Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'LİLERİ YERDEN YERE VURAN METİN UCA'NIN TRT'DE PROGRAM YAPMAYA BAŞLAMASI ŞAŞIRTTI!!!
AKP LİLERİ YERDEN YERE VURAN METİN UCA NIN TRT DE PROGRAM YAPMAYA BAŞLAMASI ŞAŞIRTTI!!!
 
Yeni Şafak'ta Taha Kıvanç takma adıyla yazılar yazan Fehmi Koru, TRT'nin Partizanlık yapmadığını savundu. Koru buna örnek olarak da Metin Uca'nın TRT'de progğram yapmasını gösterdi. Taha Kıovanç yazısında, "AK Parti TRT'yi partizanca kullanma niyetinde olsaydı veya TRT yönetimi Ak Parti'nin hassasiyetlerine dikkat etmeyi şiar edinseydi, herhalde program başına epey yüklü bir ücret karşılığı Metin Uca'nın ekrana çıktığını göremezdik" görüşlerine yer verdi.
 
5.1.2005 - 10:06

TAHA KIVANÇ'IN YAZISI:
Ne partizanı, oğlum?
TRT şu sıralarda çok konuşuluyor. Üzerinde en fazla yazılan kurumların başında da TRT geliyor. Beş ayrı kanaldan hergün durmamacasına yayın yapan bir kurumun konuşulup tartışılmasını doğal karşılarım. TRT için en korkunç an artık hiç kimse tarafından ciddiye alınıp üzerinde durulmamak olmalı...
Sohbet ve yazı konusu yapılmasını bu yüzden anlıyorum TRT'nin de, bir yerlerde karşıma 'TRT'de yanlı yayın yapılıyor' veya 'TRT iktidar borazanı oldu' türü haberler çıktığında yine de tepem atıyor. TRT için söz konusu olabilecek en son bühtan, hiç kuşkusuz, 'partizanlık' yaptığı iddiasının dillendirilmesidir...
Yeni bir yarışma programı başlıyor TRT'de, herhalde duyuruları gözünüze çarpmıştır. Kim sunuyor o programı?
Program, bildiğim kadarıyla, kurum dışında hazırlanıyor. Sunucu olarak ilk akla gelen kişi Tamer Karadağlı'ydı. Çok satan gazetelerin televizyon eleştirmenleri, 'Olur mu hiç canım?' diye yazılar yazdılar ve sunucu adayının dâvâ konusu olmuş evlilik-dışı ilişkisini hatırlattılar. Artık şirket mi o isimden vazgeçti, yoksa TRT yönetimi mi olmayacağını şirkete bildirdi, bilmem; Tamer Karadağlı'nın o yarışmayı sunma projesi gündemden düştü. Yarıştıran isim şimdi Metin Uca... Bu ismi daha önceleri bir özel televizyondaki sabah programında tanımış olanlar, stüdyo duvarına iliştirdiği siyasetçi fotoğraflarına attığı okları ve haber kupürlerini yorumlayışını bilenler, TRT'nin politize hale geldiği iddialarına benim gibi gülüp geçeceklerdir. O dönemde Star'da yönetici olarak çalışmış bir dostum, her yayından sonra Ak Parti yöneticilerinden gelen şikâyet telefonlarından 'İllâllah' dediğini aktarırdı bana. Kendisine karşı o dönemde açılmış dâvâlar da vardır herhalde.
AK Parti TRT'yi partizanca kullanma niyetinde olsaydı veya TRT yönetimi Ak Parti'nin hassasiyetlerine dikkat etmeyi şiar edinseydi, herhalde program başına epey yüklü bir ücret karşılığı Metin Uca'nın ekrana çıktığını göremezdik. Mehmet Barlas'ın haftalık 'Sinerji' programını erken bitirten bir kurum TRT. Metin Uca'nın bir özel kanalda program yapması söz konusu olduğunda, kanalın üst düzey yöneticilerinden biri, 'Böyle birini transfer edebilirsiniz, ama ertesi gün ben olmam' diye meydan okumuştu... Özel kanalın almaya cesaret edemediği birini TRT ekranına çıkartmak, 'partizanlık' iddialarını bütünüyle boşa çıkartan bir davranış biçimi...
