Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'Lİ VEKİL'İN ÇILDIRDIĞI AN
AKP Lİ VEKİL İN ÇILDIRDIĞI AN
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu RTÜK’ün bütçesini görüşürken yaşanan gerginlik kavgaya döndü.
 
5.11.2008 - 00:25

RTÜK Başkanı Zahit Akman’ın Komisyon salonundan çıkarılmasını isteyen muhalefet milletvekilleri ile AKP’liler arasında başlayan sözlü tartışma yumruklu kavgaya döndü.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşoğlu’nun, CHP’li milletvekillerinin üzerine yürümesi üzerine toplantıya ara verildi. Olaylar DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın önünde bulunan kağıda "RTÜK Başkanı Akman’ın, Deniz Feneri’nden aklanmadan görevinin sürdürmesi etik değildir. Hükümete sorumluluğunu hatırlatarak protesto ediyoruz, dinlemeyeceğiz" diye yazmasıyla başladı.Bunun üzerine, kameraman ve foto muhabirleri, bu yazıyı çekmek için Kaplan’ın bulunduğu sıraya yöneldi. Bu sırada, Komisyon Başkanı Sait Açba, basın mensuplarını uyararak, düzeni bozmamalarını istedi. Açba’nın basın mensuplarını uyarmasına, muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi. kameramanların salondan çıkarılması için polis çağırıldı.

 RTÜK BAŞKANI AKMAN'A SERT TEPKİ

2009 RTÜK bütçesinin sunumunu yapmak üzere Plan Bütçe Komisyonu’na gelen RTÜK Başkanı Zahid Akman toplantının başında CHP, DTP ve DSP’li üyelerin sert tepkileriyle karşılaştı. Komisyon toplantısında söz alan muhalefet partilerine mensup milletvekilleri, Deniz Feneri Davasına adı karışan RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın Parlamento’da konuşmasının etik olmayacağı eleştirilerini getirdiler.

Sık sık AKP ile muhalefet partili milletvekilleri arasında yaşanan sözlü tartışma, konuşma sırası Akman’a gelince, başta CHP’li komisyon üyeleri olmak üzere DTP’li ve DSP’li üyeler “RTÜK Başkanı Deniz Feneri davasından aklanmadan görevini sürdürmesini etik bulmuyoruz. Hükümete sorumluluğunu hatırlatarak protesto ediyoruz Akman’ı dinlemiyoruz ve komisyonu terk ediyoruzö dediler ve salonu terk ederken, AKP’li komisyon üyelerinin tepkileriyle karşılaştılar.

Bu arada, kameralar önünde, komisyonunun muhalefet ve iktidar partilerine mensup üyeleri arasında arbede yaşandı. Komisyon Başkanı Açba sık sık televizyon kameraları salondan çıkmaları için uyardı. Polisten de milletvekillerini ayırmaları için yardım isteyen Açba’ya salondan çıkmaya hazırlanan CHP’liler tepki gösterdi.

BURASI ANARŞİST YERİ Mİ?"

Komisyon Başkan Vekili Bursa AKP milletvekili Altan Karapaşaoğlu’nun, “Pezevenk, şerefsiz burası anarşist yer mi?ö diyerek kimin üzerine yürüdüğünü çevredekiler anlamaya çalışırken, Karapaşoğlu’nun hedefinde olan CHP’li komisyon üyesi Gürol Ergin, milletvekilleri arkadaşları tarafından yumrukların hedefinden son anda kurtarıldı. Polislerin araya girmesiyle, AKP ile CHP’liler arasında yaşanan kavga yumruklar hedeflerini bulmadan önlendi.

DOKTOR MÜDAHALESİ

Altan Karapaşaoğlu, milletvekilleri arkadaşları tarafından bir odaya götürüldü. Kalp ve şeker hastası olan Karapaşaoğlu’na doktor müdahalesi yapıldı. Karapaşaoğlu’nun şekerinin çıkabilme ihtimaline karşı iki doktor ve bir hemşire çağrıldı. Ardından, Karapaşaoğlu’nun ciddi bir şeyi olmadığı açıklandı.

"ANTİDEMOKRATİK KABUL EDİLEMEZ"

Ara verilen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerine daha sonra tekrar başlandı. RTÜK Başkanı Zahid Akman, sunum konuşmasını yaptı. Akman konuşurken, komisyon salonunda sadece AKP’li komisyon üyelerinin bulunduğu gözlendi. Akman, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda, Deniz Feneri davasında adı iddialara karıştığı için kendisini Meclis’te protesto eden ve kendisini konuşturmayan muhalefet partilerine mensup komisyon üyelerinin tavırlarını “antidemokratik ve kabul edilemezö bulduğunu söyledi. Akman şöyle konuştu:

“TBMM millet temsilcilerinden oluşan ve mesleki tartışmaların yapıldığı bir yerdir. Özellikle bazı milletvekilleri kendilerinin, benle ilgili iddiaları dile getirdikten sonra, benim yanıtımı beklemeden ayrılmalarını antidemokratik buluyor ve kınıyorum, Bu tavırları kabul edilemezö

Akman’ın konuşmasını tamamlamasının ardından, CHP, DSP ve DTP’liler, komisyon toplantısına katıldılar. Komisyon toplantısı devam ediyor.

  



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBAKANLIK'TA SİLAHLA YARALAMA

"ERDOĞAN, KİRLİ SİYASET YAPIYOR"

FLAŞ.. AKP VE CHP'LİLER MECLİS'TE BİRBİRİNE GİRDİ
»  BAHÇELİ:''ÖNCELİĞİMİZ KARDEŞLİĞİ KORUMAK''
»  CHP, ÇANKAYA ADAYINI BULDU
»  EYLEMLER AMACINI AŞMIŞ!
»  SENDİKALARDAN HÜKÜMETE, KRİZDEN ÇIKIŞ FORMULÜ
»  AYDIN DOĞAN VE EKİBİNİN GENELKURMAY ÇIKARTMASI
»  "HEDEF, AB ÜYELİĞİMİZİ ENGELLEMEK"
»  ŞİMDİ DE ELEKTRİK ÇOK KÖTÜ ÇAPRACAK
»  "O EN RAHAT HÜKÜMLÜ"
»  BAŞBAKAN'DAN 'POMPALI' CEVABI
»  KİM BU GENÇ MİT'ÇİLER AÇIKLA !
»  "TÜRKİYE'NİN EN RAHAT HÜKÜMLÜSÜ TERÖRİSTBAŞI"
»  İSTANBUL'A DENİZALTI METROSU YAPILACAK
»  BAKAN ÇUBUKÇU: "DÜŞES'E DAVA AÇACAĞIZ"
»  ERDOĞAN'DAN ÇOK TEHLİKELİ SÖZLER!
»  AKTÜTÜN'E YENİ BİR SALDIRI İHBARI ALINDI
»  REHABİLİTASYON MERKEZİ OLAYINA SORUŞTURMA
»  ERGENEKON'UN KARAKUTUSU FİRARİ ŞÜPHELİ ÇIKTI
»  4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
»  "OY VER DOĞALGAZ ZAMMI İNSİN" İTİRAFI
»  CÜBBELİ AHMET HOCA: "KANAL 7 BİZİ YEDİ"
»  AHMET TÜRK'TEN ERDOĞAN'A "YA SEV YA TERK ET" YANITI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.