Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2570
EURO
37,6494
IMKB
9.087,000
ALTIN
2.915,330
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'Lİ EŞLER NASIL ÖRTÜNDÜ?
AKP Lİ EŞLER NASIL ÖRTÜNDÜ?
 
AKP’lilerin eşleri, tesettüre evlenince girmiş. Hemen hepsi, ya okulu, ya çalışmayı bırakmış. Siyasilerin üniversite bitiren kızları da çalışmıyor
 
11.2.2008 - 00:40
EMİNE ERDOĞAN İNTİHARI DÜŞÜNDÜ
Emine Erdoğan, 15 yaşındayken, ağabeyi artık kapanması gerektiğini söyledi. Emine Erdoğan, o an hissettiklerini, "Ağabeyim bana örtünmem gerektiğini söylediği zaman intihar etmeyi bile düşünmüştüm. Nasıl olur da örtünürdüm! Çevremde bir tane örneği yoktu. Köy gibi bir yerde olsam neyse... Orada dikkati çekmezdim. Ama burada (İstanbul’da) olamazdı. Bu karışık duygular içindeyken, bir vesileyle Şule Yüksel Şenler’le tanıştım. Bu tanışma beni çok etkiledi. Böylelikle bir Müslüman hanımın hem modern, hem kültürlü, hem de örtülü olabileceğini gördüm" sözleriyle aktarıyor.

HAYRÜNNİSA GÜL 15'İNDE EVLENİNCE...
Abdullah Gül’ün ailesi istemeye geldiğinde, Hayrünnisa 14 yaşındaydı. İstanbul’da Çemberlitaş Ortaokulu’nu yeni bitirmişti. Takdirname almıştı. Liseye başlayacaktı. Abdullah Gül 29 yaşındaydı. Sakarya Üniversitesi’nde asistandı. Gül Ailesi, Özyurt Ailesi’ne görücüye gidip Hayrünnisa’yı istedi. Aileler anlaştı. Ama ortada sorun vardı. Medeni Kanun, 14 yaşında bir kızın evlenmesine izin vermiyordu. Hayrünnisa’nın 15’ini doldurması beklendi. Hayrünnisa Gül, 15'ini doldurunca evlendi ve okulu bıraktı.

ZEYNEP BABACAN MÜTERCİM TERCÜMAN OLACAKTI
Hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisiydi. İleride eşi olacak Ali Babacan’ın üç kız kardeşi Betül, Tuğba ve Merve ile yakın arkadaştı. Ali Babacan öğrenimini tamamlayıp ABD’den döndü. Babası Hilmi Babacan, oğlu Ali’nin evliliğini şöyle anlattı: "Amerika’dan dönünce Ali’nin kız kardeşleri, kendi arkadaşlarının arasından birini belirledi ve ’Ağabeyciğim, şu kız (Zeynep Yurter) senin için uygundur’ dediler. Biz de Allah’ın emriyle istedik. İstediğimiz gün de kabul edildi. Kız kardeşleri, Ali’nin kendi karakterini ve nasıl birini istediğini bildikleri için mevcutların içinde sana bu uygun dediler. Biz de görücü usulüyle gittik, baktık ve beğendik." Evlenmesiyle birlikte Zeynep Yurter örtündü.

AHSEN UNAKITAN AVUKATTI
Edirneli, orta halli Eral Ailesi’nin kızıydı. Mandolin ve piyano çalmayı küçük yaşta öğrendi. Tenis oynamayı seviyordu. İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Avukatlık yapmaya başladı. Solcuydu. 1971 yılında Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzmanı olarak çalışan Kemal Unakıtan ile evlendi. Edirne’den çocukluk arkadaşıydılar. Bir gün... Yolda gördüğü bir işportacıdan eşarp aldı. Örtündü. Avukatlığı bıraktı. Ev hanımı oldu. Eşi bakan olunca, örtünme modelini değiştirdi; türbanı kulaklarının arkasından bağlayarak kendi tarzını yarattı.

MÜNEVVER ARINÇ ÖĞRETMENDİ
Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu Giyim Bölümü’nden, 5 üzerinden 4.5’la mezun oldu. Okulun en başarılı öğrencisiydi. Münevver Tay, üniversite yıllarında modern giyimiyle dikkat çeken biriydi. Kırşehir Kaman’da öğretmenlik yapmaya başladı. Manisa MSP İl Başkanı Avukat Bülent Arınç, hemşerisi Münevver Öğretmen’i partisinin önde gelen isimlerinden İsmail Tay’dan istedi. Münevver Tay öğretmenliği seviyordu. Evlenmeyi düşünmüyordu.
Ancak babasının ısrarına fazla karşı koyamadı. Ve evlendi. Damat Bülent Arınç 31, gelin Münevver Tay ise 22 yaşındaydı. Öğretmen Münevver Tay evlenince ev hanımı oldu; tesettüre girdi. Öğretmenliği bıraktı. Çok sevdiği öğretmenliği ancak bir yıl yapabilmişti.