Başbakan ve bakanların en az çıktığı ekran da TRT... Eskiden, politikacılar, özel kanalları ihmal etmeseler bile, önemli mesajlarını TRT'den vermeyi tercih ederlerdi. Şöyle bir geriye yaslanıp düşünürseniz, hemen bütün önemli konularda ilk tepkiyi politikacıların ağzından TRT ekranlarından işittiğinizi fark edeceksiniz... Oysa, Ak Partili bakanlar, buna başbakan da dahil, TRT'yi hiç kullanmıyorlar...
Geçenlerde, ben Emin Çölaşan ile meşgulken, Fatih Altaylı, 'Hem değişmediği için ona kızıyor, hem de değiştiğim için beni kınıyor' diye yazdı. Oysa, ben, Fatih Altaylı'nın değişmesine hiç mi hiç kızmıyorum. Herkesin değişimi kendine. Benim aklımın almadığı, Ak Partili siyaset adamlarının, onun karşısına neden çıktıkları... 'Fatih Altaylı değişti, Ak Partililer de değişti' tamam da değişenlerin hepsi aynı yerde nasıl buluşabildi? Birisi de yerinde dursun canım...
Neyse. Eğer birilerinin hesabı gerçekleşirse, medya yine eski rahatlığına kavuşacak. Başında Deniz Baykal bulunduğu için CHP'yi ekran-dışı tutan medya, Mustafa Sarıgül'ün liderliğe doğru yürüyüşüyle umutlanmaya başladı. Şişli belediye başkanı CHP disiplin kurulunu ikna etmeyi başardığı gibi, '810 oyla kurultayı kazanırım' sözünü de tutabilir ve CHP genel başkanlığına yükselirse, en başta medyayı sevindirecek...
Deniz Baykal'ın dost bildikleriyle paylaştığı bir tespiti var: Medya CHP'li, ama CHP'li medya CHP yöneticilerini sevmiyor... Bir keresinde, 'Sizinle hiçbir sorunum olamaz' demişti Deniz Bey bana; 'Ne siz, ne de bir yakınınız CHP'den aday olmuş değilsiniz; olmayı düşünmezsiniz de... Ancak, ötekilerin gözü politikadadır ve en azından CHP'den milletvekili olmasını arzuladıkları bir yakın vardır...' Deniz Baykal, 'Muhalefet yapamıyor' diye hedef tahtası haline getirilmesini, CHP'li medyanın arzularını kursakta bıraktığı teorisiyle açıklama eğiliminde...
Medya, Mustafa Sarıgül'ü CHP genel başkanlığı koltuğunda gördüğü gün öyle bir rahatlayacak ki... Ak Parti'ye onun üzerinden muhalefet yapma fırsatı verecek bu gelişme; medya CHP'de başardığını Türkiye genelinde tekrarlamanın peşinde koşacak... Avrupa Birliği sürecinde iktidarın karşısına çıkabilecek zorlukların buna fazlasıyla fırsat tanıyacağı hesabıyla... Siyaseti yakından izleyen bir dostum, dün, 'Bir yıla kalmaz, medya Ak Parti iktidarının altını oymaya başlar; şimdi programlarına çıkartmak için kapısında kuyruk olanları esas o zaman görmek isterim' dedi bana. Doğrusu ben de isterim...
Başbakan ve bakanlar mesaj iletmek için özel kanalları tercih ediyorlar, o kanallar ileride kapılarını onlara kapatırsa, eh TRT zaten partizanca kullanım dışında; öyle bir durumda mesajların aktarılmasında kısa devre yaşanacak demektir...
Siz siz olun, benim işitme alanım içerisinde, 'İktidar TRT'de partizanlık yapıyor' demeyin...

