Lokantada ikinci bir emre kadar tavuk ve hindi etiyle yapılan yemekler yer almayacak. Lokantada, balık ve kırmızı etli yemekler ile sebze yemeklerine ağırlık verilecek.
TARIM BAKANI EKER: TAVUK ETİNİ BEN YİYORUM HERKESE DE 'YİYİN' DİYORUM
Bu arada Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, veteriner hekim kontrolünde kesilmiş, usulüne göre pişirilmiş tavuk etini gönül rahatlığıyla yediğini söyledi.
TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eker, Kuş Gribi olayında medyanın, “panik havası” yarattığını kaydetti.
Haberlerin genelde, “ortada büyük bir felaket havası varmış” gibi verildiğini ifade eden Eker, olayın netlik kazanmasından itibaren medyayı bilgilendirdiğini ve şeffaf davranıldığını bildirdi. Mehdi Eker, “Bu olayı medya benden öğrendi. Biz hiçbir şeyi gizlemiyoruz” diye konuştu.
"ZİHNİ SİNİR'E BAŞVURULSUN"
Tedbirlerin alınmadığına ilişkin iddiaların anımsatılması üzerine de Bakanlık olarak her türlü tedbiri aldıklarını, bu hastalığın Türkiye'ye gelmesini önleyecek hiçbir yol bulunmadığını ifade eden Eker, göçmen kuşların göç güzergahını değiştirmenin de mümkün olmadığını vurguladı ve “Bunun için Fırt Dergisi'ndeki Zihni Sinir'e başvurmak lazım...” diye espri yaptı.
Bir soru üzerine, veteriner hekim kontrolünde kesilmiş, usulüne göre pişirilmiş tavuk etini gönül rahatlığı ile yediğini bildiren Eker, tedirginlik duymaya gerek olmadığını, herkesin de gönül rahatlığı ile yiyebileceğini ifade etti.
Mehdi Eker, olayın tek bir bölgede görüldüğünü belirterek, karantina altına alınan bu bölgede diğer hayvanların da tedbiren itlaf edildiğini sözlerine ekledi.
CAHİT ARAL'IN SÖZLERİ
Çernobil nükleer faciasının meydana geldiği 1986 Mayıs ayında, dönemin ANAP'lı Sanayi Bakanı Cahit Aral, Karadeniz bölgesindeki tarım ürünlerine, özellikle de çay mahsulüne radyasyon yüklü bulatlardan yağmur yağdığı ve bölgede kanser tehlikesinin olduğu iddilarını reddeditmişti.
Bakan Aral, kamerlar karşısına geçep rahatlıkla çay içtiğini söylemişti.