Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2535
EURO
37,3475
IMKB
8.695,000
ALTIN
2.920,570
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AB'DE "SINIR ÖTESİ KAYGISI"
AB DE  SINIR ÖTESİ KAYGISI
 
Türk hükümetinin sınır ötesi operasyona ilişkin tezkereyi TBMM'ye gönderme kararı, Ankara'daki AB diplomatik çevrelerinde kaygı yarattı. Kaygının asıl nedeni türkler için değil kürtler için
 
11.10.2007 - 17:30

 Bir AB büyükelçisi, “Amacı ne olur? Amacın ne olduğunu görmedikçe, istikrarsızlık unsuru olarak görürüm” dedi. Üst düzey bir AB diplomatı da “Asıl önemli olan operasyonun işe yarayıp yaramayacağı” ifadesini kullandı.

ANKA'nın görüştüğü bir AB Büyükelçisi, sınır ötesi operasyonun bir “istikrarsızlık unsuru” olacağını savundu. “Amacı ne olur? Bunu tam bilmiyoruz” diyen Büyükelçi, amacı belli olmadıkça operasyonu bir istikrarsızlık unsuru olarak gördüğünü kaydederek “Türkiye, Irak'ta ne yapacak? Oradaki Kürtler ve Amerikalılar ile nasıl bir ilişki kuracak” sorusunu da sordu.

 Olası bir operasyonun Türkiye'deki Kürt nüfusu üzerindeki etkisi üzerinde de duran Büyükelçi, Kürt nüfusunun seçimlerde AKP'ye çok destek verdiğini anımsattıktan sonra şu değerlendirmeyi yaptı:
“Teröristlerin amacı, Türkiye'de huzur ortamını bozmak, Türkiye'yi çatışma alanına çekmek. DTP'yi Meclis'ten çıkartmak ve AKP ile Kürt halkı arasını bozmak. Türkiye'de PKK'ya destek azaldı ve Kürtlerin AKP'ye desteği büyüdü. Teröristlerin ve Kürt halkının çıkarları aynı değil. Kürt halkının çıkarı, sorunlara demokratik yoldan çözüm aranmasıdır.”

 Üst düzey bir AB diplomatı da, sınır ötesi operasyona sıcak bakmadığını ortaya koyarken, Türkiye'nin daha önce de operasyonlar yaptığını anımsatarak, “Asıl önemli olan operasyonun sonucudur. Yani operasyonun işe yarayıp yaramayacağı” diye konuştu.

-“OPERASYON VARSA İSTANBUL TOPLANTISI NASIL OLUR?”-

Bu arada, Ankara'daki çevrelerde olası bir sınır ötesi operasyonun bu aşamada gerçekleşip geçerleşemeyeceği konusu da tartışılıyor.
Kış aylarının yaklaştığı, bir ay sonra dağlarda kar olacağı işaret edilerek “Girmek var, dönmek de” gibi değerlendirmelerin yapıldığı bu çevrelerde özellikle Türkiye'nin 2-3 Kasım günlerinde İstanbul'da evsahipliğini yapacağı dışişleri bakanları düzeyindeki Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı üzerinde duruluyor.
Bir diplomat “İstanbul'da konferans var. Türkiye, Irak'ta savaşırken nasıl İstanbul'da Irak ile ilgili bir konferans yapacak” diye sordu.
Öte yandan, İstanbul'daki konferansın yanısıra Avrupa Komisyonu'nca 6 Kasım'da yıllık “İlerleme Raporu” yayınlanacak olması, Ankara'nın kısa vadede bir operasyon yapmaktan kaçınmasındaki diğer bir faktör olarak değerlendiriliyor.

 Türkiye'nin AB üyelik sürecinin çok uzun olacağını belirten bir diplomat, “Bugün tepki gösterilse de, yarın geçer” ifadesini kullandı. AB diplomatları, bir sınır ötesi operasyonun Türkiye'nin AB süreci üzerindeki olası etkileri konusunda bu aşamada bir şey söylemenin zor olduğunu belirtirken asıl belirleyici unsuru, operasyonun sonuçlarının oluşturacağını düşünüyorlar.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HAKKARİ'DE BAZI BÖLGELERE GİRİŞ YASAKLANDI.

TÜRKİYE NASIL BİR ADIM ATACAK ?

BOMBALI TRENİN HEDEFİ NERESİYDİ
»  ÖZEL HARP DAİRESİNDE ÇALIŞANLARI AÇIKLADI
»  DİZİLERDEN KİMLER NE KADAR KAZANIYOR?
»  DTP'DEN SINIR ÖTESİ TEPKİSİ
»  TEZKERE, BAYRAM SONRASINA KALDI
»  "MECLİS PARKINA KIZILDERİLİ SOYKIRIMI ANITI DİKELİM"
»  MÜSLÜMAN, MÜSLÜMANI RAMAZANDA SOYDU
»  TOPTAN'A MEDYA İLGİSİ...
»  ÇİFTE VATANDAŞLIKTA SON GELİŞME
»  DİYARBAKIR'DAKİ POLİS KATİLİ HAİN YAKALANDI
»  ABD'DE, 'TÜRKİYE'DEN MİSİLLEME' KORKUSU
»  HİLMİ ÖZKÖK'Ü YERİN DİBİNE SOKAN MEKTUP
»  TOPKAPI SARAYINI YENİÇERİ'LİLER KORUYACAK
»  OPERASYONA AKP'Lİ VEKİL NEDEN KARŞI ÇIKIYOR?
»  VATAN GAZETESİ'NE GÖRE OPERASYON ŞÖYLE YAPILACAK
»  AKP'Lİ VEKİL'DEN İLGİNÇ UYARI
»  İNGİLİZ BAKAN MEHMET ŞİMŞEK NE YAPACAK?
»  GABAR'DA OPERASYON HIZ KESMİYOR
»  FİKRET OTYAM BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ
»  " HATAYI DÜZELTMEDE AMERİKALILARA GÖREV DÜŞMEKTE"
»  DİASPORA NEYİN PEŞİNDE
»  ''PROFOSYONEL OLMAYAN ASKER, TERÖRLE MÜCADELE EDEMEZ''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.