SEMİHA YILDIRIM DA ÖĞRETMENLİĞİ BIRAKTI
O da öğretmendi. Eşi; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Refahiye İlçesi Kayı Köyü’nden akrabasıydı. Görücü usulüyle evlendiler. Evlenince o da öğretmenliği bıraktı. Örtündü. Ev hanımı oldu.

GÜLTEN ÇİÇEK ÖĞRETMENLİĞE DEVAM ETMEDİ
Ailesi Yozgatlıydı. Yozgat ile Yerköy arasındaki Saray İlçesi’nde öğretmenlik yapıyordu. Cemil Çiçek ise Yozgat’ta avukattı. Görücü usulüyle evlendiler. Gülten Hanım’ın öğretmenliği sadece beş yıl sürdü. Örtündü. Ev hanımı oldu.

FATMA Ş. AKDAĞ OKULU BIRAKTI
Fatma Şeyda, Erzurum Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ikinci sınıf öğrencisiydi. Babası subaydı. Başı açıktı. Nesrin Akdağ, müstakbel gelinini Erzurum’da bir toplantıda görüp beğendi. Oğlu Recep Akdağ, Erzurum Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirmiş; üniversitede kariyer yapmıştı. Bekárdı. Akdağ Ailesi, Ordu’ya gidip Fatma Şeyda Hanım’ı ailesinden istedi. Evlendiler. Fatma Akdağ, okulu yarım bıraktı. Tesettüre girdi. Ev hanımı oldu.

MEHTAP GÜLER İŞİ BIRAKTI
CHP Muğla Milletvekili Hasan Fehmi İlter’in kızıydı. Annesi Sevilay İlter ressamdı. DSP’li, eski Dışişleri Bakanı Sina Şükrü Gürel ile kuzendiler. Hilmi Güler, ODTÜ’den Metalürji Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisans, doktora yaptı. TAŞ-TUSAŞ, MKEK, ETİBANK, İGDAŞ kurumlarında üst düzey görevler aldı. 33 yaşındaydı. Mehtap İlter ile tanıştı. Flört ederek, 1981 yılında evlendiler. Babası Hasan Fehmi İlter bu mutlu olaya şahit olamadı; çünkü üç yıl önce vefat etmişti. Mehtap Güler evlenince örtündü. Çalışmayı bıraktı, ev hanımı oldu.

KIZLAR DA ÇALIŞMIYOR
Türkiye’yi yöneten bazı politikacıların kızları da, üniversiteyi bitirdikleri halde çalışmıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra, Bilkent Üniversitesi’ni bitirir bitirmez evlendirildi. Çalışmıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra, ABD’de Indiana Üniversitesi’nde okudu. Çalışmıyor. Başbakan’ın diğer kızı Sümeyye de çalışmıyor. Necmettin Erbakan’ın kızları; Elif Bilkent Üniversitesini bitirdi, Zeynep ise ODTÜ’yü. Üstelik "başları açık okudular" diye parti içinde muhalif sesler çıkmıştı. Evlendiler, çocuk yaptılar. Yani ev hanımı oldular. Enerji Bakanı Hilmi Güler’in kızı Ayşe Şeyma da Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü bitirir bitirmez, eski Orman Bakanı Osman Pepe’nin oğlu İsmail ile evlendirildi. Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bilkent Üniversitesi’ni bitiren kızı İclal’i hemen evlendirdi. (Hürriyet)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"MUSTAFA KEMAL,BENİM İÇİN PEYGAMBERDİR"

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE ŞANTAJ

İNANILMAZ AMA GERÇEK "NUR" SAÇAN MEZAR
»  IRAK'TA İNTİHAR SALDIRISI, 23 ÖLÜ 25 YARALI
»  RÜŞVET'İN YASALLAŞTIRILMASI BUNA DENİR!
»  "CHP, HALKI GALEYANA GETİRMEK İSTİYOR"
»  ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISINA SORUŞTURMA
»  TÜRBAN'DA UZLAŞAN AKP VEMHP BU KEZ KAPIŞACAK
»  DTP'Lİ TUĞLUK YİNE HADDİNİ AŞTI
»  ÖSYM'DEN SIRA DIŞI SINAV ÖNERİLERİ
»  DÜNYA, TÜRBAN'I KONUŞUYOR
»  ERDOĞAN, ERMENİ BAKAN'I AZARLADI
»  RESMİ DAVETTE KARA ÇARŞAF
»  TÜRBAN, GAZETE MANŞENTERİNDE
»  UZAN'LARA 33 BİN MAĞDURLU YENİ DAVA
»  DANIŞTAY'A TEHDİT MEKTUBU
»  "POLAT ALEMDAR, ATATÜRK'TEN ÜNLÜ OLDU"
»  BAYKAL: KAVŞAK NOKTASINA GELDİK
»  GENELKURMAY: 14 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  ŞENER: "DİYALOG ORTAMI OLMADI ORTADA YANLIŞLAR VAR"
»  DTP GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN TAHRİK DOLU SÖZLER
»  TERÖRİST DURSUN KARATAŞ ÖLDÜ MÜ?
»  İSTANBUL'UN YENİ İLÇELERİ
»  PKK'YA AİT, 94 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.