Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2614
EURO
37,3958
IMKB
8.699,000
ALTIN
2.920,220
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VE ABD ELÇİSİ WİLSON BOMBAYI PATLATTI
VE ABD ELÇİSİ WİLSON BOMBAYI PATLATTI
 
ABD Elçisi Wilson:Türk yetkilileri, Ermeni soykırımı tasarısı geçerse almayı düşünebilecekleri hiçbir somut tedbiri bizimle görüşmediler...
 
16.10.2007 - 10:05

Türkiye’de mangalda kül bırakmayan AKP, sözde soykırım tasarısıyla ilgili olarak ABD’ye resmi bir tavır bildirmemiş. Skandal, ABD Büyükelçisi Ross Wilson’un Washington Post’a yaptığı açıklamayla ortaya çıktı.
Ankara’nın kendileri ile “Soykırım” tasarısıyla ilgili net ifadeyle konuşmadığını anlatan Wilson “Türk yetkilileri, tasarı geçerse alabilecekleri veya almayı düşündükleri hiçbir somut tedbiri bizimle görüşmediler” dedi.

ÇİFTE SKANDAL
1 AKP’nin,  ABD’de kabul edilen Ermeni tasarısı için gerekli çabayı göstermediği  ortaya çıktı. ABD Büyükelçisi Wilson, “Türk yetkilileri, tasarı geçerse alabilecekleri hiçbir önlemi bizimle görüşmediler” dedi

2 Tasarının kabul edilmemesi için ABD Başkanı Bush’un büyük çaba harcadığı iddiaları da balon çıktı. Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, tasarıyla ilgili Bush’un kendisini hiç aramadığını da söyledi

ABD Temsilciler Meclisi Dış ilişkiler Komitesinde kabul edilen Ermeni tasarı ile ilgili her gün yeni bir detay çıkıyor. Dün Türkiye ve ABD’de iki resmi ağızdan yapılan açıklamalar tasarının kabul edilmemesi için büyük mücadeleler verdiğine iddia edilen, ABD Başkanı Bush’un da, AKP Hükümeti’nin de gerekli girişimleri yapmadığını ortaya koydu. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Washington Post gazetesi muhabiri ile telefonla yaptığı söyleşi sırasında ilginç bir itirafta bulundu. Wilson, “Türk yetkilileri, (soykırım iddialarıyla ilgili) tasarı geçerse alabilecekleri veya almayı düşünebilecekleri hiçbir spesifik önlemi bizimle görüşmediler” dedi. Wilson’un bu sözleri “Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili net bir tavır ortaya koyamadığı” yorumlarına neden oldu.

Pelosi kararlı!

İkinci ilginç açıklama ise  Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’den geldi. Pelosi, Türk kamuoyuna dikte edilen “ ABD Başkanı Bush büyük çabalar gösterdi ancak tasarının geçmesini önleyemedi” iddiasının balon olduğunu ortaya koydu. ABC Televizyonu’na konuşan Nancy Pelosi, Başkan Bush’un tasarıya ilişkin doğrudan kendisini aramadığını da söyledi.   Genel Kurul’da kabul edilmesi durumunda Irak’taki ABD güçlerinin zor durumda kalacağı yönünde yaptığı uyarıların hatırlatılması üzerine, Pelosi “Askerlerimize asıl zarar veren kimi konular, değerlerimize ilişkin. Ülke olarak kim olduğumuzu deklare ettiğimizde ve bu dünyada ulusumuza duyulan saygıyı artırdığımızda, askerlerimiz daha iyi durumda olacak” dedi.

Genel Kurul’a geliyor

Pelosi, bu çerçevede Bush ve yardımcılarının uyarılarının, tasarının oylanması yönündeki kararlılığını hiçbir biçimde değiştirmediğini dile getirerek, “Tasarının, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi’nden geçmesi durumunda genel kurula götürüleceğini söylemiştim” diye konuştu. Pelosi’nin bu sözleri Ermeni tasarısının 16 Kasım’dan önce Genel Kurul’da oylanacağı şeklinde yorumlandı. Bu arada, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried, New Work Times ile yaptığı görüşmede “Bu tasarıyı önleme zorlukları konusunda gerçekçi olmalıyız ancak niyetimiz mücadeleyi sürdürmek ve argümanlarımızı en açık ve güçlü biçimde dile getirmektir” dedi.


