Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2614
EURO
37,3958
IMKB
8.699,000
ALTIN
2.920,220
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD'YE SINIR ÖTESİNİ BÖYLE SAVUNDU
ABD YE SINIR ÖTESİNİ BÖYLE SAVUNDU
 
Başbakan Erdoğan, ABD ve Irak'ı ima ederek,"teröre dur diyemeyen, sınır ötesi harekat yapmayın diyemez" dedi.
 
17.10.2007 - 03:19
Erdoğan, AKP grup toplantısında terör örgütü PKK'ya karşı sınır ötesi harekat ve 21 Ekim'de yapılacak anayasa referandumu konusundaki görüşlerini anlattı. Erdoğan, son 5 yılda Doğu ve Güneydoğu bölgesinin kalması konusunda önemle adımlar attıklarını belirten Erdoğan, 2003'ten beri bölgeye 5.5 katrilyon liralık yatırım yapıldığını ifade etti. Bölgeye yapılan yatımların halkta memnunlukla karşılandığını anlatan Erdoğan, bununla beraber güvenlik güçlerinin de teröre karşı etkili çalışma yaptığını vurguladı.
TERÖR ÖRGÜTÜ İKİ GELİŞMEDEN RAHATSIZ
Terör örgütü PKK'nın özellikle bu iki gelişmeden rahatsız olduğunu kaydeden Erdoğan, son dönemde bu nedenle terör olaylarında artış olduğunu dile getirdi. Erdoğan şöyle konuştu: Türkiye sabrının karşılığını muhataplarından görememiştir. Bu nedenle bir kısım yeni tedbirler almamız kaçınılmaz hale gelmiştir. Uluslararası anlaşmaların sağladığı hakları yerine getirmek için gerekli adımlar atılacaktır. Terörle mücadeleyi hiç bir zaman siyasi rant haline getirmemek lazımdır. inanıyorum ki TBMM'de ortak iradeyi yerine getirecektir. Bu ülkeye silah çeken bu ülkenin bu milletin düşmanıdır. Bu milletin vicdanı böyle kanlı saldırıları kaldıramaz. Bu milletin vekilleri bu kanlı saldırıyı kınamamazlık yapamaz. PKK ile işbirliği yapan aynı derecede suçludur. Tek hedef olan terörizme kilitlenmemiz lazım."
ABD'YE MESAJ
Erdoğan, bu sorunun diplomatik yollardan çözülmesini isteyen ABD ve Irak'ı ima ederek, "teröre dur diyemeyen, sınır ötesi harekat yapmayın diyemez" dedi.
DTP'LİMİLLETVEKİLLERİNE MESAJ
Erdoğan, DTP'li melletvekillerini ima ederek şöyle konuştu:
"Bu ülkeye silah çeken bu ülkenin bu milletin düşmanıdır. Bu milletin vicdanı böyle kanlı saldırıları kaldıramaz. Bu milletin vekilleri bu kanlı saldırıyı kınamamazlık yapamaz. PKK ile işbirliği yapan aynı derecede suçludur. Tek hedef olan terörizme kilitlenmemiz lazım. Tezkere kanlı eylemlerin neticesinde ortaya çıkan bir ihtiyaçtıur. tezkereyi kullanmaya ihtiyaç kalmamasını arzu ediyorum. Muhtemel harekatın hedefi sadece ve sadece kanlı terör örghütüdür. Irak'ın toprak bütünlüğüne ve siytasi birliğine büyük önem veriyoruz. Irak'ın mevcut yönetimi terör örgütüyle arasına kalın duvarlar örmeli ve açık tavır takınmalıdır. Terörle arasına mesafe koymaynların bu operasyonlardan olumsuz etkilenmesi kaçınılmazdır."
BÖLGESEL KÜRT YÖNETİMİNE MESAJ
Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin geçmişte zaman zaman olduğu gibi, şimdi de terörist unsurlara karşı Türkiye'yle işbirliği yapmasının doğru olacağını kaydetti. Terör örgütünün bölgesel bir huzursuzluk ve gerilim kaynağı olarak herkes için sıkıntı yarattığına işaret eden Erdoğan, Türkiye'nin artık kendisine silah doğrultanlara değil, onlara cesaret veren, destekleyen, koruyanlara karşı da sabrının sonuna geldiğini bildirdi. 'Mesele, müttefiklik ve komşuluk hukuk bağının bize yüklediği sorumluluk kısmını geçmiş, nefsi müdafaa noktasına gelmiştir' diyen Erdoğan, dünyanın her yerinde geçerli olan hukukun temel ilkelerinde, nefsi müdafaanın olduğu yerde diğer hukuk kurullarının geçerliliğini yitirdiğini söyledi.
CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE KESİN YOL Erdoğan, yaptığı konuşmada, 21 Ekim Pazar günü yapılacak referandum konusuna da değindi. Referanduma gitmenin milli iradeye başvurmak demek olduğunu belirten Erdoğan, bunun doğrudan demokrasi anlamına da geldiğini kaydetti. 'Bugüne kadar katılımcı demokrasi kavramını ağızlarından düşürmeyenler, bugün katılımcı demokrasinin yaygın müesseselerinden biri olan referanduma ters düşüyorlar' diyen Erdoğan, anayasa değişikliğinde toplumun söz sahibi olmasının demokratik rejimin tabi bir sonucu olduğuna işaret etti.
AKLA HAYALE GELMEZ OYUNLAR
Başbakan Erdoğan, referandumun maliyeti konusundaki tartışmalarla ilgili olarak şunları kaydetti: 'Referandumun herkes için bir maliyeti vardır. Ancak, önemli konularda milli iradeye başvurmak, halkın kendi geleceğiyle ilgili kararlara doğrudan iştirak etmesi çok anlamlıdır. Bizi bu maliyetten dolayı eleştirenler -bunun altını özellikle çiziyorum - '2 seçimi birlikte yapalım' dediğimizde 'olmaz' diyenlerdir. O zaman iki seçimi bir arada yapsaydık, bugün böyle bir maliyet de olmazdı. Ondan kaçtınız. Akla hayale gelmez oyunlara girdiniz. Gayet güzel senaryoyu yazdılar.'
"NEDENİ KORKUDUR, MİLLET KORKUSUDUR'
Başbakan Erdoğan, 21 Ekimde referanduma sunulacak olan Anayasa değişikliğinin içeriğiyle ilgili bilgi verirken, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve TBMM'nin toplantı yeter sayısının 184 olması gibi düzenlemelerle uygulamada sıkıntı yaratan konuların ortadan kalkış olacağını anlattı. Değişiklik paketindeki tüm düzenlemeleri içlerine sindirmiş bir parti olarak referandumda oylarının 'evet' olacağını tekrar eden Erdoğan, halkın görüşlerine ve tercihlerine saygı duyan, milli iradeyi her türlü mülahazanın üstünde gören bir siyasi anlayışa sahip olduklarını kaydetti. Bugüne kadar Cumhurbaşkanının ne meclisin seçmesinden rahatsız olduklarını ne de doğrudan halkın seçmesinden korkuya kapıldıklarını belirten Erdoğan, 'Hiçbir zaman halkın doğru kararı veremeyecek, iradesini en doğru şekilde ortaya koyamayacak bir topluluk olarak görmedik' dedi.
1915 OLAYLARIYLA YARGISIZ İNFAZ YAPILIYOR
Erdoğan, 1915 olaylarıyla ilgili gelişmelere değindi. Başbakan Erdoğan, 'Bu mesele, tabiri caizse artık bıkkınlık vermiş bir konudur' değerlendirmesinde bulundu. Son olarak ABD'de ortaya çıkan gelişmelerin Türk milletinin hafızasında derin izler bıraktığını, bunun unutulmayacağını kaydeden Erdoğan, bir çok ülkede yönetimlerin, 'vatandaşları olan bir avuç Ermeni'ye karşı politik bir jest yapma adına, Türkiye'nin bütün itiraz ve tezlerini gözardı ederek, bu iddiaları tanıma kararı aldığını' söyledi. 'Bu kararı alsalar ne olur almasalar ne olur?' denilebileceğine işaret eden Erdoğan, 'Elbette bunun pratikte bir değeri yok. Biz kendimizi biliyoruz, tarihimize, geçmişimize güveniyoruz. Ancak kimse Türkiye'yi zan altında bırakacak siyasal ve hukuki alanda köşeye sıkıştıracak yalanlara, iftiralara, tarih dedikodularına pabuç bırakmasını beklemesin' diye konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DEVLETİN ZİRVESİNDE "SOYKIRIM" İSTİŞARESİ

