Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD BAŞIMIZA BÜYÜK BİR BELA DAHA SARIYOR
ABD BAŞIMIZA BÜYÜK BİR BELA DAHA SARIYOR
 
ABD düşünce kuruluşu İRPP Ali Babacan'ın ABD'de iken "dini özgürlüğümüzü yeterince yaşayamıyoruz" sözlerini işaret olarak değerlendirdi ve başımıza yeni bir çorap örmek için hazırladığı raporu Rice gönderdi.İşte bu düşünce kuruluşunun hazırladığı rapor ve başımızı ağrıtacak yeni öneriler
 
16.9.2008 - 22:30

ABD’deki düşünce kuruluşu IRPP, dini özgürlükler bakımından endişe kaynağı ülkelere dair yıllık raporunu sunarken, ABD Dışişleri Bakanlığına, gelecek yıl Türkiye’nin bu listeye girmesinin olası olduğunu ve ülkenin yakından izlenmesi gerektiğini bildirdi.

Şimdi bu kuruluştarafından hazırlanan listeye çok dikkat edin, bu liste içinde bulunan ülkeler ABD'nin ılımlı islam yani BOP projesinin içinde bulunan devletler. Rapor türklüğü yok etmek ve ruhban okulu gibi ince detaylara da yer veriyor. Ayrıca kendilerinin sözlerinin tutulmaması halinde yaptırımlar uygulanmasıda isteniyor.

WASHINGTON - ABD’deki düşünce kuruluşu “Din ve Kamu Politikası Enstitüsü” (IRPP), ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’a gönderdiği bir mektupta, “Enstitü, ABD Dışişleri Bakanlığına, 2009 yılında özel endişe kaynağı listesine girmesi olası ülkeleri yakından izlemesini tavsiye ediyor” dedi ve bu ülkeler arasında, Irak, Bangladeş, Kazakistan, Pakistan ve Türkiye’yi saydı.

Enstitü tarafından ABD Başkanı George W. Bush’a gönderilen bir başka mektupta ise, Türkiye’de dini özgürlüklere ilişkin problemlerin arttığı savunuldu ve bu problemler, “Türklüğe hakarete ilişkin yasal kısıtlamalar, başörtüsü ve Heybeliada Ruhban Okulunun fonksiyonuna ilişkin kısıtlamalar” olarak yer aldı.

Mektupta ayrıca Heybeliada Ruhban Okulu’nun kapalı kalmasının, Türkiye’deki Rum Ortodoks toplumunun varlığını tehdit ettiği savunuldu.

IRPP 2008 yılı dini özgürlükler bakımından endişe kaynağı ülkeler listesinde, daha önceki yıllarda da listede bulunan Burma, Çin, Eritre, İran, Kuzey Kore, Suudi Arabistan, Sudan ve Özbekistan yer aldı. IRPP, bu ülkelere ek olarak, Afganistan, Belarus, Hindistan, Endonezya, Mısır, Kosova, Maldivler, Türkmenistan ve Vietnam’ın da bu yıl dini özgürlükler bakımından endişe kaynağı ülkeler arasına konulmasını tavsiye etti.

EKONOMİK YAPTIRIMLAR GELEBİLİR
IRPP, ABD hükümetine, dini özgürlükler bakımından endişe kaynağı ülkeler listesine hangi ülkelerin alınması gerektiği konusunda tavsiyede bulunuyor. ABD Başkanı, dini özgürlükler bakımından endişe verici ülkeler listesini oluşturma yetkisine sahip. Bu listede yer alan ülkelerin, dini özgürlükleri ilerletmesi yönünde yoğun diplomatik çabalar yürütülebiliyor veya ekonomik yaptırım uygulanabiliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığının 200 ülkeyi kapsayan yıllık dini özgürlükler raporunun da yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor.

Bu rapor kendisini egemen ve bağımsız olarak gören bir ülkenin dışişleri bakanının ABD'de söylediği "din özgürlüğümüzü tam yaşayamıyoruz"  sözlerinden sonra dillendirilerek kağıda döküldü. Bir ülkenin dışişleri bakanının bu gibi girişimleri önleyeceği yerde onlara yol göstermesi hangi din iman ve inanca sığar. Bu bakan'ın  hazırlanan bu rapordan haberi yokmu? Yoksa yangelip yatıyor mu? Eğer varsa hangi gişimleri yaptı?  

Bunların cevabını vermesi gerek. Türkiye'de insanlar uyutulyuyor hortumlanıyor, tüm milli değerleri elden çıkartılıyor. Elde edilen gelir'in bir kısmı alınan borç faizlerine giderken bir kısmı Dişleniyor. Dişlenenler bu millet ve bu dişlenmeyede yine din iman kitap nedeniyle ses çıkartmıyorlar. Gözleri kör kulakları sağır olmuş ve götürenlere böyle arka çıkıyorlar. Ancak bu yaptıkları onları öte dünyada suç ortağı olmaktan kurtaramayacak.

İşte ABD'nin sürekli hürriyet ve özgürlüğü getirdik dediği ülkelerde milyonlarca insanın ölmesimi, Özgürlük getirdim dediği Irak'ta bin milyon masum insanın ABD yüzünden can vermesimi? nasıl bir ülkede yaşıyor ve nasıl insanlarla irade ediliyoruz Oturup bir düşünün ve eğer gurur, vicdan, ar, namus ve şeref gibi yüksek değerler taşıyorsanız, başınızı ellerinizin arasına koyarak bir düşünün. Nereye gidiyoruz ve götürülüyoruz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İSPANYA ETA BAĞLANTILI BATASUNA PARTİSİNİ KAPATTI

TÜRKİYE'NİN 2050 YILINA KADAR SUYU VAR MI?

CHP'NİN SÜRPRİZ BEYOĞLU ADAYI MÜJDE AR
»  AKP BÜYÜKELÇİYLE GÖRÜŞMEYE DOYURUCU CEVAP VEREMEDİ
»  İSLAMİ KESİM DENİZ FENERİYLE ŞOKA UĞRADI
»  BİR DİŞLEME'DE BURSA'DAN ÇIKTI
»  ALMAN BÜYÜKELÇİSİ: EVET, BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜK
»  AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI'NA YARGI YOLU
»  GEMİ BATTI İLGİNÇ İSİMLER SU YÜZÜNE ÇIKTI
»  O ARTIK RTÜK BAŞKANI DEĞİL!
»   "ASIL FAİLLER TÜRKİYE'DE "
»  CANLI BOMBA'YA SİVEREK'TE MİTİNG GİBİ CENAZE
»  SAHİBİNE CEZA İÇİN KÖPEK DIŞKISINA DNA ANALİZİ
»  3 BİN MADEN İŞÇİSİ ALINACAK
»  SUBAY VE ASSUBAY'LI İHALE ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
»  ÇUVALCI KOMUTAN'A BÜYÜK ÖDÜL
»  "DENİZ FENERİ DAVASI TÜRKİYE'DE AÇILMALI"
»  MUMCU, 18 EKİM'DE SİYASETE VEDA EDİYOR
»  ARSENİKLİ SUYUN FATURASI İZSU BÜROKRATLARINA !
»  BAYKAL, EŞİNİN MAL VARLIĞINI AÇIKLADI
»  KIZILAY, YÜZEN HASTANE KURACAK
»  BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA BAŞBUĞ'DAN UYARILAR
»  MHP'NİN ADAYLIK ŞARTI, "ŞAİBESİZ OLMAK"
»  DENİZ FENERİ DAVASINDA GÜRHAN'A 6 YIL HAPİS İSTEMİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.