Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2614
EURO
37,3958
IMKB
8.699,000
ALTIN
2.920,220
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN:TEZKERE KAPALI DEĞİL AÇIK OYLANACAK
ERDOĞAN:TEZKERE KAPALI DEĞİL AÇIK OYLANACAK
 
Meclis’te tezkere için gizli değil, açık görüşme yapılacağını açıklayan Başbakan, tezkerenin hemen operasyon anlamına gelmediğini belirterek “K. Irak yönetimi terörle arasına kalın bir duvar örmelidir. Bizimle işbirliği yapmaları en doğru yol” dedi.
 
16.10.2007 - 14:05

Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin Meclis grup toplantısında, sınırötesi operasyon tezkeresi ve 21 Ekim’de yapılacak referandumla ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye’nin sadece kendisine silah doğrultanlara değil, onları cesaretlerendiren ve koruyanlara karşı da sabrının sonuna geldiğini belirten Erdoğan, Kuzey Irak’taki Kürt yönetimini işbirliğine çağırırken, yarın yapılacak tezkere görüşmelerinin de “açık” olacağını duyurdu.

Başbakan Erdoğan’ın, partisinin Meclis Grubu’nda verdiği mesajlar özetle şöyle:

BÖLGEYE 5.5 KATRİLYON HARCADIK
“Bataklığı kurutmak için geçen 5 yılda çok önemli mesafeler kaydettik. Terörün istismar edebileceği olumsuzlukları gidermek ve halkımızın layık olduğu yaşam standartlarını geliştirmek için büyük bir çaba gösterdik. 2003-2006 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu’da kamu yatırım ödenekleri toplamı yaklaşık 5,5 katrilyonu (5 milyar YTL) bulmuştur. Biz, bir bütün olarak halkımızı seviyoruz. Halkımızı etnik, dini, mezhepsel, sınıfsal, bölgesel ayrım yapmadan bir bütün olarak kucaklıyor, halkımıza hizmet için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Terör eylemlerinin artmasının sebebi, Hükümetin attığı bu kararlı adımların, olumlu adımların neticesidir.

“Bugün çok açık olarak görülüyor ki Türkiye; sabrının, metanetinin, iyi niyetinin karşılığını muhataplarında görememektedir. Akan kanı durdurmak, bölgede terörist faaliyetleri sona erdirmek, huzuru geri getirmek adına bir takım yeni tedbirler almamız kaçınılmaz hale gelmiştir.

DTP’LİLERE: KINAMAMAZLIK EDEMEZLER
“Bu çerçevede uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanmak ve uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli tedbirleri almak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sınırötesi harekatına izin veren tezkereyi, Bakanlar Kurulunda imzalayarak Meclise sevk ettik.

“Terör örgütüne ‘terörü bırak’ diyemeyenler, bize ‘sınır ötesi harekat yapmayın’ diyemezler. Böyle insanlık dışı bir yönteme, böyle vahşi bir yola tevessül edenler kadar, bunları onaylayanlar, bunları meşrulaştırmaya çalışanlar, bunlarla işbirliği yapanlar da aynı derecede sorumludurlar. Temel insanlık değerlerinden ve toplumsal vicdandan bunlar da aynı derecede nasibi alamamışlardır.

“Biz, her zaman halkımızın yanındayız. Halkımızın değerleriyle, gelenekleriyle, hassasiyetleriyle uyumlu bir anlayışa sahibiz. Bu milletin vicdanı, böyle kanlı saldırıları onaylayamaz. Bu ülkenin vekilleri, böyle hukuksuz eylemleri kınamamazlık edemez.

OPERASYON GEREKMEMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM
“Hükümet tezkere adımını durup dururken atmadı. Tezkere, terör örgütünün kanlı eylemleri sonrasında gündeme geldi. Suçluların iadesi gibi bazı uluslararası konular bugüne kadar yapılsaydı, belki bugün bu noktaya gelinmeyecekti.

“Tezkerenin kullanılmasına gerek kalmamasını samimiyetle temenni ediyorum. Tezkerenin Meclis’ten geçmesi de hemen bir operasyon yapılacağı anlamına gelmemeli. İhtiyaç olması halinde ve en iyi neticeyi alacak şekilde, doğru zaman ve zeminde gereken yapılacaktır.

