Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2218
EURO
37,4706
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.870,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AHMET TÜRK: HALKIMIZI SATIN ALAMAZSINIZ
AHMET TÜRK: HALKIMIZI SATIN ALAMAZSINIZ
 
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk Erdoğan'ın yerel s"5 kilogram kömür, 5 kilogram makarna, 5 kilogram şekerle halkı kazanacağını, halkı aldatacağını zannediyor. Seçim hedefine cevap verdi
 
22.1.2008 - 21:08
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, "Bu olayı
(Hrant Dink cinayetini) çözemezseniz, yarın belki bizden biri de hedef olabilir, 'ben devletim' diyen insanlar da hedef haline gelebilir" dedi.

Türk, partisinin grup toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın türban konusuna yaklaşımını, Kürt meselesine benzer bir yaklaşım olarak değerlendirdi. Türk, "Bir şeyleri ortaya atar ama çözüm konusunda reçete sunmaz. Başbakan, hassas konuları Meclis gündemine taşıma cesaretini göstermiyor" diye konuştu.

Tartışma zemininin Parlamento olduğuna işaret eden Türk, "Türban, bir inanç özgürlüğüdür. Eğer böyle görüyorsanız, samimi bir şekilde tartışalım. Biz türbanı kadın hakkı, insan hakkı ve özgürlük olarak değerlendiriyoruz. Bunu artık siyasi malzeme olmaktan çıkarmak gerekir.

Alevilerin de inancı, felsefesi ve talebi var. Alevilerin taleplerini de değerlendirip yerine getirmeliyiz. İnanç özgürlüğünü bir bütün olarak ele almazsak, demokratik bir yaklaşım biçimi olmaz" ifadesini kullandı.

-"(BEN DEVLETİM) DİYENLER DE HEDEF OLABİLİR"-

Hrant Dink'i anma törenine Hükümet temsilcilerinden ve AKP'li milletvekillerinden kimsenin katılmamasını eleştiren Türk, "Bu, sizin demokrasi anlayışınız, insan yaşamına yönelik duruşunuzu ortaya koyuyor.

Halkımızı nasıl kucaklayacaksınız, azınlıklara nasıl sahip
çıkacaksınız?" dedi.

Susurluk olayının tüm aktörlerinin bilinmesine rağmen çetenin ortaya çıkarılmadığını, bunun için Şemdinli çetesinin ortaya çıktığını ileri süren Türk, şunları söyledi:

"O çete de ortaya çıkarılmadı arkasından Hrant Dink olayı, Malatya olayı yaşandı. Bu ülkede dürüst savcıları, yargıçları görevden alırsanız Susurluk, Şemdinli, Hrant Dink olayları önümüze gelebilir. Bu olayı da çözmezseniz yarın belki bizden biri de hedef olabilir, 'ben devletim' diyen insanlar da hedef haline gelebilir. Atabeyler çetesi, onların hedefleri basına yansıdı. Bugün sıra bizde yarın sıra sizde de olabilir."

-"HALKIMIZ KENDİNİ SATMAZ"-

Başbakan Erdoğan'ın, Diyarbakır, Mardin ve Tunceli'de belediye seçimlerinin alınması için talimat verdiğini ileri süren Türk, şöyle devam etti:

"5 kilogram kömür, 5 kilogram makarna, 5 kilogram şekerle halkı kazanacağını, halkı aldatacağını zannediyor. Halk 'bu kan dursun' diyor; barış için çığlık atıyor. Siz duymuyorsunuz. Makarna, kömür bu çığlığı susturabilir mi? Barışı sağlayabilir mi?

Yoksulun sırtından siyaset yapmayın. Yoksulun sorunlarını çözecek bir anlayışla gidin. Bugüne kadar bölgeye kaç fabrika yaptınız? Ortada bir şey yok. Halkımız 3 kilogram makarnaya, şekere tenezzül edip kendini satmaz. Halk, demokrasi için canını ödüyor, bedel veriyor. Dağların bombalanmasını istemiyor. Halkın beklentisi bu, bunu görün."
DTP Grup Başkanı Türk, Başbakan Erdoğan'ın İspanya'da medeniyetler buluşmasına gittiğini ardından da 350 bin kişinin ölümüyle sorumlu tutulan Sudan Cumhurbaşkanı El Beşiri'yi davet ettiğini belirterek,"Eğer Mecliste konuşmaya da davet ederlerse kıyametler kopar buülkede" dedi.

-ECEVİT'İN RAPORU...-

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in 1961 yılında Çalışma Bakanlığı yaptığı dönemde Kürtlerle ilgili hazırladığı rapora değinen Türk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ülkede bu sorunlar olduğu için bugün acılı, sancılı süreci yaşıyoruz. Peki Ecevit'in rapor hazırladığı dönemde PKK var mıydı? Bütün mesele, kendi yurttaşlarının kimliğini, kültürünü tanıma mantığıdır. Bir toplum, Bir Türkiye olarak bunun faturasını şimdi hep birlikte ödüyoruz.

O dönemde söz konusu politika yürütülmedi, uygulanmadı. Bugün,İstanbul'a Adana'ya, Çukurova'ya giden, isteyerek yerleşen Kürtler var.

Eğer bölme düşüncesi olsaydı Batı'da olmazlardı. Bölgedeki nüfus kadarniye Batı'da olsunlar. Demek ki (bölme) iddialar gerçek dışı şeyler.

Amacımız, demokratik Türkiye'nin yaratılması için çaba sarf etmek,destek vermek."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP'LİLERİN ÇADIRLI EYLEMİNE İZİN YOK

"İNSANLARIN ÖLMESİ BENİ RAHATSIZ EDİYOR"-

ASKERLİĞİNİ YAPMAYAN BAKAN VAR MI?
»  AMBULANS ŞOFÖRÜ 230 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI
»  FORBES DERGİSİ, FETULLAH GÜLEN'İ ÖVDÜ
»  ERGENEKON HABERLERİNE YAYIN YASAĞI
»  BÜYÜKANIT:"YURT DIŞINDA KONUŞMAM"
»  ORHAN PAMUK DAVASI SİL BAŞTAN
»  ERDOĞAN'DAN MİLLETVEKİLLERİNE VAKIFLAR YASASI TALİMATI
»  MARS'TA YARATIK VAR İDDİASI
»  CHP'Lİ ARITMAN HAKKINDA AKP'DEN SUÇ DUYURUSU
»  KAYIP ÜSTEĞMEN NEREDE?
»  ERDOĞAN VE BAYKAL'IN MERKEZ BANKASI KAVGASI
»  DİNK CİNAYETİNİN 2.KASEDİNİ HÜRRİYET ELE GEÇİRDİ..
»  "ÜMRANIYE GÖZALTINALARINDA HER ŞEY KONTROL ALTINDA"
»  "TÜRBAN KONUSUNDAKİ ÇÖZÜM REÇETEN NE? "
»  SİLAHA YEMİN ETTİREN EMEKLİ SUBAY'DA GÖZALTINDA
»  LONDRA BÜYÜKANIT’A NOSTALJİ YAŞATTI
»  ERDOĞAN, DAVOS PROGRAMINI İPTAL ETTİ
»  BÜYÜK GÖZALTI'NDAN ÜMRANİYE BOMBALARI ÇIKTI
»  BAHÇELİ,KOLTUK DEĞNEKLİĞİYLE MİLLİYETÇİLİĞİ KARIŞTIRDI
»  POLİS PATRİKHANE'DE ARAMA YAPACAK
»  BÜYÜK GÖZALTI..!
»  LİSE'DE MESCİT'E SORUŞTURMA YOK !
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.