MEHMET ŞEKER'İN YAZISI
Ekranlar şenleniyor!
Yeryüzünün gördüğü en başarılı televizyonculardan Metin Uca, TRT'de program yapmaya başladı. Vatana millete hayırlı olsun.
Memnuniyetimiz son noktasına ulaşmış bulunuyor. Biz kendisini pek severiz.
Ne zaman bir kanalda program sunsa, ekran karşısına kilitlenir, hayranlıkla seyrederiz. Bizde sevgi bitmek tükenmek bilmeyen bir hazinedir.

Metin Uca'yı seyretmek de hazinemizi artırır.

Ne var ki bu kardeşimiz Star'da program sunarken, ağzına geleni söylemekten çekinmezdi.

(Bizlerdeki sevginin enginliğini farketmiş olmalı.)

Bilhassa Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında çok ileri giderdi. Patronu Cem Uzan, miting meydanlarında Başbakan Erdoğan için 'Allahsız, kitapsız' gibi laflar ederken, o da ekranda, patrondan aldığı güç ve seyirciden aldığı gazla son derece ağır konuşurdu. İşte bu yüzden, TRT'de görev alması biraz garibimize gitti doğrusu.

Başbakan vaktiyle Şenol Demiröz'ü TRT'nin başına getirmek için çok uğraşmıştı. Görünen o ki, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer boş yere direnmiş Genel Müdür Şenol Demiröz'ün kararnamesini imzalamamak için.

Bundan sonra yeni isimleri beklemek hakkımızdır.

Mesela Star'ın bir başka yıldızı Can Ataklı'yı da TRT ekranlarında görmek isteriz. Ana haber bültenlerinin unutulmaz ismiydi.

Bir diğeri, NTV'deki programı kaldırılan Emin Çölaşan.

Hükümete ve Başbakan Erdoğan'a çatma konusunda diğerlerinden kalır yanı var mı ki ekranlardan uzak tutuluyor? Bu konuda uzmanlığını kanıtlamış bir başka isim de şüphesiz ki medarı iftiharımız Tuncay Özkan. TRT onu da kazanmalı mutlaka.

Zira sadece 'çatma' değil, alay etme konusunda da ustadır Tuncay kardeşimiz.

Bir de yanına Cüneyt Arcayürek'i alırsa, ortaya çıkan tablo, bal üstüne kaymak sayılır.

Listeye Bekir Coşkun'u da ekleyeceğim ama, Pako'sunu kaybetmenin acısı yüzünden ekrana çıkıp konuşmayı kabul etmeyebilir.

Yine de bir teklif götürmekte yarar var.

Türk milleti, seçip Ankara'ya gönderdiklerinin icraatını, seviyeli seviyeli eleştirecek ve hükümete yol gösterecek isimleri ekranında görmekten büyük memnuniyet duyacaktır.

Hazırlanacak programların formatları hakkında Cem Uzan'a danışmak, hatta mümkünse kurumu bütünüyle kendisine emanet etmek yerinde olacaktır.

Bu sözlerimi yabana atmayın, dişlerinizi fırçalamadan yatmayın.

2005 CHP YILI


CHP bu yıla hızlı başladı. 2005, CHP yılı olabilir... Genel Başkan Sayın Deniz Baykal'ın, partiden ihracını istediği Şişli Belediye Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül için, partinin Yüksek Disiplin Kurulu 'ihraç edilmesin' kararına vardı. YDK'nın sayın üyeleri 7'ye karşı 8 oyla bu kararı aldılar. Böylece Sayın Sarıgül partiden atılmamış oldu. Ancak bildiğiniz gibi Sayın Baykal bu duruma çok kızdı.

Hele Sayın Sarıgül'ün çıkan kararı bir zafer kazanmış kumandan edasıyla değerlendirmesine hiç dayanamadı.

'Madem öyle, işte böyle' dedi ve restini çekti: 'Kurultay!..' Dahası, Sayın Baykal, Sayın Sarıgül hakkında 'kalsın' kararı alan YDK'nın sayın üyeleri için çok ağır bir ithamda bulundu. Rüşvet aldıklarını ileri sürdü.

