Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TRT'CİLERE TELEVİZYON İZLEME CEZASI!!
TRT CİLERE TELEVİZYON İZLEME CEZASI!!
 
TRT yönetiminin yanlış yayın politikaları ve tercihleri yüzünden, izlenemeyecek kadar kötüleşen TRT ekranlarını, aralarında görevden alınan daire başkan ve başkan yardımcılarının da bulunduğu 50 kişi nöbetleşe izleyecek.
 
1.1.2005 - 00:27

Haber- Sen TRT Genel Müdürlüğü'ndeki televizyon izleme cezasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Haber Sen, TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz’ün göreve gelişinin ardından neredeyse bir yıl geçtiğini belirterek, "Koltuğa oturduğu andan itibaren siyasal kadrolaşma sürecini başlatan Demiröz, 15 daire başkanı, 14 başkan yardımcısı ve 6 bölge müdürünün de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişiyi görevinden aldı. Demiröz, görevden aldıklarının yerine belediyeden arkadaşlarını, arkadaşlarının akrabalarını ve TRT içindeki fikirdaşlarını yerleştirdi" dedi.

Haber Sen'in açıklaması şöyle:

Siyasal kadrolaşma hareketi tamamlanınca, Demiröz ve ekibi, kendi dünya görüşüne  uygun programcılık sürecini başlattı. Kurum dışına, piyasaya, yakınlarına, eşe-dosta akıl almaz paralar aktarıldı. Ve bu zihniyetin ürünleri birbiri ardına ekrana yansımaya başladı… Aslında başlayan TRT’nin yok edilme süreciydi. Çünkü halkımız, bu ekibin zihniyetini, yayıncılık anlayışını, bu anlayışla hazırlanan programları reddetti. TRT’nin hızla düşen izlenme oranları, artık yerel televizyonların bile altında.

TRT’nin yayıncılık alanındaki yok oluşundan hiç rahatsızlık duymayan Demiröz ve ekibi, iş yaptırmadığı, iş yapmasını enngellediği kıdemli TRT’cilere yönelik dahiyane bir buluşa imza attı: Kimsenin izlemediği TRT’yi zorla izlettirerek ceza vermek.

Şenol Demiröz ve ekibi, TRT’nin kasasını boşaltmanın ve kendi başarısızlıklarının faturasını, bugüne kadar başarılı işlere imza atmış TRT’nin kamuoyunda saygın bir yer edinmesine katkı sunmuş kişilere çıkartıyor.

Aralarında Çetin Öner, Fide Motan, Tülay Eratalay gibi çalışmalarıyla TRT’yi ödüllere boğan deneyimli yayıncıların, Bülent Osma gibi 2004 Eurovision yarışmasını düzenleyen ekibin başındaki deneyimli yöneticilerin de bulunduğu 50 kişi, 24 saat TRT yayınlarını izleyecek. Peki izleyip ne yapacaklar? Bu sorunun yanıtını bilen yok.

Çünkü TRT’de bir program yayına çıkıncaya dek birçok kademe ve birimde içerik ve estetik ve teknik açıdan denetlenir ve gözetlenir. Yayına çıktığı anda da teknik olarak kontrol altındadır. Kontrol ve denetim süreçlerinin nasıl işleyeceği, kuralları, yöntemi bellidir. Bu yüzden gerekçe ne olursa olsun, bu uygulama TRT’nin en kıdemli yönetici ve yapımcılarını fiilen iş yapamaz hale getirmekten başka bir şey değildir.

Bir dönem İstanbul ve Ankara’da belediyeleri ele geçirdiklerinde orkestra üyelerine araba saydıran zihniyet, bu kez TRT’de işbaşında. Kıdemli TRT’cilere, trilyonlarca liraya piyasada yaptırılan kötü programları izlettirmek ancak bu anlayışın bir ürünü olabilir.

Bu bir baskı ve yıldırma taktiğidir:Bu uygulamanın amacı, bugüne kadar başarılı işlere imza atmış, TRT çalışanları arasında ve kamuoyunda saygın bir yer edinmiş muhalif  ve demokrat kimlikleriyle bilinen kişileri kurumdan ayrılmaya zorlamaktır.

Televizyon izleme ekibi, mühendis, denetçi, kameraman, prodüktör, yönetmen, muhabir, uzman, yapım ve yayın elamanı kadrolarında farklı birimlerde çalışan 50 kişiden oluşuyor. Televizyon izlemekle görevlendirilen kişilerin listesi Demiröz ve ekibinin niyetini açıkça ortaya koyuyor. İşte listeden birkaç isim:

ÇETİN ÖNER(Prodüktör):Kamuoyunda yazar ve oyuncu kimliğiyle de tanınıyor. Kitapları ve imza attığı yapımlarla çok sayıda ödül aldı. Son olarak TRT yapımı Abdülhamit Düşerken filmindeki rolüyle Antalya Film Festivali’nde en iyi erkek yardımcı oyuncu ödülünü aldı.

