Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4851
EURO
38,4079
IMKB
9.935,000
ALTIN
3.414,070
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABU DABİ EKONOMİ BAŞKANI NABIZ YOKLAMAYA GELDİ.
ABU DABİ EKONOMİ BAŞKANI NABIZ YOKLAMAYA GELDİ.
 
Dubai Towers'la gündeme gelen Birleşik Arap Emerilikleri'nden şimdi de Abu Dabi Ekonomi Başkanı Prens Şeyh Hamid bin Zayed, Ankara'ya geldi.
 
7.11.2005 - 00:08
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Planlama ve Ekonomi İdaresi Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi, BAE Emirinin kardeşi Prens Şeyh Hamid Bin Zayed Al Nahyan, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in davetlisi olarak, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Şeyh Nahyan'ı, Esenboğa Havaalanı'nda, Devlet Bakanı Tüzmen karşıladı.

Çırağan otelinin de sahibi olan Abu Dabili iş adamları, Telsim'in satışından gayrimenkul yatırımlarına, otomotiv sanayiinden turizme kadar geniş bir alanda nabız yoklayacaklar.

Tüzmen, havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, artan hidrokarbon fiyatlarına bağlı olarak Körfez ülkelerinde oluşacak yıllık yaklaşık 150 milyar dolar tutarında nakit fazlasının bir bölümünün de Türkiye'deki yatırımlara yönelmesi için uygun koşullar oluştuğunu söyledi.

Türk ekonomisindeki istikrar ve uygun koşullara paralel olarak Körfez menşeli yabancı sermaye girişlerinin daha da artmasını beklediklerini vurgulayan Tüzmen, Körfez ülkelerinde oluşacak nakit fazlasının yüzde 10'unu Türkiye'ye çekmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Söz konusu fazladan dolayı bu ülkelerde artan alt ve üst yapı yatırımlarından Türk müteşebbislerinin payının da artmasını beklediklerini anlatan Tüzmen, bölgesel serbest ticari alanların oluşmasına ve büyük ölçekli işbirliği projelerine önem verdiklerini dile getirdi.

Bakan Tüzmen, bu projeleri de Türkiye-Irak-Körfez ülkeleri ve Türkiye-Suriye-Ürdün-Suudi Arabistan ana ulaştırma koridorlarında hızlı ve güvenli karayolu ulaştırmasını sağlayacak otoyol, hızlı demiryolu projeleri ile modern gümrük altyapıları ve mevzuatın oluşturulması olarak sıraladı.

BAE'ye ihracatın 2002 yılında 452 milyon dolar iken, geçen yıl 1.1 milyar dolara yükseldiğini, bu yıl da 1.8 milyar doları aşmasını beklediklerini vurgulayan Tüzmen, toplam 4 milyar dolara mal olacak Dubai hafif raylı taşıma sistemi projesinin, aralarında bir Türk firmanın da bulunduğu konsorsiyum tarafından yapıldığını, Palm adası ve International City gibi büyük projelerde de yine Türk firmaların yer aldığını söyledi.

ŞEYH NAHYAN

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Planlama ve Ekonomi İdaresi Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi, BAE Emirinin kardeşi Prens Şeyh Hamid Bin Zayed Al Nahyan da konuşmasında, iki ülke arasındaki eskiye dayanan dostane ilişkilere dikkat çekerek, iki ülke ilişkilerinin daha da artırılmasını istediklerini söyledi.

Nahyan, Türkiye'de bulunduğu sürede yetkililerden bilgi alacağını ve Türkiye'deki yatırım imkanlarını araştıracağını kaydetti.

Bakan Tüzmen ile Ankara ve İstanbul'da işadamlarıyla iş yemeğine katılacak olan Nahyan'ın, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Tüzmen, Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile görüşmesi bekleniyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan özelleştirme brifingi de alacak olan Nahyan, Çarşamba günü Toyota ve Erdemir fabrikalarında incelemelerde bulunacak.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BU MU..! SİZİN ADALETİNİZ...

VERGİSİNİ EN DÜZENLİ ÖDEYEN İL ANKARA

TBMM'DE BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR
»  HİSARCIKLIOĞLU 10 KASIM’DA TELAVİV’DE
»  TÜRKİYE-AB KİK 10 YILINI KUTLUYOR
»  ASGARİ ÜCRET KAVGASI BAYRAM SONUNU BEKLİYOR
»  TJK, MAAŞ ÖDEYEMEZ HALE GELMİŞ!!!
»  EN DÜŞÜK TAŞIT VERGİSİ 300 YTL OLUYOR
»  ECEVİT'İN MALİYETİ 168 MİLYAR DOLAR
»  RUSLAR, İNTERNET BAKNACILIĞININ KABUSU OLDU
»  HALKIN VERDİĞİ VERGİLER BATIK BANKALARIN KURTARILMASINDA KULLANILIYOR
»  ATO'DAN HÜKÜMETİN 3 YILLIK İCRAATINA KARNE
»  BAKKALLAR'DAN, 'HİPERMARKETLER HAFTA SONU KAPANSIN' ATAĞI
»  UZAN VE BALKANER'İN CEPHANELİKLERİ SATILIYOR
»  ANKARA ENFLASYON LİDERİ!!!
»  EKİM AYININ ZAM ŞAMPİYONU DOMATES
»  UZANLARIN BİR NOKTASI 750 MİLYON DOLAR!!!
»  TELSİM'DE DUBAİLİ COMTEL DEVRE DIŞI KALDI
»  TMSF, ŞİMDİ DE UZANLARIN SİLAHLARINI SATIYOR
»  ÇUKUROVA, TMSF ÖDEMESİ AKSATTI
»  KANDİL MESAJLARI TELEFON ŞİRKETLERİNİ KÖŞE YAPTI!!!
»  AKARYAKIT'TA FİŞ DÖNEMİ, KESMEYENE CEZA VAR
»  HANİ YILBAŞINA KADAR DOĞAL GAZ'A ZAM YOKTU!!!
»  IMF'YE BORCUMUZ 16 MİLYAR DOLAR!..
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.