İleri sürdü diyoruz, çünkü bu konuda herhangi bir delil yok ortada.

Belki doğrudur, belki değildir.

İşin o tarafına sayın CHP'liler ve yetkililer bakacak. 29 Ocak'ta yapılacak kurultayda sayın delegeler karar vereceklerdir.

Rüşvet alındı mı alınmadı mı?

Kim genel başkanlığa daha çok yakışır?

CHP'nin müzminleşmiş muhalefetine kim son verir, kim iktidara taşır, hepsini bir bir tartacak, düşünüp taşınacak ve ona göre oy kullanacaklar. Yalnız, sayın YDK üyeleri, ortaya atılan bu rüşvet iddiası üzerine, Sayın Baykal'ın disiplinsizlik içinde olduğunu düşünürlerse ne olacak?

ÇÜNKÜ MÜKEMMEL


'Erkekler, çok zeki kadından korkuyor.' 'Akıllı kadınlar mutsuz.' 'Mükemmel kadının işi zor.'Hayatta istediğini elde edememiş, mutsuz ve başarısız durumdaki kadınların gerekçesi böylece ortaya çıkmış oldu:

- Mükemmelim de o yüzden.

BALIKÇI KIYAFETİ



Yahya Murat Demirel Bulgaristan'da yakalandığında 'balıkçı' kılığındaymış. Gayet mantıklı. Denizde çoban kıyafeti inandırıcı olmazdı tabii ki. Bir düşünün, sırtında kepenek, elinde kaval...

O halde teknede görülseydi, 'Kimsin, ne yapıyorsun?' diye sorulunca 'Balık çobanıyım' mı diyecekti?








Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SUUDİ SUNUCU TAZMİNAT ÖDEYİP BOŞANABİLDİ !!

AKŞAM'DAN VATAN'A...

117 GAZETECİ ÖLDÜRDÜLER...
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN GAZETECİLERE HATIRA YTL
»  HABER-SEN'DEN TRT GENEL MÜDÜRÜ'NE SUÇLAMA...
»  HASTA OLDUKTAN SONRA KİMYASI DEĞİŞTİ, SERDAR TURGUT: ARTIK ATEİST DEĞİLİM!!
»  İHLAS HABER AJANSI 12 YAŞINDA...
»  RTGD ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI...
»  RAHMİ TURAN'IN SEKRETERİ TRAFİK TERÖRÜ KURBANI...
»  TRT'CİLERE TELEVİZYON İZLEME CEZASI!!
»  "SPOTHABER"E BAŞARI ÖDÜLÜ...
»  CHP'Lİ BALOĞLU: "BAŞBAKAN YANLIŞ BİLGİLENDİRİLDİ"
»  ULUÇ GÜRKAN'DAN İNTİRNET HABERCİLİĞİ'NE DESTEK
»  ANADOLU AJANSI'NIN ÜÇ GENÇ ''OBJEKTİFİ''NİN SERGİSİ AÇILDI
»  İLNUR ÇEVİK YENİ GAZETE ÇIKARIYOR...
»  ATV ANKARA BÜRO'DA TEMSİLCİ OPERASYONU...
»  ERDOĞAN VE BAYKAL'IN A..A POLEMİĞİ!!
»  FEHMİ KORU TAHA KIVANÇ OLDUĞUNU AÇIKLADI...
»  "BİRGÜN HEPİMİZE BİRGÜN LAZIM OLACAK" SPOT HABER'DEN DESTEĞE DEVAM
»  FMD'DEN MUSTAFA PEKCAN ANISINA SERGİ...
»  A.A'NIN GENÇ FOTO MUHABİRLERİNDEN FOTOĞRAF SERGİSİ...
»  TURGAY CİNER: SABAH VE ATV'DE KİRACIYIM!!
»  STAR'DA YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ
»  BİRGÜN ,HEPİMİZE BİRGÜN LAZIM OLACAK... SPOT HABER HERKESİ,
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.