TÜLAY ERATALAY (Prodüktör): "Düş, Gerçek, Bir de Sinema" filmiyle 1995 yılında 10. Ankara Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, 12. Adana Altın Koza Film Festivali'nde ise En İyi Üçüncü Film ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini aldı. Yine 1995 yapımı "Özlem...Düne, Bugüne, Yarına" ise 32. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi İkinci Film, En İyi Senaryo, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 10. Ankara Film Festivali'nde ise En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine layık görüldü.  Tülay Eratalay beğeniyle izlenen çok sayıda televizyon filmine de imza attı.

FİDE MOTAN (Prodüktör): Cadı Ağacı, Yanlış Saksının Çiçeği  ve Vasiyet gibi başarılı yapımlara imza attı. Son olarak Aziz Nesin’in 5 öyküsünü çekti.Yayına hazır hale getirilen bu 5 bölüm Demiröz ve ekibi tarafından yayınlanmadı.

BÜLENT OSMA(Prodüktör): Mayıs ayında İstanbul’da yapılan 2004  Eurovision   Şarkı Yarışması’nın başarılı organizasyonunun mimarı. Şarkı yarışmasının ardından ödüllendirilmek yerine cezalandırılarak Ankara Radyosu müdürlüğü görevinden alındı.

GÜLSEREN ÇARKACI (Prodüktör): Çocuk ve Gençlik Programları müdürüyken çok sayıda başarılı yapımın ekrana gelmesini sağladı. Demiröz’ün göreve gelmesinden sonra görevden alınan kadın yöneticilerden birisiydi.

NAZİF ARDA: Eğitim Dairesi eski  Başkanı. Demiröz tarafından görevden alınarak APK’na başuzman olanak atandı..

İLGÜN SOYSEV (Prodüktör): Müzik Dairesi Başkan Yardımcısı iken Demiröz tarafından görevden alındı. Bestekar olan  Soysev’in sanat müziği dalında çok sayıda  sevilen bestesi bulunuyor.

NİLGÜN SAĞYAŞAR(Prodüktör): Televizyon Dairesi eski  Başkan Yardımcısı. Demiröz tarafından görevden alındı.

CAFER  ÖZGÜL(Prodüktör): Ankara Televizyonu eski Drama Programları Müdürü. Demiröz tarafından görevden alındı.

METE  MUYAN (Muhabir): TRT’nin Sayısal Yayın Teknolojileri Merkezi (SAYTEK) kurucusu.Merkez’in yayına geçirdiği TRT’nin web sitesi  2002 yılında e-Devlet ödüllerinden EN İYİ MERKEZİ YÖNETİM WEB SİTESİ  ödülünü aldı.

 

TRT’nin üzerindeki bu karabasan bir gün sona erecektir. Buna inanıyoruz. O gün TRT, halkın kalbinde kendisine ait yere yeniden yerleşecektir. Buna da inanıyoruz. Önemli olan bu kabustan bir an önce uyanmaktır.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"SPOTHABER"E BAŞARI ÖDÜLÜ...

CHP'Lİ BALOĞLU: "BAŞBAKAN YANLIŞ BİLGİLENDİRİLDİ"

ULUÇ GÜRKAN'DAN İNTİRNET HABERCİLİĞİ'NE DESTEK
»  ANADOLU AJANSI'NIN ÜÇ GENÇ ''OBJEKTİFİ''NİN SERGİSİ AÇILDI
»  İLNUR ÇEVİK YENİ GAZETE ÇIKARIYOR...
»  ATV ANKARA BÜRO'DA TEMSİLCİ OPERASYONU...
»  ERDOĞAN VE BAYKAL'IN A..A POLEMİĞİ!!
»  FEHMİ KORU TAHA KIVANÇ OLDUĞUNU AÇIKLADI...
»  "BİRGÜN HEPİMİZE BİRGÜN LAZIM OLACAK" SPOT HABER'DEN DESTEĞE DEVAM
»  FMD'DEN MUSTAFA PEKCAN ANISINA SERGİ...
»  A.A'NIN GENÇ FOTO MUHABİRLERİNDEN FOTOĞRAF SERGİSİ...
»  TURGAY CİNER: SABAH VE ATV'DE KİRACIYIM!!
»  STAR'DA YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ
»  BİRGÜN ,HEPİMİZE BİRGÜN LAZIM OLACAK... SPOT HABER HERKESİ,
»  TRT'DE TELEFON OPERASYONU !!!
»  TRT’YE DİZİ ÇEKEN,PROGRAM YAPAN MİLYARLARI GÖTÜRÜYOR...
»  DSP'Lİ ESKİ BAKAN BİRGÜN'E YAZAR OLDU...
»  "TÜRK ERKEĞİNİ KADIN YAPTIRMAM"...
»  STAR ESKİ ÇALIŞANLARI BAŞBAKAN'A MEKTUP YAZDI...
»  HÜRRİYET BİNASI'NIN YANINDA MEÇHUL SİLAHLAR!!
»  IRAK'TAKİ REHİNE FRANSIZ GAZETECİLER SERBEST BIRAKILDI...
»  YAŞAR NURİ ÖZTÜRK GAZETE PATRONU OLDU...
»  HANGİ GAZETE NE KADAR SATTI?
»  ÇÖLAŞAN: İKTİDARIN YEMİNLİ GOYGOYCULARI...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.