HAREKAT SİVİLLERE, IRAK’A YÖNELİK DEĞİL
“Muhtemel sınır ötesi bir harekatın hedefi, sadece ve sadece -bunun altını özellikle çiziyorum- terör örgütüdür. Kimse tezkerenin arkasında başka bir amaç ve hedef aramamalı.
Irak bizim komşumuzdur. Böyle bir harekat ne sivil insanlara, ne de Irak’ın siyasi birlik ve bütünlüğüne yönelik olacaktır.

KUZEY IRAK YÖNETİMİ NET TAVIR ALMALI
“Ancak şunu da görmeliyiz. Herkes terörün arkasındaki durumunu netleştirmeli ve tavrını ortaya açıkça koymalıdır. Terörle arasına mesafe koyamayanların terörle mücadeleden olumsuz etkilenmesi her zaman için kaçınılmazdır. Bölge halkımız nasıl her geçen gün terörle arasına kalın bir duvar örüyorsa, Kuzey Irak bölgesel yönetimi de terör örgütüyle arasına kalın bir duvar örmeli, net bir tavır takınmalıdır. Bu herkesin menfaatinedir. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin, geçmişte zaman zaman olduğu gibi, şimdi de terörist unsurlara karşı Türkiye’yle işbirliği yapması doğru olacaktır.

NEFSİ MÜDAFAA DURUMUNA GELDİK
“Mesele, müttefiklik ve komşuluk hukuk bağının bize yüklediği sorumluluk kısmını geçmiş, nefsi müdafaa noktasına gelmiştir. Dünyanın her yerinde geçerli olan hukukun temel ilkelerinde, nefsi müdafaanın olduğu yerde diğer hukuk kurulları geçerliliğini yitirir. Biz Türkiye olarak terör konusunda nefsi müdafaa durumuna geldik. Sağduyuyu ve aklıselimi ortaya koyup, gerekeni yapmakta kararlıyız. Bunu etnik kökeni ne olursa olsun, hangi bölgeden olursa olsun, tüm vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için yapmak durumundayız.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SAYGI ÖZTÜRK, GABAR'IN AYNA TAŞLARINI YAZDI

TÜRK EKONOMİSİ ÜSTÜNDEKİ DOKUNULMAZ KENE BARZANİ

YSK'DAN REFERANDUM ERTELENEBİLİR SİNYALİ
»  ERDOĞAN SERT AÇIKLAMALAR YAPTI
»  KÜRTLER KORKTUKLARINI AÇIKLADI
»  HINCAL ULUÇ'A GÖRE PKK'YA KARŞI TEK ŞANS DTP
»  VE ABD ELÇİSİ WİLSON BOMBAYI PATLATTI
»  "HEDEF IRAK'TAKİ PKK İNLERİ"
»  ÖZKÖK'TEN KÜRTLERE TAVSİYE
»  TÜRKİYE-YUNANİSTAN MAÇINI İZLEYEMEYEBİLİRİZ
»  DEVLET ŞEHİDİNE SAHİP ÇIKIYOR
»  KURTLAR VADİSİ TERÖR YENİ BÖLÜMÜYLE İLK VE SON KEZ
»  IRAK HÜKÜMETİ ALARMDA
»  BEYAZ SARAY: "TÜRKİYE'DEN İTİDALLİ DAVRANMASINI İSTİYORUZ"
»  B EYTÜŞŞEBAP KATLİAMINDAKİ SIR PERDESİ ARALANIYOR
»  BÜYÜKANIT:'BİZİ KİMSE BÖLEMEZ'
»  TEZKERE MECLİSE GİTTİ!
»  TERÖRİST'E MAAŞ MALİYEYE TAKILDI
»  "TEZKERE'NİN TEK HEDEFİ PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"
»  IRAK DEVLET BAŞKAN YARDIMCISI ANKARA'YA GELİYOR
»  ARDAHAN'DA ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ, 2 ASKER ŞEHİT
»  TEZKERE MECLİSE SEVKEDİLİYOR
»  MÜHENDİSLERİN İNTİHAR NEDENİ ÇÖZDÜKLERİ SİSTEM
»  ASKER TEZKEREDEN SONRA KOŞULLARA BAKACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.