VE İKİNCİ EMEKLİĞİN ÖNÜ KESİLDİ...

MECLİS'TE İKİNCİ EMEKLİLİĞE ENGEL ÇALIŞMASI
»  MECLİS'TEN REFERANDUM DEĞİŞİKLİĞİNE ONAY
»  MECLİS'TE 34 YIL SONRA BİR İLK
»  AKP'DEN BAHÇELİ'YE KINAMA
»  METEOROLOJİ'DEN 5 AYLIK HAVA TAHMİN RAPORU
»  "TEZKEREYE EVET,REFERANDUM'A HAYIR!"
»  MHP, SOYKIRIM'A KARŞI EYLEM İÇİN GENEL GÖRÜŞME İSTEDİ
»  GÜVERCİNLERE SALDIRMAK İÇİN ŞAHİNLER HAZIRLANDI
»  BAHÇELİ: BARZANİ'DE HEDEF ALINMALI
»  GÜL'E ERCİYES ÜNİVERSİTESİNDEN ALTIN MADALYA
»  ERDOĞAN:TEZKERE KAPALI DEĞİL AÇIK OYLANACAK
»  SAYGI ÖZTÜRK, GABAR'IN AYNA TAŞLARINI YAZDI
»  TÜRK EKONOMİSİ ÜSTÜNDEKİ DOKUNULMAZ KENE BARZANİ
»  YSK'DAN REFERANDUM ERTELENEBİLİR SİNYALİ
»  ERDOĞAN SERT AÇIKLAMALAR YAPTI
»  KÜRTLER KORKTUKLARINI AÇIKLADI
»  HINCAL ULUÇ'A GÖRE PKK'YA KARŞI TEK ŞANS DTP
»  VE ABD ELÇİSİ WİLSON BOMBAYI PATLATTI
»  "HEDEF IRAK'TAKİ PKK İNLERİ"
»  ÖZKÖK'TEN KÜRTLERE TAVSİYE
»  TÜRKİYE-YUNANİSTAN MAÇINI İZLEYEMEYEBİLİRİZ
»  DEVLET ŞEHİDİNE SAHİP ÇIKIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.