Amerika Sevr özentisi içinde
Talat Paşa Komitesi Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, komitenin, 1-4 Kasım tarihleri arasında Girne’de “ABD ve Destekçilerine Kıbrıs’tan Uyarı Eylemi” gerçekleştireceğini açıkladı. Komite üyelerinin Ulusal Strateji Merkezinde düzenledikleri basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Alemdaroğlu, 10 Ekim’de ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin 1915 olaylarını ’Ermeni Soykırımı’ olarak kabul ettiğini hatırlatarak, komitenin bu kararını şiddetle kınadıklarını söyledi. Prof. Dr. Alemdaroğlu, Lozan Antlaşmasını imzalamayan ABD’nin, Sevr özlemi içinde olduğunu da savunarak, en kısa sürede Türkiye’deki İncirlik Üssü ve Habur Sınır Kapısı’nın kapatılmasını istediklerini dile getirdi. Alemdaroğlu, komitenin başkanı ve KKTC’nin 1.Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın önderliğinde KKTC ulusal dava kuruluşlarıyla birlikte Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek etkinlikte ABD ve AB’yi uyaracaklarını ifade etti. “ABD ve Destekçilerine Kıbrıs’tan Uyarı Eylemi” adını taşıyan etkinliğin ilk gününde Dr. Fazıl Küçük’ün mezarı ziyaret edilecek. Çeşitli ziyaretlerin de yapılacağı etkinlik, 4 Kasım’da sona erecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"HEDEF IRAK'TAKİ PKK İNLERİ"

ÖZKÖK'TEN KÜRTLERE TAVSİYE

TÜRKİYE-YUNANİSTAN MAÇINI İZLEYEMEYEBİLİRİZ
»  DEVLET ŞEHİDİNE SAHİP ÇIKIYOR
»  KURTLAR VADİSİ TERÖR YENİ BÖLÜMÜYLE İLK VE SON KEZ
»  IRAK HÜKÜMETİ ALARMDA
»  BEYAZ SARAY: "TÜRKİYE'DEN İTİDALLİ DAVRANMASINI İSTİYORUZ"
»  B EYTÜŞŞEBAP KATLİAMINDAKİ SIR PERDESİ ARALANIYOR
»  BÜYÜKANIT:'BİZİ KİMSE BÖLEMEZ'
»  TEZKERE MECLİSE GİTTİ!
»  TERÖRİST'E MAAŞ MALİYEYE TAKILDI
»  "TEZKERE'NİN TEK HEDEFİ PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"
»  IRAK DEVLET BAŞKAN YARDIMCISI ANKARA'YA GELİYOR
»  ARDAHAN'DA ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ, 2 ASKER ŞEHİT
»  TEZKERE MECLİSE SEVKEDİLİYOR
»  MÜHENDİSLERİN İNTİHAR NEDENİ ÇÖZDÜKLERİ SİSTEM
»  ASKER TEZKEREDEN SONRA KOŞULLARA BAKACAK
»  AMERİKALI ASKERLERİN YAKTIĞI KUR'AN-I KERİM BULUNDU
»  MHP'DEN ERDOĞAN'A AKP'DEKİ DTP'LİLERİ TEMİZLE
»  PKK'LI İMAM KÜRDİSTAN ŞEHİTLERİNE FATİHA İSTEDİ.
»  PKK TERÖRİST AİLELERİNİ MAAŞA BAĞLAMIŞ
»  TSK GECE GÖRÜŞ DÜRBÜNLERİNİ YENİLİYOR
»  YARGITAY BAŞKANLIĞI İÇİN 9 ADAY
»  GÖZLER BAKANLAR KURULUN'DA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.