Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2641
EURO
37,6277
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.874,230
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
900 DTP'Lİ CANLI KALKAN OLARAK ŞIRNAK'A GİTTİ
900 DTP Lİ CANLI KALKAN OLARAK ŞIRNAK A GİTTİ
 
DTP'nin, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların durdurulması için Şırnak ve çevresinde çadır kurma eylemine katılmak üzere Van’dan 65 araçla 400, Hakkari ve ilçelerinden ise 100 araçla 500 kişi yola çıktı. Uğurlama törenine katılan DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Türkiye’deki 70 milyon insanın sınır ötesi operasyonlara, savaşa, öldürülmelere ve şiddete karşı olduğunu söyledi.
 
4.2.2008 - 15:16

Şırnak’a bağlı Kasrik Beldesi’ne gitmek için toplanan kalabalık Van ve Hakkari dtp  binası önünde bir araya geldi. Hakkari’de yaklaşık 500 kişiden oluşan kalabalık Kürtçe ‘Yaşasın özgürlük’, ‘Barışa uzanan eller kırılsın’ sloganları attı. Daha sonra DTPHakkari Milletvekili Hamit Geylani bir konuşma yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çıkan sınır ötesi operasyon kararından sonra yüze yakın savaş uçağının canlıları ve insanları bombalamaya başladığını ileri süren Geylani şöyle konuştu: “Yetkililer, her ne kadar PKK’ya dön çağrısı yapıyorlarsa da bunun inandırıcı bir tarafı yok. Dön çağrısı ile birlikte, tarihte belki görülmemiş, yüze yakın savaş bombardıman uçaklarıyla ülkenin coğrafyası, canlıları ve insanları bombalanıyor. Yani bu demektir ki, ‘ülkeye gelmeyin.’ Zaten geliş çağırısı da çok onur kırıcıydı. Gelin annenizin koynuna girin. Oysa ki bunlar ilkokuldan kaçmış çocuklar değil. kendi inançları doğrultusunda bir mücadele veriyorlar. Silahla, savaşla, silahlı çatışmayla dünyanın hiç bir yerinde ülkenin sorunları çözülmemiştir. Ancak diyalog, demokrasi ile çözülmüştür. Onun için ‘silahlarınızı bırakın, ülkenize dönün. Ülkenizin demokratik ve barışçıl kalkınmasına, ekonomik ve kültürel hamlesine katılın.’ Böylesi bir çağrı yanıt bulabilir diye düşünüyoruz. Böyle bir çağrının olması durumunda dtp  olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ne yazık ki bu çabalar heba olmuştur. Bu nedenle halkımızın, uzun bir dönemdir başlatmış olduğu ‘Ede bese’ (Yeter artık) çağrısı, bu kışın ortasında da son olarak demokratik çözüm yürüyüşüne dönüşmüştür. Bu yürüyüşün amacı, sınır ötesi operasyonların son bulması, şiddetin, çatışmanın son bulmasıdır ve bu ülkede herkesin kendi kültürüyle kendisini ifade edebilmesi için böyle bir yürüyüş oldu.”

‘CANLI KALKAN OLACAĞIZ’

Van’da parti binası önünde toplanan kalabalığa hitap eden DTP  İl Başkanı Abdurahman Doğar da, Gabar ve Cudi’de kendilerini canlı kalkan olarak konuşlandıracaklarını söyledi. Doğar şöyle dedi:

“Canlı kalkan olarak gideceğiz. Cumhuriyet tarihinden bu yana Kürtlere yönelik yürütülen politikalar konusunda, en büyük sivil eylemimizi bugün gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Amacımız bu sorununu çözümü konusunda ısrarla savaşı dayatanlara, köylerimizi, ovalarımızı, dağlarımızı bombalayarak çözüm isteyenlere cevap vermektir. Bu topraklarda akan her kan bizim kanımızdır. Bu topraklarda ölen her can bizi canımızdır. Dağdaki gerillaların savaşa giden askerlerin, polislerin artık ölmesini istemiyoruz.”

Daha sonra grup, alkışlar eşliğinde araçlara binerek yola çıktı. Van’dan giden grup, geceyi Batman’da geçirdikten sonra yarın Diyarbakır’a hareket edecek.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KORUCU, PKK'LI ÇIKTI

AKP'DEN DSP'YE JET YANIT

"LAİKLİK GİDERSE KADILAR GELİR"
»  PKK'YA TELSİZ TUZAĞI
»  ERDOĞAN'A 'GİDİŞATTAN KAYGI DUYUYORUZ' ZİYARETİ
»  F-16'LAR PKK'NIN ERBİL KARARGAHINI VURDU
»  TEKERLEKLİ SANDALYELİ ALMAN BAKAN
»  ERSEN MARTİN, İLK MAÇINDA KIRMIZI KART GÖRDÜ
»  CHP, PARTİ MECLİSİ TÜRBAN GÜNDEMİYLE TOPLANIYOR
»  CHP'NİN KALELERİNE YIĞINAK
»  REKTÖRLERDEN FIRAT'A YANIT
»  AHMET ALTAN VE YASEMİN ÇONGAR, KANDİL DAĞI'NDA
»  ERDOĞAN'IN FALINA BAKINCA DAVA AÇILDI
»  "BARİ BABAMIN KİTABINI OKU"
»  DAĞLICA KOMUTANI DİRİK'E ŞOK İDDİALAR
»  905 BELEDİYE'NİN KAPISINA KİLİT VURULACAK
»  POLİS'E HEDİYE YASAĞI
»  PROF. İNALCIK'TAN EKÜMENİK UYARISI
»  ANKARA'YI KARIŞTIRAN MERCEDES
»  BİNGÖL'DE 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  GÜL'DEN DENKTAŞ'I ŞOKE EDEN ÜLTİMATOM.!
»  "DEĞİŞİKLİK TÜRBANI SERBEST BIRAKMAZ"
»  İRTİCAİ FAALİYETTEN MEB MÜSTEŞARLIĞINA
»  NAZİLERİN KAYIP U-BOAT FİLOSU AĞVA'DA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.